Nauti yhdistyksemme kuvakoosteista!

Kuvagalleriamme kertoo yhdistyksemme toiminnasta ja yhdessä tekemisen ilosta.

Martan-päivä 26.7.2022

Martan-päivänä mukavaa yhdessäoloa Karhusjärven majalla.

Toripäivä 16.6.2022

Tänä kesänä sää ei oikein suosinut, oli tuulista ja koleaa, mutta Marttoja se ei haitannut eikä onneksi myöskään toriasiakkaita. Kahvi, suolaiset-ja makeat herkut maistuivat iloisessa seurassa. Yhdistys muisti kukkakimpulla uudelle vuosikymmenelle siirtyvää Eijaa.

Kevätkauden lopetus 10.5.2022

Teimme retken Pulsan asemalle,  siellä nautimme herkulliset kolmen juuston piiraat ja vielä palan painikkeeksi kinuski-puolukkajuustokakkua, yrittäjä Petra Karjalainen kertoi aseman vaiheista, nykyisin asemalla toimii kahvila, sisustusliike sekä aamiaismajoituspalvelu. Kotimatkalla piipahdimme vielä Hämäläisen puutarhalla ihailemassa kukkaloisteesta. Kuvakooste kertokoon puolestaan retkestämme.

Vuosikokous 22.3.2022

Vuosikokous oli Kahvila Joutsenessa, käsittelimme vuosikokousasiat. Yhdistyksen jäsenmäärä lisääntyi kolmella uudella jäsenellä, luovutimme heille tervetuliaislahjaksi Martta-mukit, Tuula luovutti puheenjohtajalle Paulalle kukat, kiitokseksi viime vuodesta, viime vuoden syntymäpäivän viettäjät saivat kauniit kukkakimput, lopuksi nautimme herkullisesta ateriasta, jälkiruokana kahvit ja kermakakku.

Jouluenkelit ja villasukat 23.11.2021

Martat neuloivat villasukkia Joutsenon palvelukodeissa asuville vanhuksille. Enkeleitä askartelimme yhteisessä Martta-iltapäivässä sekä Tuula ja Mirja tekivät loput enkelit valmiiksi. Kiitos Irmalle enkelien tarvikkeista.

Jouluruusu 9.11.2021

Irma Nikkola opasti meitä jouluruusukukkien valmistuksessa. Valmiit ruusun kukat koristavat jouluvaloja. Kuvissa ahkeria Marttoja, Irma Nikkola ja valmiit jouluiset valot.

Digikoulutus Imatran kylpylä 25.10.2021

Koulutus järjestettiin yhteistyössä Etelä-Karjalan Marttojen ja Jyväskylän kesäyliopiston kanssa. Opettelimme käytännönläheisiä digitaitoja, meidän yhdistyksestä oli mukana Paula, Mirja, Tuula ja Eija. Oppia ikä kaikki! Kuvassa kouluttajamme Laura Pajula oikealla ja Etelä-Karjalan Marttojen  toiminnanjohtaja Tuija Valjakka.

 

Lauluiltapäivä palvelukodissa

Vietimme mukavan Martta-iltapäivän 10.3.2020 palvelukodin asukkaiden kanssa, Paula toivotti palvelukodin asukkaat lämpimästi tervetulleiksi, tarjosimme kahvit ja voisilmäpullat, sitten hanurin säestäessä lauloimme yhdessä, ”enkelikuorossa” taustalaulajina lauloivat Paula, Marjukka, Mirja, Riitta, Eija ja Kaija, kaunis valssi siivitti laittamaan myös jalalla koreasti.

Ihonhoitoa

Itsenäinen ihonhoitokonsultti Pirjo Lakka kävi esittelemässä meille 11.2.2020 Mary Kay ihonhoitotuotteita. Esittelyn aikana teimme jokainen itselle käsien kuorinnan ja rasvauksen.

Pikkujoulut

Vietimme 10.12.2019 syyskauden lopetusta pikkujoulujen merkeissä, nautimme Kahvila Joutsenessa hyvästä puurosta, karjalanpiirakoista ja kinkusta, jälkiruokana oli joulutorttukahvit, puheenjohtajamme Paula toivotti kaikki tevetulleeksi, sitten lauloimme joululaulun,  Me käymme joulun viettohon, Ritva lausui runoja, Maija luki perinteisesti vanhoja tarinoita, jotka on kirjoitettu 1900-luvun alkupuolella, kurkisteltiin Kas metsämökin ikkunaan Marjukan johdolla oli mukava laululeikki. Kaksi tonttutyttö Martta ja Meeri tulla tupsahtivat sisään, he leikkivät meille tonttuleikin. Lauloimme monta kaunista joululaulua. Paula ja Riitta ojensivat kukkakimput tänä syksynä tasavuosia täyttäneille. Loppuksi lauloimme vielä Maa on niin kaunis, Kiitimme Paulaa kauniilla jouluasetelmalla.

Martta-iltapäivä

Hei tonttu-ukot hyppikää, nyt on riemun raikkahin aika…….26.11.2019 valmistimme Martta-iltapäivässä tonttuja Irma Nikkolan opastuksella, kuvassa tonttukuoro ja Irma.


Munasta on moneksi -ketjukoulutus

Paula ja Tuula kävivät munasta on moneksi ketjukoulutuksessa keväällä, tänään 12.11.2019 he valmistivat meille muille uppomunia ja kertoivat tärkeää tietoa  kananmunista. Maistelimme herkullisia uppomunavoileipiä ja  suklaakakkua.


Puurokuu

Lokakuu on puurokuu, toteutimme omassa Martta-iltapäivässä 29.10.2019 puuromaistiaiset, Kaija ja Riitta valmistivat hirssipuuroa, uuniohrapuuroa sekä puolukkaruisrouhepuuroa, puurot maistuivat kaikille. Jälkiruoaksi oli kahvi ja kehräpullat.

Käsityöiltapäivä

Iloinen käsityöiltapäivä 15.10.2019 Kangasvuokossa, Anne Villannesta oli opastamassa pikselihuivin virkkausta, kuvassa Anne neuloo Nikol.ai-huivia (lohtuhuivi)


Kas, kas kasviksia

Kas, kas kasviksia, väriä lautaselle , hyvinvointia itselle ja ilmastolle. 1.10.2019 kokkasimme pähkinä-kasvis-wokkia ja bataattiranskalaisia, jälkiruokana appelsiinituorejuustounelmatorttu ja kahvi. Keväällä Liisa ja Eija osallistuivat kas, kas kasviksia ketjukoulutukseen, nyt toteutimme omassa yhdistyksessä.

Toripäivä

Toinen tämän kesän toripäivä Joutsenon torilla 22.8.2019, ensimmäisessä kuvassa Jukka ja Matti nauttivat ansaitut aamukahvit, ovat olleet suurena apuna teltan pystytystalkoissa. Kiitos heille! Taas kerran leipurit olivat ahkerina, tarjolla suolaisia ja makeita herkkuja, kuvassa iloiset myyjät.


Martanpäivä

Vietimme Martanpäivää jo ennakkoon 23.7.2019 Vilkkumäen erämajalla Joutsenossa. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, oli suorastaan helle. Maija ja Riitta paistoivat makkarat, syötiin pastasalaattia, rieskaa ja jälkiruoaksi vielä mansikkakakku kahvit.  Mukava kaunis kesäpäivä Marttailun merkeissä.


Toripäivä

Meidän yhdistyksen tämän kesän ensimmäinen toripäivä 18.7.2019 Joutsenon torilla, sää suosi, suolaiset ja makeat leivonnaiset kävivät hyvin kaupaksi.

Kevätkauden lopetus

Kevätkauden lopetus 7.5.2019, tutustuimme Etelä-Karjalan museoon ja lopuksi nautimme kahvit Lehmus Rosteryssa.


Kuvia 70-vuotisjuhlastamme 13.4.2019


Ketjukoulutusta 12.3. 2019

Paula ja Tuula osallistuivat ketjukoulutus Martoille – kananmunaa kaikin tavoin- ideoita keittiöön ja askarteluun.

 

 


Sytykeruusuaskartelua

23.10.2018 valmistimme munakennoista sytykeruusuja, valmiita kauniita ruusuja kuvassa.


Arkiruoka on järkiruokaa

Paula ja Liisa osallistuivat Martan kasviskeittiö-ketjukoulutukseen 27.8.2018 Marttalassa, tänään 25.9.2018 heidän opastuksellaan valmistimme kasviskeittoa nyhtökaurasta, omena-kaneli vaahtoa, Riitta leipoi juuresrieskaa. Olipa herkkuja.


Marttailuviikko

Aloitimme syyskauden  ja ensimmäisen Marttailuviikon 11.9.2018 tilavierailulla Jokelan pajutilalla.

 


Toripäivä 30.8.2018 Joutsenon torilla


Martan päivän viettoa

Vierailimme helteisenä Martan päivänä 26.7.2018 Irma Nikkolan luona, hänen kauniissa kesäparatiisissa. Kuva Irman pihasta ja hänen askarteluistaan. Lopuksi vietimme yhteisen laulu-ja lukuhetken Lauritsalan Marttojen kanssa. Kiitos mukavasta päivästä.


Betonitöitä

”Betonityö ilottelu” 16.5.2018 Paulalla, Kristiina Aarrevuon ja Tarja Hirvosen opastuksella. Kuvat kertokoon puolestaan meidän aikaan saannokset.


Kevätkauden päättäjäiset

Vietimme kevätkauden päättäjäisiä 24.4.2018 Haukilahden majalla. Kahvittelimme, paistoimme nuotiomakkarat ja teimme pienen kävelylenkin.


Pääsiäisaskartelua

27.3.2018 pääsiäiskoristeiden askartelua Annelin opastuksella.


Mukana patalapputempauksessa

Osallistumme marttojen patalapputempaukseen 3.5.2018.
Kuva otettu13.3.2018 marttaillassa jo valmiiksi tehdyistä patalapuista.


Kuntoilua ja ryhmäliikuntaa

Kaunis aurinkoinen pakkaspäivä 27.2.2018 vei meidät Martat kuntoilemaan Fit Joutseno, ryhmäliikuntaa ohjasi fysioterapeutti Elisa Vauhkonen. Lopuksi nautimme Elisan tarjoamat kahvit.


Pikkujoulutunnelmissa

Pikkujoulut 7.12.2017 Satamatornissa, nautimme hyvää jouluruokaa, lauloimme joululauluja ja lausuimme runoja, tonttutyttö Martta kävi esittämässä meille upean voimisteluesityksen.                                                         Näin sydämeeni joulun teen…..                                                                             


Syyskauden avaus

Uusi kausi avattiin 19.9.2017 Linnoituksessa Galleria Kääntöpoijussa. Omistaja Leena Erkko toivotti meidät lämpimästi tervetulleiksi, kertoili toiminnastaan ja tuotteistaan. Nautimme hänen tarjoamista pikku suolaisista ja makeista herkuista, ihastelimme kauniita pellavakäsitöitä, puodissa oli myös paljon erilaisia käsin tehtyjä tuotteita. Ostoksiakin teimme. Kuvat kertokoon puolestaan tästä ihastuttavasta pellavataivaasta ja illan tarjoilusta. Kiitos Leena ja tytöt.


Toripäivä

Meidän yhdistyksen toinen toripäivä tänä kesänä Joutsenon torilla oli 24.8.2017, taas ahkerat Martat olivat leiponeet makeita ja suolasia kahviherkkuja. Sää ei oikein suosinut toripäiväämme, mutta se ei meitä haitannut.


Suomi 100

Joutsenolaiset martat järjestivät Suomi 100 -tapahtuman Jänhiälän
lavalla 29.7.2017. Maija ja Paula olivat pääsylippuja myymässä. Kuvassa Maija.


Toripäivä

Meidän Marttayhdistyksen toripäivä 8.6.2017 Joutsenon torilla.
Makeita sekä suolasia kahvileipiä myyntipöydässä.


Kevätkauden lopettajaiset 2.5.2017

Grillimakkarat ja mehu maistuivat.


Voileipäkakkukurssi Marttalassa 18.4.2017