Kevät 2019

Mikäli muuta ei mainita, tilaisuudet ovat Helsingin Saksalaisen koulun tiloissa (os. Malminkatu 14). Aloitusaika on klo 17.30. Huom! Otathan mukaan oman teemukin kertakäyttökulttuurin vähentämisen takia. Kässäkahviloissa kerätään 2 euron osallistumismaksu ja marttailloissa kahviraha.

Ohjelma on alustava ja tarkentuu kevään aikana.

Tammikuu

To 17.1. klo 17.30 Kässäkahvila: Marttajärjestön juhlavuoden käsityökampanjassa neulotaan sukkia ensimmäisen lapsensa saaville äideille. Vuoden ensimmäisessä kässäkahvilassa opastetaan sukkien neulomista kärjestä alkaen.

To 31.1. klo 18.00 Maailman suurin marttailta järjestön 120-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Järjestämme juhlatilaisuuden yhdessä muutaman muun marttayhdistyksen kanssa Agricolan kirkon kryptassa. Ohjelmassa ruokailu, musiikkia, pieniä puheita, järjestön historiaa ja nykypäivää sekä mukavaa yhdessä oloa. Tilaisuus on maksuton Kädentaitomarttojen jäsenille. Tervetuloa mukaan juhlimaan! Juhlan toteuttamiseen tarvitaan vapaaehtoisia juhlatilan koristeluun ja keittiöjoukkoihin. Ilmoittaudu talkooporukkaan sähköpostitse kadentaitomartat@gmail.com.

Helmikuu

Ti 5.2. klo 17 menemme vierailulle Lanitium Ex Machinaan, joka valmistaa käsin värjättyä lankaa ja kehruukuituja Helsingin Pitäjänmäellä.

Ma 11.2. klo 17-18 tutustuminen Päivikki ja Sakari Sohlbergin kotimuseoon

Ke 13.2. klo 17.30 kässäkahvilassa vieraana kädentaitoalan kouluttaja ja tietokirjailija Anna-Karoliina Tetri, joka kertoo suomalaisten perinteisten sukkien ja lapasten historiasta.

Ti 26.2. klo 17.30 vuosikokous. Ennen kokouksen alkua kuulemme esityksen syksyllä 2018 toteutetusta marttamatkasta Etiopiaan.

Maaliskuu

Ma 11.3. klo 17.30 Kässäkahvila: Briossineule

To 28.3. klo 17.30 Marttaillassa tutustutaan munankuorimosaiikin tekemiseen.

Huhtikuu

ma 1.4. klo 16.15 – 17.15 vierailu Uuteen Lastensairaalaan. Ennakkoilmoittautuminen jäsenille.

Ke 10.4. klo 17.30 kässäkahvilassa Adele’s Mohair –lankojen esittely (mahdollisuus ostoksiin) ja neulojan keppijumppa

La 13.4. klo 7.30 – 21 koko päivän retki Villa Maireaan, Satakuntaan
Ensimmäinen pysähdyspaikka on Forssassa, jossa nautimme aamukahvit ja jossa on mahdollisuus tehdä ostoksia kangaskauppa Kankaisessa. Tutustumme matkalla myös Huittisten museoon ja siellä olevaan kankuri Siina Rinteen tekstiilikokoelmaan. Lounaan nautimme Wanhassa Pappilassa Huittisissa, minkä jälkeen pääsemme vierailulle Alvar Aallon suunnittelemaan Villa Maireaan. Vielä ennen kotimatkaa nautimme iltapäiväkahvit Cafe Modikassa Noormarkussa. Matkan hinta on 85-90 euroa riippuen osallistujamäärästä, ja hintaan sisältyvät kaikki ohjelmassa mainitut ruokailut / kahvit sekä sisäänpääsy vierailukohteisiin.

To 25.4. klo 17.30 Enemmän ja monipuolisemmin kasviksia – uusia kasviksia ja valmistustapoja. Ruokatoimittaja, kotitalousopettaja Pirjo Toikkanen, joka on tunnettu myös kirjastaan ”Rouva Kasviksen parhaat”, kertoo kasviksista ja antaa vinkkejä kasvisten käytön lisäämiseen.

Toukokuu

Ti 7.5. klo 17.30 Kässäkahvilassa tekstilikierrätyksen ja ekomuodin puolestapuhuja, trashionista Outi Les Pyy kertoo tekstiilikierrätyksestä ja lajittelusta.

Ke 22.5. klo 17.30 Paperilankakranssi

Neulomisryhmät keskustakirjasto Oodissa

  • Kaikille avoimet neulomisryhmät, joissa opetetaan neulomisen alkeita.
  • Musiikkitalolla syksyllä kokoontunut päiväryhmä jatkaa kevätkaudella kirjasto Oodissa parillisten viikkojen keskiviikkoina klo 14-16 alkaen 23.1.
  • Uutuutena iltaryhmä parittomien viikkojen tiistaina, klo 17.30-19.30 alkaen 15.1.
Jaa sivu