Kangasniemen Marttojen toimintaa syksyllä 2020

Huom! Koronatilanteeseen liittyen seuraamme valtionhallinnon ja Marttaliiton ohjeita kokoontumisista ja tilaisuuksia voidaan joutua perumaan tilanteen niin vaatiessa. Ulkosalla ja väljissä tiloissa tapahtuvia tapaamisia on mahdollista toteuttaa hygieniaohjeet ja riittävät turvavälit huomioiden. Jokaisen jäsenen on kuitenkin hyvä arvioida itse, kuuluuko esim. riskiryhmään ja kokeeko osallistumisensa turvalliseksi. Jos sinulla on hengitystieoireita, pysy kotosalla kunnes olet parantunut oireettomaksi.

Tarkennukset ja muutokset päivitetään heti, kun tietoa on.

Marttaillat

Marttaillat pidetään kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 17 Perhetuvalla (Kankaistentie 5, 51200 Kangasniemi), ellei toisin ilmoiteta. Marttailloissa vapaaehtoinen kahvimaksu ja arpajaiset.

  • Syyskuun marttailtaa vietetään sunnuntaina 6.9. sieniretken merkeissä, poikkeuksellisesti jo klo 13 alkaen. Sienimetsään meidät opastaa Päivi Saikkonen. Tavataan kunnantalon pysäköintialueella klo 13. Oma sienikori ja -veitsi mukaan! Ilmoita tulostasi etukäteen sähköpostiin, niin tiedämme keitä kaikkia odotellaan.
  • Lokakuun marttaillassa 4.10. opetellaan makramee-tekniikkaa Minna Sylgrenin ja Anne Rautiaisen opastuksella. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 27.9. sähköpostiin, niin osaamme varata oikean määrän tarvikkeita amppeleiden tekoon. Tarvikepaketin hinta on 10 €, josta yhdistys maksaa jäsenille puolet.
  • Marraskuun marttailta pidetään 1.11. joulutonttupajan merkeissä. Huom! Tällä kertaa kokoonnumme Kaplassa (Kappalaisenkuja 2). Puulan seutuopiston Niina Lahikaisen johdolla valmistetaan persoonallisia istuvia parrakkaita tonttuja kierrätysmateriaaleja hyödyntäen. Mukaan tarvitset puhtaan (uuden tai vanhan) sukan (tavallinen tai villasukka) tontun pipoksi. Lisäksi voit ottaa mukaasi puuhelmiä tms. koristeita sekä kuumaliimapyssyn. Muita materiaaleja on saatavilla yhdistyksen puolesta.
  • Joulukuun marttailta on poikkeuksellisesti marraskuun puolella 29.11. Perhetuvalla jännitetään perinteisessä kinkkubingossa. Illan ohjelmana Sara Leskinen rentouttaa meidät tiibetiläisen äänimaljahoidon keinoin. Ota mukaasi jumppamatto tai muu kokovartalopehmuke!

Kurssit, koulutukset ja muut tapahtumat

  • Lauantaina 29.8. klo 11 jatkamme kyläkierrosta tutustumalla Makkolan Toukolaan. Kylätalolla nautimme kahvion tarjonnasta ja etsimme löytöjä kirppispöydiltä. Yhdistys tarjoaa jäsenille kahvit/teet ja kahvileivän. Toukolan pihasta lähtee Siikajärven luontopolku, jonka reippailemme yhdessä kylätaloon tutustumisen jälkeen – vietetäänhän lauantaina 29.8. Suomen luonnon päivää! Tavataan Toukolan kylätalolla (Toukolantie 19, 51360 Koivula) klo 11.
  • Torstaina 5.11. klo 17-20 pidämme nuotioruokakurssin Synsiön seurojentalon grillikatoksella (Synsiöntie 55). Kurssilla valmistetaan herkkuja tulen äärellä Savon Marttojen Satu Räsäsen opastuksella. Grillikatoksella on valot, se on katettu ja ikkunat vuorattu valokatteella. Lämpötila vastaa kuitenkin ulkotiloja, joten varauduthan riittävällä vaatetuksella ja otat päällimmäiseksi kerrokseksi oman essun mukaan. Kurssille mahtuu 20 jäsentä ilmoittautumisjärjestyksessä ja se on osallistujille maksuton. Ilmoittauduthan sähköpostiin 31.10. mennessä.
  • 4.12. Pikkujouluruokailu Pöyhölän pappilassa klo 18. Perinteinen pikkujouluruokailu jäsenille yhteiskuljetuksella. Ilmoittaudu 22.11. mennessä marttapostiin. Notkuvan herkkupöydän hinta 35 € / hlö + 5 € kuljetusmaksu maksetaan Marttojen tilille 22.11. mennessä. Juomat ostetaan erikseen.
  • Reipas marttajoukko on alkanut tehdä yhdessä kävelylenkkejä Hiihtomajan pururadalla – koska porukassa on mukavampaa liikkua. Tarkoitus on kävellä omaan rauhalliseen tahtiin iloisessa seurassa. Tervetuloa mukaan! Seuraava marttalenkki starttaa torstaina 15.10. klo 18 Hiihtomajalta (Hiihtäjäntien päässä). Seuraava lenkkipäivä sovitaan aina erikseen, joten kannattaa seurata  keskusteluja Marttojen FB-sivulla ja Whatsapp-ryhmässä.

Lisätietoja tapahtumista: martat.kangasniemi ( a ) gmail.com.