Kangasniemen Marttojen toimintaa keväällä 2020

Huom! Kangasniemen Martat ry keskeyttää kaiken toimintansa toistaiseksi 13.3.2020 alkaen Suomen hallituksen, Terveyden – ja hyvinvoinnin laitoksen ja Marttaliiton suosituksesta. Pyrimme osaltamme hidastamaan korona-viruksen (COVID-19) leviämistä ja siten tukemaan ja suojaamaan etenkin riskiryhmään kuuluvia. Seuraamme tilanteen kehittymistä ja aloitamme toiminnan uudelleen, kun se on valtakunnallisesti turvallista.

Tarkennukset ja muutokset päivitetään heti, kun tietoa on.

Marttaillat

Marttaillat pidetään kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 17.00 Perhetuvalla (Kankaistentie 5), ellei toisin ilmoiteta. Marttailloissa vapaaehtoinen kahvimaksu ja arpajaiset (1 €/kpl). Kahvi- ja arpajaispöytään saa jokainen tuoda antimia.

 • 5.1. Iloisen kirjavat avainnauhat. Valmistetaan Niina Lahikaisen opastuksella iloa ja väriä pursuavia avainnauhoja ja laukkukoristeita. Tuo mukanasi nappeja, puuvillalankoja ja virkkuukoukkuja. Huom! Marttailta pidetään poikkeuksellisesti Puulan Seutuopiston Kaplassa (Kappalaisenkuja 2).
 • 2.2. Yhdistyksen vuosikokous klo 17 kunnantalon aulassa (Otto Mannisen tie 2). Ennen kokousta klo 15 Teräsleidit -elokuva Kangastuksessa kunnantalolla jäsenhintaan 4 €/hlö.
 • 1.3. Kestävät ja pestävät mehiläisvahakääreet. Valmistetaan yhdessä ekologisia mehiläisvahakääreitä muovikelmun korvaajaksi. Ota mukaan esim. vanha tyynyliina tai muu puuvillakangas. Yhdistys tarjoaa muut tarvikkeet.
 • 29.3. Keväiset kukka-asetelmat. Tehdään Sirpan opastuksella leikkokukista keväiset kukka-asetelmat omaan astiaan. Astian lisäksi oma veitsi mukaan. Huom päivä! > PERUTTU
 • 3.5. Kylänraitti siistiksi! -siivoustalkoot

Kurssit, koulutukset ja muut tapahtumat

 • Ulkoilutuokiot Suurolakodilla joka kuun ensimmäisenä keskiviikkona klo 17. Ulkoillaan tai sateen sattuessa pelaillaan asukkaiden kanssa.
 • Ma 27.1. Makumatka Välimereltä Lähi-Itään -ruokakurssi Kansis-keskuksen kotitalousluokassa klo 17-20. Kurssin tulee pitämään Savon Marttojen Satu Räsänen. Ilmoittaudu marttapostiin.
 • Su 2.2. klo 17 Kangasniemen Marttayhdistys ry:n sääntömääräinen vuosikokous kunnantalon aulassa. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja päätetään yhdistyksen nimen sekä sääntöjen muuttamisesta. Kokouskutsu lähetetään jäsenille sähköpostitse.
 • 22. ja 23.2. Teatteri Ilonan Potilas-draamanäytelmän kahvitus klo 13-14 kunnantalon aulassa.
 • 5.4. Mikkelin musiikkiopiston 60-vuotisjuhlan kahvitus kunnantalon aulassa klo 15. > PERUTTU

Toimintaryhmät

Ommellaan yhdessä-illat jatkuvat keväällä parittomien viikkojen perjantaisin klo 17-22. Kokoontumispaikkana on Puulan Seutuopiston Kapla (Kappalaisenkuja 2). Ensimmäisen kerran kokoonnutaan perjantaina 17.1. Ompeluillat on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat edistää omia käsityöprojektejaan kivassa seurassa. Tarjolla on vinkkejä ja vastauksia paljon ommelleilta sekä vertaistukea vasta-alkajilta. Välineet ja materiaalit, ompelukoneet ym. tuodaan mukana.​ Yhdistys tarjoaa kaavapaperin.

Isokokki-kerho: Kukin vuorollaan valmistelee illalle reseptit ja hankkii ainekset. Vaihdellaan siis reseptejä ja kokkaillaan rennosti osallistujien toiveiden mukaisesti. Ei suorituspaineita! Materiaalimaksu 5 €/kerta.

 • 10.1. klo 17 espanjalainen tapas-illallinen Marin opastuksella.
 • 19.3. klo 17.30 Arjen nopeat ja ihan ok:t. Mitä teillä syödään, kun ruoka pitää saada pöytään heti? Tällä kerralla jokainen tuo reseptin ja ainekset (n. 4 hlö annokseen) omaan 30 minuutissa valmistuvaan arjenpelastajaansa. Puolivalmiit helpottajat sallittuja! Kokoontumisessa vaihdetaan reeptejä ja valmistetaan yhdessä maistiaiset. Ilmoittaudu mukaan 15.3. mennessä sähköpostilla. Ei kerätä materiaalimaksua, koska jokainen tuo oman reseptinsä ainekset. > PERUTTU

Lisätietoja tapahtumista: martat.kangasniemi ( a ) gmail.com.