Tälle sivulle on koottu marttojen ajankohtaista, johon myös Karjasillan Martat yhdistyksenä / jäsenenä voivat osallistua. Tekeminen on kaikille vapaaehtoista.

Patalapputempaukseen linkki, tässä.

Pohjoisten piirien marttapäivät 9.6.2018, linkki tässä

Palvelualan Opiston tapahtuma, jonka marttayhdistykset järjestävät oppilaiden ja opettajien "iloksi" vapaavalintaisen teeman mukaan vuoronperään.
Koululla alkaa tuolloin patalappunäyttely kestäen huhtikuun loppuun saakka. Kampanjan teemana on kierrätys eli tarkoitus ei ole ostaa uutta materiaalia patalappujen tekoa varten.
Kampanja mukailee Marttaliiton 3.5. lanseeraamaa patalapputempausta.

Patalappu voi olla esimerkiksi neulottu, virkattu, ompelukoneella tehty, tilkkutyö tai vaikkapa huovutettu. Martat-lehdestä 1/2018 löydät kolmella eri tekniikalla tehdyn patalapun ohjeen. Katso tarkemmin tekstin yläpuolella olevasta linkistä.
Jokainen Karjasillan marttakin voi tehdä patalappuja ja luovuttaa ne koululle näyttelyyn. Voit tuoda valmiit patalaput puheenjohtajalle.

Heitä muovikassit pois käytöstä ja ompele kauppaostoksia varten kangaskassi vaikkapa käytetystä mutta kestävästä puuvillaisesta pöytäliinakankaasta. Hedelmäostoksia varten voit tehdä pestäviä kestopusseja. Martta-lehdessä nro 2/2018 löydät teko-ohjeen. Tehdään yhdessä hyviä ympäristötekoja!

Jaa sivu