Yhdistyksen vahvuus on jäsenissä.

Yhdistyksen tavoitteena on toteuttaa innostavaa ja kiinnostavaa marttatoimintaa, johon halutaan tulla ja jossa halutaan olla mukana. Toimintamme on avointa ja uudet jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan. Huomioimme toiminnassamma  Marttajärjestön uuden strategian sekä yhteiset teemat ja tapahtumat.
Marttaillat pidetään kuukauden ensimmäinen tiistai klo 18 Ellinkulmassa, ellei toisin kutsussa mainita. Kuukauden kolmas tiistai kokoonnumme päiväkahveille Kahvila Karkuun keskustelemaan ajankohtaisista asioista ja vaihtamaan kuulumisia. Piirin kurssitarjottimelta valitaan pari ruokakurssia. Ne järjestetään keväällä ja yksi syksyllä Poikolan koulun kotitalousluokassa. Puutarhanhoitoa opetellaan puutarhamarttamme pihassa, lisäksi käydään kesäkukkaostoksilla Kolin puutarhalla. Samalla tutustumme siellä olevaan taidepuutarhaan.

Toiminnassa huomioimme muutamia marttajärjestön antamia aiheita. Tulossa on pop-up-kässäkahvila kirjastolle. Teemme retken Marttojen valtakunnallisena sienipäivänä Joensuun torille ja samalla käymme tutustumassa perhospuutarha Botaniaan.

Lokakuu on Puurokuu -kampanjaan Etiopian, Kamerunin ja Malawin tyttöjen ja naisten puolesta keittämällä puuroja ja lahjoittamalla myyntituoton Marttojen hankkeille Etiopiaan, Malawiin ja Kameruniin. Marttojen kehitysyhteistyö täyttää 40 vuotta ja sen esittelemiseksi valmistuu marttaillan aineisto.