Juuan Marttayhdistys ry

kirjoittaja: Pirkko Väyrynen, 19.3.2019

Elämä on parasta itse tehtynä. Niinhän se on! Sata vuotta sitten marttojen kotitalousneuvonta keskittyi taimilavojen tekoon ja marjapensaiden istuttamiseen. Nyt saamme kellon ympäri kaupan hyllyltä vihannekset ja juurekset tuoreina mihin vuodenaikaan tahansa.

Vuosikokouksemme puheenjohtaja totesi, että ”vanhushan” on aika vireä, kun neljäsosa jäsenistä osallistuu vuosikokoukseen! Peruskodinhoidon neuvonnasta olemme siirtyneet enemmän viihtyvyyden, hyvinvoinnin ja ympäristön huomioon ottamiseen. Yhteistyömme Äiti ja lapsi ryhmän sekä koululais- ja nuorisokerhojen kanssa on lisääntynyt.

Vuonna 2011 teimme tupsuryijyn Juuasta valitulle Miss Suomelle Pia Pakariselle Puu-Juuan avajaisiin. Nyt suunnittelemme muiden järjestöjen kanssa yhteistyönä Ikäosaamiskeskus Ellinkulman käyttöön hankittavan defibrillaattorin ostoa.

Liika siivoaminen ja aineellisten asioiden korostaminen pitäisi jättää pois keskinäisen kanssakäymisen tieltä: ”Parempi pölyt kaapin päällä kuin aivoissa.” Näin sanoi Ilona Tossavainen 1989 Marttajärjestön 90-vuotista toimintaa esitellessään Juuassa neuvontapiirin järjestämässä tapahtumassa.

Kirjoittaja on Juuan marttayhdistyksen kunniajäsen. Hän on ollut mukana marttatoiminnassa jo yli 60 vuotta.