Karjasillan Martat ry:n monipuolista toimintaa.

17.1.2023 Peli-ilta

Ovikranssit 4.10.2022

Sadonkorjuu 20.9.2022

Kesäprojekti 2022 – istutuslaatikko

Kevään viimeinen martta-ilta 10.5.2022 Hyvää kesää kaikille!

       

Kansainvälinen ruokailta 3.5.2022

WC:n pesupommit 12.4.2022

  Käsienhoitoilta 1.3.2022

   Joululeivontaa 27.11.2021

Karjasillan joulutorilla 28.11.2021

 

  Juurileipää 19.10.2021

Lotta-illan sikurikahvit korpun kera 26.10.2021

 

Kevätretki Koitelissa toukokuussa 2017. Kiinnitimme rekisteröidyn linnunpöntön nuotioalueen rantamäntyyn.

Sieni- ja marjasaalis oli komea mm. tatteja, puolukoita. Kodassa paistoimme makkaraa.

Kauniissa ja ihanien kukkien ympäröimässä kukkakaupassa opimme kauppiaan opastuksella tekemään kukkakimppuja.

Mikä makuelämys! Ammattitaitoinen opastus juustojen maailmaan. Juustoja ja hedelmiä - lisukkeeksi oikeanlainen hillo/marmeladi . Nam.

Oulun Maikkulan meijerissä valmistetaan tuoremaitotuotteita yli 35 vuoden kokemuksella. Siellä raakamaidosta jalostuu maito- ja hapanmaitotuotteita. Lisäksi Oulussa valmistetaan jäätelöä. Valio jäätelöfabriikki on myös pieni jäätelöpaja isomman Oulun meijerin sisällä.

Karjasillan Asukasyhdistyksen järjestämissä
joulumyyjäisissä kaikki meidän Karjasillan Marttojen tekemät sinapit ja leivonnaiset menivät kaupaksi. Useat asiakkaat olivat myös kiinnostuneita martta-toiminnasta, Martta-lehdet sekä esitteet jaettiin loppuun. Sääkin oli suosiollinen, jopa aurinko paistoi pakkaspäivän ja joulumyyjäisten kunniaksi.
Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille.

Tervetuloa Martta-toimintaan mukaan uudet ja nykyiset jäsenet!

Martat suuntaavat Loppulan luontokeskukseen maastoon Sanginjoelle. Koska syysillat pimenevät jo varhain, on hyvä olla liikkeellä tavallista marttailtaa aiemmin. Kokoontuminen Raksilan jäähallin parkkipaikalle klo 16.45 niin klo 17.00 autot pääsevät liikkeelle.
Toivottavasti jokaiselle mukaan lähtevälle järjestyy kuljetus ja koska elämme pandemia-aikaa, on automatkojen ajaksi hyvä varata kasvomaskit mukaan. Ota marjakori tai sienikori mukaan. Nuotiopaikka. Tervetuloa retkelle!

Leivoimme skonsseja, joiden kanssa nautimme hilloa ja kermavaahtoa sekä teimme tonnikalatäytteisiä kolmioleipiä. Haudutimme erilaisia teelaatuja.

Olimme Vaalean hapanjuurileivonnan kurssilla Marttalassa. Saimme kuulla ja toteuttaa autolyysiä, venyttelyä ja ruokintaa omalle leipätaikinalle. Illan lopuksi pääsimme teen kera nauttimaan hapanjuurileipää ja -vohveleita sekä kauramimmejä. Mielenkiintoinen ilta. Juurileipätaikinat saimme mukaan ja kotona pääsemme jatkamaan oman juurileivän tekoa.

Liisa Ahola Oulun Lotta -perinnekillasta kävi kertomassa meille lottatoiminnasta. Joimme pula-ajan malliin valekahvia sikurista ja voikukanjuuresta. Pullakorput maistuivat kahvin kera.

Kuuntelimme meille merkityksellistä musiikkia mm Myrskyluodon Maija, Metsäkukkia, Varrella Virran, Anttilan keväthuuma, Luoksesi sun, I wanna go, What a wonderful world, Layla, Sininen ja valkoinen ja monia muita. Keskustelimme musiikin merkityksestä ja vaikuttavuudesta.

Saimme illan aikana makumatkan eri ruokakulttuureihin. Aluksi tutustuimme yhdessä Sri Lankan mausteisiin ja Chicken Biriyanin valmistukseen ja paistoimme pannulla pieniä leipäsiä. Sitten jatkoimme matkaa eri maanosien ruokakulttuureihin. Muun muassa teimme pizzaa pizzamestarin opastamana, tutustuimme vietnamilaiseen salaattiin ja sen taidokkaaseen koristeluun, teimme ja seurasimme falafelpyöryköiden ja riisin sisään leivottujen "lihapalleroiden" valmistusta, avustimme muna, katkarapu riisinuudelin valmistuksessa, nautimme välillä Samiran makeaa minttuteetä Markokosta ja pannulla paistettuja teeleipiä, joissa oli jauhelihaa, paprikaa ja sipulia. Kolmion muotoisia kuoreen tehtyjä lihatäytteisiä herkkuja valmistettiin ensin paistamalla kuoritaikina, täyttämällä ne ja vielä loppusilauksena uppopaisto. Illan päätteeksi kokoonnuimme nauttimaan ruuista ja makeaksi lopuksi nautimme kahvia ja baklavaa. Suuri kiitos kaikille oppaillemme.

Kevään päätös ilta, hyvää kesää kaikille ja tapaamme jälleen syksyllä 6.9.2022.