Kuulumiset

Yhdistyksen vuosikokouskuulumiset (24.3.2022)

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin ke 24.3. Koronan takapotku verotti osallistujia, mutta paikalle Oodiin tepasteli kuitenkin kuusi jäsentä. Mukavaa, että joukossa oli myös uusia jäseniä. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat:

  • Hyväksyimme vuoden 2021 toimintakertomuksen.
  • Hyväksyimme tilit, vahvistimme tilinpäätöksen ja myönsimme vastuuvapauden tilivelvollisille.
  • Vahvistimme toimintasuunnitelman vuodelle 2022, samoin kuin talousarvion.
  • Hallituksen puheenjohtajaksi valitsimme Ira Ension – kolmas kausi lähtee Iralla käyntiin!
  • Hallituksessa jatkavat Kirsi Sulasma, Pia Lindahl ja Heli Mäntylä. Uutena aloittaa Ride Ihamäki. Hienoa, kun yhdistyksellä on sitoutunut hallitus ja myös uutta vahvistusta saatiin mukaan.
  • Perustajajäsenemme Minna Metso jäi pois hallituksesta, kun maksimivuodet (8!) tulivat täyteen. Suurkiitos Minnalle ja yhteinen matka jatkuu toki yhdistyksessä tästäkin eteenpäin.
  • Toiminnantarkastajana jatkaa Satu Malo ja varatoiminnantarkastajana Tuula Kantola.
  • Juttelimme kevään toiminnasta. Olemme palaamassa normaaliin rytmiin eli yksi tapahtuma per kuukausi. Toki edelleen pidämme mielessä terveysturvallisuuden. Innostuimme valtavasti mahdollisuudesta vierailla juustokaupassa (lisätietoa tulossa piakkoin jäsenille). Ja iloitsimme, että pääsemme taas päättämään kevätkauden Poliisien kesäkodin rantasaunan löylyihin. Tapahtumakalenteri löytyy nettisivuilta ja sitä päivitetään sitä mukaan kuin tapahtumia saadaan sovittua. Tiedotamme tapahtumista jäsenille sähköpostilla noin kerran kuussa.
  • Tästä on hyvä jatkaa tätä vuotta – tulkoon siitä oikein mukava marttailuvuosi!

Ai niin! Marttojen kokouksissa on perinteiseisesti tarjoilut kohdillaan. No, meidän kokouksessa oli tarjolla smoothieita (valmiita) ja korvapuusteja (kaupan paistopisteeltä). Totesimme, että arjen kiireissä kaiken ei tarvitse olla tiptop ja itse tehtyä. Marttojen itsetunto kestää kyllä, että pullat haetaan välillä paistopisteeltä. Joka tapauksessa kokoushuoneessa tuoksui ihanasti kanelilta. ❤

Villiyrttiretki siirtyy sadesään vuoksi (18.5.2021)

Keskiviikolle 19.5. suunniteltu villiyrttiretki peruuntuu sadesään vuoksi. Siirrämme retken ensi viikkoon, uusi aika on ma 24.5. klo 17.30. Tapaamispaikka ja ohjelma samat kuin aiemmin ilmoitettu. Ilmoittaudu retkelle su 23.5. mennessä. Retkelle jo aiemmin ilmoittautuneiden ei tarvitse ilmoittautua uudelleen.

Käynnistelemme kasvokkaista toimintaa (13.5.2021)

Koronatilanne näyttää valoisalta, joten käynnistelemme kasvokkain tapahtuvaa jäsentoimintaa. Tällä kirjeellä kutsumme sinut mukaan loppukevään tapahtumiin ja kerromme yhdistyksen ajankohtaisista asioista.

VILLIYRTTIRETKI Ke 19.5. klo 17.30, Suurpelto Espoo
Tule tutustumaan syötäviin villiyrtteihin! Kuljemme keväisessä luonnossa ja opimme tunnistamaan luonnon omia superfoodeja jäsenemme Mallen opastuksella. Retkelle lähdetään klo 17.30 Lukutorilta, osoite Suurpellon Puistokatu 18, 02250 Espoo. Paluu takaisin Lukutorille viimeistään klo 19.30. Retken jälkeen nautimme jätskit Suurpellon uudesta, italialaisesta jätskirekasta. Säänmukainen varustus. Ota mukaan kori ja pino kahvisuodatinpapereita. Ilmoittaudu mukaan ti 18.5. mennessä juurimartat@gmail.com. Retki on maksuton. Jos tulet bussilla, jää pois pysäkillä ”Lukutori”.

PIKNIK Ke 2.6. klo 17.30, Kaivopuisto Helsinki (säävarauksella. Jos sääennuste näyttää huonolta, on vaihtoehtoinen piknikpäivä ti 1.6.)
Piknikillä nautimme hyvästä ruoasta, juomasta, mainiosta seurasta ja Kaivarin ihanasta miljööstä. Tarjoilut nyyttäriperiaatteella. Yhdistys tarjoaa kuohuvat maljat koronaexitin ja kesän kunniaksi. Ilmoittaudu mukaan to 27.5. mennessä juurimartat@gmail.com. Lähetämme ilmoittautuneille tarkemman infon missä tavataan + sovitaan kuka tuo mitäkin, jotta kaikki eivät tuo patonkia ja juustoa. 😊 Tapahtuma maksuton.

Hallitus on järjestäytynyt
Hallitus on valinnut varapuheenjohtajaksi Kirsi Sulasman ja sihteeriksi Heli Mäntylän. Rahastonhoitajana toimii Pia Lindahl. Hallitukseen kuuluu lisäksi Minna Kirvesmäki, ja puheenjohtajana toimii Ira Ensio. Syksylle on suunnitteilla kivoja ohjelmia!

Ihanaa toukokuun jatkoa sinulle toivottelee hallitus

Vuosikokouskutsu lähetetty jäsenille sähköpostilla (14.3.2021)

Lähetimme jäsenille tänään kutsut vuosikokoukseen. Vuosikokous pidetään ma 29.3.2021 klo 19.00. Toivomme jäsenten osallistuvan kokoukseen etänä. Tervetuloa siis kuulolle, ota mukava asento nojatuolissa, varustaudu omalla kokouskahvilla ja pullalla ja hyppää linjoille. Tutustu etukäteen vuosikokousmateriaaleihin.

Terveisiä alkuviini-illasta (29.3.2021)

Alkuviini-iltaan osallistui 7 marttaa. Ennakkotehtävänä olimme perehtyneet Lenan alkuviiniluennon materiaaliin ja katsoneet YouTubesta muutaman videon. Niissä esiintyi mm. Juurimartoille tuttu sisilialainen naisviinintekijä Arianna Occhipinti.

Jokainen oli varustautunut parilla alkuviinillä ja omavalintaisilla tarjoiluilla, joita sitten ilolla esittelimme toisillemme. Maisteltavana oli puna-, rose-, valko- ja oransseja viinejä. Hauskaa oli, että useampikin oli valinnut samoja viinejä. Lena kertoili valitsemiemme viinien rypäleistä ja taustoista. Jaoimme maistelukokemuksia ja maailmakin taisi samalla hieman parantua.

Kuulumisia ja ajatuksia alkavasta vuodesta (27.1.2021)

Kokoonnuimme virtuaaliseen marttailtaan 27.1.2021. Linjoille liittyi 8 juurimarttaa. Vaihdoimme kuulumisia ja ajatuksia tämän vuoden toiminnasta. Koronatilanteen takia toimintaa on vaikea suunnitella. Kasvokkaisia tapaamisia emme toistaiseksi järjestä, vaan odottelemme tautitilanteen helpottumista. Ideoimme helmikuulle virtuaalisen alkuviini-illan. Maaliskuussa pidämme vuosikokouksen. Toukokuulle voisi pohtia villiyrttiretkeä. Kasvojoogaakin ehdotettiin virtuaalisena ohjelmana. Muistelimme toissavuoden saunailtaa ja mietimme, olisikohan sellainen mahdollista järjestää alkusyksystä. Yhdistyksen tämän vuoden toiminta riippuu rokotusten etenemisestä ja laumasuojan muodostumisesta.  Oletettavaa on, että kevät on ohjelman suhteen verraten hiljainen. Toivottavasti syksyllä pääsemme jo tapaamaan kasvokkain. Tänä vuonna emme matkoja tai isompia tempauksia kuitenkaan suunnittele.