Kangasniemen Marttojen toimintaa keväällä 2019

Tarkennukset ja muutokset päivitetään heti, kun tietoa on.

Marttaillat

Marttaillat pidetään kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 17.00, ellei toisin ilmoiteta. Kevään marttaillat pidetään Salmenkylän metsästysmajalla (Syvälahdentie 331, 51200 Kangasniemi), paitsi jos retkeillään muualla. Marttailloissa vapaaehtoinen kahvimaksu ja arpajaiset.

 • 6.1. Turvallista luonnonkosmetiikkaa. Valmistetaan Annan ja Katrin opastuksella vartalovoita, huulirasvaa ja kosteusvoidetta luonnon raaka-aineista.
 • 31.1. Maailman suurin marttailta klo 17-19. Helmikuun marttaillan korvaa torstaina 31.1. klo 17-19 kunnantalolla järjestettävä Maailman suurin marttailta. Juhlistetaan yhdessä ja kutsuvieraiden kanssa Marttaliiton 120-vuotista taivalta.
 • 3.3. Hiihtoretki ja lenkkisauna. Kokoonnutaan klo 15 Kunnantalon P-paikalla, josta suunnataan golfkentän ladulle. Klo 17 alkaen sauna ja saunakahvit Salmenkylän metsästysmajalla.
 • 7.4. Jätteet järjestykseen! Mitä mihinkin laariin? Miten toimii kotitalousjätteen kierrätys Kangasniemellä? Vieraana Matti Tulla.
 • 5.5. Hyvää oloa etsimässä. Rentoutusta arjen keskelle. Verailija tarkentuu pian.

Kurssit, koulutukset ja muut tapahtumat

 • Su 20.1. Suunnitellaan Maailman suurinta marttailtaa klo 16 kunnantalolla. Tule mukaan järjestelyporukkaan! Pienikin apu on arvokasta, tehdään yhdessä itsemme näköinen juhla!
 • Su 3.2. Sääntömääräinen vuosikokous kunnantalolla klo 17.
 • La 23.2. HelmiHulinat Reissupannun niemessä. Valmistetaan ja myydään soppatykistä hernerokkaa.
 • To 7.3. Street food -ruokakurssi klo 17-20 Kansis-keskuksen kotitalousluokassa. Ilmoittaudu 5.3. mennessä sähköpostiin. Kurssi on jäsenille maksuton.
 • La 16.3. Karjalanpiirakkapäivä Kansis-keskuksen kotitalousluokassa klo 9-15. Vain jäsenille, päivä on maksuton.
 • La 6.4. Hyvän mielen tapahtuma Tehomet-areenalla. Toteutetaan moppirata ja esitellään toimintaa.
 • To 11.4. Yllätysmuna – kananmunaa kaikin tavoin! Kansis – keskuksen kotitalousluokassa klo 17. Ketukoulutuksen käyneet Titta ja Pauliina vetävät herkullisen ruokakurssin, jossa hyödynnetään Marttojen juhlavuoden teemaraaka-ainetta, kananmunaa. Muna on monipuolinen, edullinen, hyvin säilyvä ruoka-aine ja siitä valmistuu maistuvia ruokia nopeasti.
 • Pääsiäisenä 20.-23.4. kahvitetaan Teatteri Ilonan Iltaruskon sisarukset -esitykset kunnantalolla.
 • Huhti-lokakuuksi on suunnitteilla kulttuurikierros Kangasniemen kohteisiin. Vieraillaan kerran kuussa jossakin mielenkiintoisessa kohteessa, esim. museolla, kirjastolla, käydään teatterissa tms. Ehdota hyviä vierailukohteita, niin järjestetään!

Toimintaryhmät

Ommellaan yhdessä-illat jatkuvat Kansis-keskuksen käsityöluokassa 13.1. alkaen. Kokoonnutaan joka kk:n toisena ja neljäntenä viikonloppuna, vuoroin perjantaisin klo 17-22 ja sunnuntaisin klo 16-21. (13.1., 25.1., 10.2., 10.3., 22.3., 14.4., 26.4., 10.5. ja 24.) Omat koneet mukaan!

Isokokki-kerho: Kukin vuorollaan valmistelee illalle reseptit ja hankkii ainekset. Vaihdellaan siis reseptejä ja kokkaillaan rennosti osallistujien toiveiden mukaisesti. Ei suorituspaineita! Materiaalimaksu 5 €/kerta.

 • Ensimmäinen kokoontuminen perjantaina 15.2. klo 18-21 Annan ja Titan johdolla kunnantalon keittiöllä. Ilmoittaudu 11.2. mennessä: martat.kangasniemi ( at) gmail.com.

Pikkukokki-kerho

Pikkukokki-kerho on tarkoitettu 1–6 -luokkalaisille. Kerho kokoontuu joka toinen tiistai klo 17-19.30 Kansis-keskuksen kotitalousluokassa. Ensimmäinen kerta on 5.2. Kevään kerhomaksu on 25 € / lapsi. Lisätietoja ja ilmoittautumiset (viimeistään 31.1.) Annalle: anna.sunio ( at) gmail.com.

Miesliesi-kurssi

Savon Martat järjestää Kangasniemellä Miesliesi-kurssin isille ja pojille! Kansis-keskuksen kotitalousluokassa järjestettävälle kurssille mahtuu kuusi miestä lapsineen. Kurssikerrat ovat kolmena tiistaina klo 17-20: 26.3., 9.4. ja 23.4. Kurssi on osallistujille maksuton! Tule mukaan!

Tällä hetkellä kurssi on täynnä!

Jaa sivu