Tälle sivulle on koottu marttojen ajankohtaista, johon myös Karjasillan Martat yhdistyksenä / jäsenenä voivat osallistua. Tekeminen on kaikille vapaaehtoista.

Tervetuloa mukaan!

Askartele lintuja langasta yhdessä lasten/lastenlasten kanssa. Alla linkki.
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/04/06/askartele-lintuja-langasta-yhdessa-lasten-kanssa
Tee kotitekoisia kasvomaskeja Marttaliiton, Naisten valmiusliiton ja Tekstiiliopettajaliiton ohjeilla. Alla linkki.
https://www.martat.fi/marttakoulu/kasityoohjeet/vaatteet-ja-asusteet/kasvomaskin-ompelu-ja-kayttoohje/

 

Kasvu alkaa keväällä.
Huonekasveja lannoitetaan vain silloin, kun kasvit kasvavat. Useimpien huonekasvien kasvu alkaa kevätauringon myötä maaliskuussa ja lakkaa syksyllä loka-marraskuussa.
Huonekasvien hoito on helppoa. Kasvit viihtyvät, kun ne saavat sopivasti vettä ja ravinteita. Isolehtiset, nopeasti kasvavat ja kukkivat kasvit tarvitsevat runsaasti vettä. Nahkealehtiset kasvit ja mehevät kaktukset taas viihtyvät parhaiten, kun niitä kastellaan niukasti.

Vesijohdosta otetun kasteluveden annetaan seisoa avoimessa astiassa, jotta se lämpenee huoneenlämpöiseksi. Vettä kaadetaan mullan pinnalle tai aluslautaselle.

Aluslautaselta kastelu sopii erityisesti paavalinkukalle ja muille kasveille, joiden lehdet tai kukat vioittuvat kastuessaan.

Altakasteluruukkuun istutetut kasvit saavat veden ruukun alla olevasta vesitilasta. Altakasteluruukkuihin vettä lisätään vasta sitten, kun vesitila on ollut muutamia päiviä tyhjänä.

Katso lisää Martat.fi sivuilta.
https://www.martat.fi/marttakoulu/puutarha/huonekasvit/ruukun-vaihto/

Kotitekoisia kasvomaskeja Marttaliiton, Naisten valmiusliiton ja Tekstiiliopettajaliiton ohjeilla.

Heitä muovikassit pois käytöstä ja ompele kauppaostoksia varten kangaskassi vaikkapa käytetystä mutta kestävästä puuvillaisesta pöytäliinakankaasta. Hedelmäostoksia varten voit tehdä valoverhokankaasta pestäviä kestopusseja. Martta-lehdestä nro 2/2018 löydät teko-ohjeen. Tehdään yhdessä hyviä ympäristötekoja!