Martoilla on taas kysyntää!

Helmikuussa toiminnansuunnittelua piirin etäkokouksessa ja talkoilua seurakunnan laskiaistapahtumassa

Korona kuritti vieläkin ja Kannuksen Martat aloittivat toiminnan rauhallisesti. Hallitus kokoontui tammikuussa suunnittelemaan toimintaa. Helmikuun alussa osallistuttiin etänä piirin toiminnansuunnitteluiltaan. Toki Kannuksen Martat kokoontuivat Pappilaan 🙂

Seurakunta kutsui Martat ja muut kannuslaiset yhdistykset suunnittelemaan laskiaissunnuntain ulkoilutapahtumaa. Tapahtuman tuotto lahjoitettiin yhteisvastuukeräykseen. Martat lupautuivat hoitamaan tapahtuman myyntipöytään kahvit sekä pikkupullat. Martat osallistuivat tapahtumaan myös rakentamalla oman lumiukon lumiukkopuistoon ja tietenkin martat osallistuivat itse ulkoilutapahtumaan.

Kannuksen Marttojen kutova lumiukko

 

 

 

 

 

 

Maaliskuussa maisteltiin muttia

Saimme maaliskuun alun marttailtaan mutin tekijäopettajan Sievistä. Mutti on yksi perinneruoka alueeltamme ja etenkin Sievistä. Itsekin olen saanut syödä muttia sekä Lestin että Halsuan mummuloissa. Opettajalla oli mukana oma kauha ja hän opetti meille mutin teon salat eli miten ohrajauhoista saadaan suussasulavaa herkkua.

Uusi puheenjohtajamme Pirkko Tuomaala

Maaliskuussa valitsimme vuosikokouksessa yhdistyksellemme uuden puheenjohtajan Pirkko Tuomaalan. Riitta Laasoselle tuli mandaatti täyteen puheenjohtajana. Iso kiitos Riitalle, tervctuloa johtoon Pirkko!

Huhtikuussa oli kiireistä

Marttailta maanantaina 11.4. klo 18 Pappilassa, paistettiin ukranalaisia syrnikeja, olivat herkullisia! Valmistauduttiin pääsiäiseen pienten askartelujen parissa.

Huhtikuun loppupuolella talkoiltiin monella eri tavalla:

Hoidimme kahvitusta Ukrainalaisten tukikonsertissa

 

 

 

 

Huhtikuun toisessa marttaillassa opimme paljon uutta, illan aiheena oli Kyberturvallisuus, josta kertomassa oli Jorma Ronkainen OnLähde Oy:stä. 

Pidimme Raasakan koulun 1- ja 2-luokkalaisille välipalakokkausta – lapset tekivät aamutunneilla dippikasviksia ja ruokailun jälkeen marjasmoothieta, nam!

 

 

 

Kannuksen maaseutuoppilaitoksen Kpedun uuden navetan avajaisissa hoidimme toisen päivän kahvitarjoilun, kävijöitä riitti koko päiväksi ja navetta oli niin moderni.

 

 

 

 

Toukokuussa tulossa ikäihmisille ruokailoa ja muille Vestian kierrätysneuvontaa

Toukokuun alun marttaillassa pidämme vuoden ensimmäisen käsityöillan!

Kunhan säät lämpenevät pidämme puutarhatapaamisen ulkona ja tutustutaan viljelylaatikoihin.

Martoilla kahvila Pappilan puistobluesissa elokuussa