Kannuksen Marttojen vuosi 2021 käyntiin etäkokouksilla

Hallitus piti kokouksen etänä ja ensimmäiseen Pappilassa pidettyyn marttailtaan ma 15.2. illan vieras Pohjanmaan syöpäyhdistyksen edustaja Maria Heikkilä-Nyman osallistui etänä. Kannuksen Martat ovat mukana Kannuksen kaupungin hankkeessa ”Kannusta harrastamaan” jossa Martat pitävät 1-2 luokkalaisille pikkukokkikerhoa.

Kannuksessa pidetty piirin toiminnansuunnitteluiltakin oli rajoitettu kymmenelle. Meidän yhdistyksestä siihen osallistui Riitta Laasonen ja Leena Löytynoja.

Maaliskuussa

Hallitus kokoontui livenä ma 15.3. ja silloin martat saavat jaettavaksi syöpäkeräyksen pankkisiirtoja. Alun perin oli sovittu että vuosikokous pidetään maanantaina 15.3. mutta vallitsevan tilanteen takia päätettiin siirtää vuosikokous kesäkuulle. Koska nykyisen hallituksen erovuoroiset olivat valmiita jatkamaan edelleen, yhdistyksen luottamushenkilöihin ei ollut tulossa muutoksia.

Pikkukokkikerhot

Kannuksen Harrastustoiminta-hankkeen toteuttamana Kannuksen Marttojen pikkukokkiohjaajat aloittivat pikkukokkikerhon 1-2 -luokkalaisille.  Toiminta käynnistyi pe 19.3. ja kerhoja pidettiin kolme Juhani Vuorisen koulun kotitalousluokassa. Kerhossa harjoiteltiin mm. veitsen käyttöä, , tehtiin smoothieta tehosekoittimella, keitettiin kattilalla välipalaksi kasvissosekeittoa ja paistettiin uunissa ja pannulla niin suolaista kuin makeaa. Kerholaiset saivat ohjeet ja kirjaset kotiin ja kotona kuulemma testailtiin ohjeita koko perheen kanssa.

Pikkukokki tekemässä pullataikinaa

Toukokuulle suunniteltiin pikkukokkikerho kädentöissä ja ne oli tarkoitus pitää luokkatiloissa. Vain ensimmäinen 7.5. voitiin toteuttaa, muut peruttiin Kannuksen pahentuneen koronatilanteen takia. Ainokaisessa kerhossa tehtiin äidille leivos. Myös leivosrasia koristeltiin.

Pikkukokkikerhopäivitys

koristeet kaulittiin sokerimassasta

Pikkukokin åitienpäiväleivos

Marttatapaamiset

Ensimmäinen ulkotapaaminen oli sovittu toukokuun 17. päivälle Lehtorantaan mutta se jouduttiin perumaan Kannuksen pahentuneen koronatilanteen takia.

Maanantaina 14.6. päästiin sitten Lehtorantaan makkaranpaistoon. Keskusteltiin vuosikokouksen toteuttamisesta ja sovittiin, että siirretään sitä vielä. Martan nimipäivän kahvipaikkakin oli vielä sopimatta ja jossain vaiheessa huomattiin, että voisimme yhdistää nämä kaksi tapaamista.

Vuosikokous pidettiin maanantaina 26.7. Kannus-Cafeessa.  Vuosikokouksessa hyväksyttiin loppukesän toiminta. Kannuksen seurakunta järjestää kolmannen kerran la 14.8. Pappilan puistoblues-tapahtuman ja olemme lupautuneet pitämään siellä kahvilaa.  Tänäkin vuonna puistoblues jouduttiin perumaan.

Syksyn toiminta

Elokuu

ma 23.8. Retki Metsäkirkolle – syksyn toiminta  käynnistyi perinteisellä retkellä!

Syyskuu

Marttailta ma 13.9. klo 18 Pappila
Marttailta ma 27.9. klo 18 Pappila

Lokakuu

Martat pitivät kahvilaa Kauppiaispäivillä

Marttailta ma 11.10. klo 18 Pappila, piirin järjestämä ruokakurssi ”Yhdestä kattilasta”

Ensin tehtiin ruuat ja sitten istuttiin pöytiin nauttimaan ruuasta hyvässä seurassa.

Ruokakurssilaiset Pappilassa

ateria uunissa

Rösti pannulla

Marttailta ma 25.10. klo 18 Pappila, eskareille lahjoitettavien villasukkien kerääminen ja välilaskenta

esikoululaisten sukkien laskentaa

Marraskuu

Marttailta ma 15.11. klo 18 Pappila

Eskarit saivat taas valita sukkansa marraskuussa!

eskarien jaloissa marttojen kutomat sukat

Marttailta ma 29.11. klo 18 Pappila, jouluaskartelun aiheena paperitähdet

paperitähtien askartelu

Paperitähti valmiina

Joulukuu

Jouluruokailu jäi syömättä tänäkin vuonna.

Tervetuloa mukaan nykyiset ja uudet marttailusta kiinnostuneet!