Yhdistyksemme Juurimartat ry

Juurimartat ry on koko pääkaupunkiseudun alueella toimiva moderni marttayhdistys. Olemme itsenäinen yhdistys, jolla on oma hallinto ja talous. Yhdistys rekisteröitiin tammikuussa 2014. Kuulumme Uudenmaan marttapiiriin ja teemme yhteistyötä muiden marttayhdistysten sekä muiden toimijoiden kanssa. Toimimme Marttaliiton toimintaperiaatteiden ja liittokokouksessa määriteltyjen linjausten mukaan. Marttojen arvot (rohkeasti oma itsensä, valintoja kestävään arkeen, avoimuus, onnistumisen ja oppimisen iloa, tehdään yhdessä) ovat myös meidän arvojamme. Missiomme on edistää ruokakulttuuria, jossa korostuvat aidot maut, itse tekeminen ja yhdessä syöminen.

Tärkeimmät toimintamuotomme

Marttaillat
Järjestämme marttailtoja kerran kuussa, välillä useammin. Kokoonnumme vaihtelevissa paikoissa Helsingissä, Espoossa tai Vantaalla. Marttaillan teema on tyypillisesti ruoka. Valmistamme kiinnostavia ruokia ja kokeilemme erilaisia valmistustapoja. Tutustu tarkemmin tapahtumakalenteriimme.

Ravintolavierailuja, retkiä ja matkoja
Käymme toisinaan syömässä ravintoloissa maistelumenuja tai osallistumme tastingeihin. Teemme retkiä ruokamessuille ja lähituottajien luo. Silloin tällöin teemme ruokamatkan ulkomaille, esimerkiksi vuonna 2018 teimme ruokamatkan Sisiliaan ja vuonna 2017 osallistuimme ravintolapäivään Peipsijärvellä Virossa.

Tempaukset ja projektit
Teemme pari kertaa vuodessa tapahtumien kahvituksia tai pidämme myyntipöytää markkinoilla. Monet näistä ovat yhteistyöprojekteja Uudenmaan marttojen ja lähialueen marttayhdistysten kanssa. Esimerkiksi kesäkuussa 2018 järjestimme Ommel-festivaaleille marttakahvilan yhdessä neljän muun marttayhdistyksen kanssa. Lisäksi osallistumme valikoituihin hauskoihin tapahtumiin, esimerkiksi lokakuussa 2018 vatkasimme käsipelillä marenkivaahtoa suorassa tv-lähetyksessä.

Hapanjuurikoulutukset
Järjestämme hapanjuurileivonnan koulutusiltoja yhdistyksille, yrityksille tai muille ryhmille. Meillä on kolme innostunutta ja kokenutta hapanjuurileipuria, jotka jakavat mielellään osaamistaan. Lue lisää hapanjuurikoulutuksistamme.

Juurimartat ry
Yhteys Sähköposti: juurimartat@gmail.com
Puhelin: 040 5814835 / Ira Ensio, puheenjohtaja
Nettisivut
Facebook
Blogi
Perustettu 31.1.2014 Espoo
Jäseniä >25
Toiminta-alue Pääkaupunkiseutu
Kokoonnumme Kerran kuussa vaihtelevissa paikoissa ympäri pääkaupunkiseutua
Toiminnan painopiste Ruoka
Erityiset kiinnostuksen kohteet Hapanjuurileivonta, alkuviinit, Italia
Tiesitkö, että: Jäsenemme asuvat eri puolilla pääkaupunkiseutua, osa kauempanakin.

Järjestämme hapanjuurileivonnan koulutusiltoja. Lue lisää täältä.

Osallistumme usein ravintolapäiviin.

Olemme tehneet ruokamatkoja Viroon ja Italiaan.

Eräs jäsenemme leipoi talkooviikonlopun aikana 57 pellillistä pizzaa. Ihan itse.

Lisätietoa meistä saat tutustumalla sivuun Q & A, kysymyksiä ja vastauksia. Olemme koonneet sinne vastauksia kysymyksiin, joita meiltä kysytään usein.

Ole yhteydessä, mikäli Juurimarttojen toiminta kiinnostaa. Helpoiten se käy lähettämällä sähköposti osoitteeseen juurimartat@gmail.com. Tervetuloa tutustumaan!

 

 

 

Jaa sivu