Elämä on parasta (rohkeasti) itse tehtynä!

Kallion Uudet Martat ry syntyi aidosta tarpeesta, asukkaiden toiveista saada alueelle oma Marttayhdistys. Mukaan lähteminen oli omalta osaltani monen sattuman summa; marttailu oli jo jonkin aikaa tullut esille monessa yhteydessä. Ajatus mukaan liittymisestä vahvistui, mutta en koskaan kuvitellut, että voisin olla mukana yhtenä perustajajäsenistä luomassa kokonaan uutta paikallisyhdistystä. Uskon siihen, että asiat tulevat eteen, kun aika on niille oikea. Tässä sitä nyt ollaan.

Avantouinti, monipuolinen liikkuminen ja retkeily luonnossa ovat rakkaita harrastuksiani. Olen aina ollut levoton sielu ja se on vienyt minua ympäri Suomea ja maailmaa. Nyt, Helsinkiin takaisin asettuneena, tuntuu mahtavalta olla mukana toiminnassa, joka juurruttaa. Olen idealisti ja todellinen tekijäluonne, tykkään osallistua ja haastaa itseäni ja muita. Innostun herkästi ja janoan sekä tietoa että kokemuksia. Toivon, ettei tämä ominaisuus koskaan katoa. Omalla esimerkilläni haluan kannustaa muita kokeilemaan, oppimaan, onnistumaan ja joskus epäonnistumaankin. Helpointa se on joukossa, jossa kaikki hyväksytään – sellaisina kuin ovat. Mikä voisi olla parempi ympäristö tällaiselle toiminnalle kuin Kallio!

Arjen tulee olla mielekästä, sillä siitä suurin osa elämästämme koostuu. Hyvinvointi arjessa on kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Arkea sujuvoittamaan on monia keinoja; ruoanlaittotaidot, kodinhuolto, arjenhallinta ja toivon, että näiden aiheiden ympärille moni tapahtumamme tulee rakentumaan. Kestävät valinnat; ympäristöystävällisyys ja kiertotalous ovat lähellä sydäntäni, erityisesti kantakaupunkilaisten, pienissä neliöissä asuvien näkökulmasta.

Marttojen arvojen mukaisesti myös me aiomme olla rohkeasti omanlaisemme paikallisyhdistys. Toivonkin Kallion Uusien Marttojen olevan tulevaisuudessa yhtä kiehtova ja moninainen paikallisyhdistys kuin Kallio, sen asukkaat ja paikalliset toimijat ovat. Jokainen kirjoittaa omaa historiaansa ja niin myös me, Kallion Uudet Martat. Toivon, että saamme monenlaisia Kallion ja lähiseudun asukkaita mukaan luomaan toimintaa! Tervetuloa mukaan. Nähdään Kalliossa!

Aurinkoisin terveisin Henna,

Hallituksen puheenjohtaja 2019, Kallion Uudet Martat ry