Karjasillan Martat ry:n monipuolista toimintaa.

   Joululeivontaa 27.11.2021

Karjasillan joulutorilla 28.11.2021

 

  Juurileipää 19.10.2021

Lotta-illan sikurikahvit korpun kera 26.10.2021

Kevätretki Koitelissa toukokuussa 2017. Kiinnitimme rekisteröidyn linnunpöntön nuotioalueen rantamäntyyn.

Sieni- ja marjasaalis oli komea mm. tatteja, puolukoita. Kodassa paistoimme makkaraa.

Kauniissa ja ihanien kukkien ympäröimässä kukkakaupassa opimme kauppiaan opastuksella tekemään kukkakimppuja.

Mikä makuelämys! Ammattitaitoinen opastus juustojen maailmaan. Juustoja ja hedelmiä - lisukkeeksi oikeanlainen hillo/marmeladi . Nam.

Oulun Maikkulan meijerissä valmistetaan tuoremaitotuotteita yli 35 vuoden kokemuksella. Siellä raakamaidosta jalostuu maito- ja hapanmaitotuotteita. Lisäksi Oulussa valmistetaan jäätelöä. Valio jäätelöfabriikki on myös pieni jäätelöpaja isomman Oulun meijerin sisällä.

Karjasillan Asukasyhdistyksen järjestämissä
joulumyyjäisissä kaikki meidän Karjasillan Marttojen tekemät sinapit ja leivonnaiset menivät kaupaksi. Useat asiakkaat olivat myös kiinnostuneita martta-toiminnasta, Martta-lehdet sekä esitteet jaettiin loppuun. Sääkin oli suosiollinen, jopa aurinko paistoi pakkaspäivän ja joulumyyjäisten kunniaksi.
Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille.

Tervetuloa Martta-toimintaan mukaan uudet ja nykyiset jäsenet!

Martat suuntaavat Loppulan luontokeskukseen maastoon Sanginjoelle. Koska syysillat pimenevät jo varhain, on hyvä olla liikkeellä tavallista marttailtaa aiemmin. Kokoontuminen Raksilan jäähallin parkkipaikalle klo 16.45 niin klo 17.00 autot pääsevät liikkeelle.
Toivottavasti jokaiselle mukaan lähtevälle järjestyy kuljetus ja koska elämme pandemia-aikaa, on automatkojen ajaksi hyvä varata kasvomaskit mukaan. Ota marjakori tai sienikori mukaan. Nuotiopaikka. Tervetuloa retkelle!

Leivoimme skonsseja, joiden kanssa nautimme hilloa ja kermavaahtoa sekä teimme tonnikalatäytteisiä kolmioleipiä. Haudutimme erilaisia teelaatuja.

Olimme Vaalean hapanjuurileivonnan kurssilla Marttalassa. Saimme kuulla ja toteuttaa autolyysiä, venyttelyä ja ruokintaa omalle leipätaikinalle. Illan lopuksi pääsimme teen kera nauttimaan hapanjuurileipää ja -vohveleita sekä kauramimmejä. Mielenkiintoinen ilta. Juurileipätaikinat saimme mukaan ja kotona pääsemme jatkamaan oman juurileivän tekoa.

Liisa Ahola Oulun Lotta -perinnekillasta kävi kertomassa meille lottatoiminnasta. Joimme pula-ajan malliin valekahvia sikurista ja voikukanjuuresta. Pullakorput maistuivat kahvin kera.