Karjasillan Marttojen syksyn ohjelma 2017!

Marttaillassa kahvittelun merkeissä kävimme läpi kesän kuulumiset ja keskustelimme ahkerasti tulevasta syksyn toiminnasta. Päivitimme toimintakalenterin. Puheenjohtaja kävi läpi saapuneet kirjeet ja tulevat tapahtumat. Vahvistettiin Rokualle suuntautuva sieni-, makkaranpaisto- ja patikointireissu kimppakyydillä: lauantaina 23.9.2017 lähtö klo 10.00. Marja-/sieniämpärit mukaan. Paluu klo 16.00. Martta -toiminnassa 20 vuotta mukana ollut jäsenemme, Anitta Kolehmainen lahjoitti Karjasillan Martat ry:lle Martta -viirin/pöytästandaarin, joka otettiin kiitollisena vastaan. Päätimme viettää Joulujuhla Suomi 100-vuotta juhlan merkeissä sinivalkoisissa asuissa. Lopuksi jumpattiin, linkki jumppaohjeisiin. Päätettiin jatkosskin lopettaa marttailtamme jumppaan ja Marttalauluun. Laulun sanat löytyvät täältä.

Saimme uuden jäsenen mukaan toimintaamme!. Tervetuloa!
Valmistimme ruokaillassa, Broilerinfileet sitruunaisella kastikkeella,
Couscousin kera. Resepti Martta-lehdessä 4/2017. Jälkiruoaksi Mamman
marjapiiras, käytimme mustikan sijasta raastettua kotimaista omenaa, ohje tässä.
Ruoka oli nopeasti valmistuvaa ja maittavaa.
Vahvistettiin Rokuan reissu kimppakyydillä, lähtö lauantaina 23.9.2017 klo
10.00 Oulun jäähallin parkkipaikalta. Paluu klo 16.00. Tässä linkki Rokuan leirikeskukseen, josta löytyy osoite.
Yhdistys tarjoaa täytetyt sämpylät, muut kahvittelutarvikkeet ja makkarat.
jokainen tuo itse mukanaan. Tässä linkki Rokuan karttaan.

lähtö klo 10.00 jäähallin parkkipaikalta, kimppakyyti,
paluu klo 16.00
Rokuan reissu onnistui mukavasti. Löysimme hyvin perille ja sää oli mitä parhain. Seurueemme muodostui kymmenestä martasta, yhdestä ystävästä ja kahdesta koirasta. Sieniä ja puolukoita kerättiin jonkin verran, mutta parasta oli ulkoilu ja eväistä nauttiminen.

Oulun Kahvipaahtimo Oy:sta Pasi Meriläinen ja Vuokko Kojama maistattivat martoilla kolmea eri kahvia, Toripolliisin kahvia, Revontulten taikaa ja Luomukahvia (osa suodatinkahvina, osa pressokahvina) sekä kertoivat Oulunsalossa sijaitsevan kahvipaahtimon toiminnasta ja hippusen myös kahvitietoutta. Tuotteita voi tilata heidän webbisivujen kautta www.oulunkahvipaahtimo.fi. Linkki löytyy tästä.
Milka-marttamme oli askarrellut erilaisia onnittelukortteja, jotka ovat näkyvillä kuvagalleriassa.

Isoäidin neliöiden kokoamiseen ota mukaasi virkkuukoukku nro 3½  tai 4, parsinneula ja sakset. Sinistä ja valkoista Novita 7 veljeksen villalankaa löytyy marttojen varastosta. Martta-illassa aloitimme kokoamaan Isoäidinneiliöitä yhteen isoiksi peitoiksi, kaksi 48 palan peittoa sekä yksi hartiahuivi. Kokoaminen jäi kesken, joten jatkamme seuraavassa Martta-illassa lisää.

Tulemme normaalisti klo 18 Martta-iltaan. Ota mukaasi virkkuukoukku nro 3½  tai 4, parsinneula ja sakset.

Päätimme lahjoittaa valmiit peitot Ryhmäkoti Villa Vikloon asukkaiden käyttöön. Hartiahuivin päätimme lahjoittaa Martta Pinolalle 98-vuotislahjana 30.10.2017. Hän asuu Villa Viklossa ja on ollut Karjasillan Marttojen pitkäaikainen jäsen ja nykyään kunniajäsenemme.

Samalle 31.10. Martta-illalle olemme sopineet ilmaisen ohjatun Pilates tunnin klo 19.10, osoitteessa Ratakatu 9, ohjaajana fysioterapeutti, liikunnanohjaaja Emma Mälkiä. Tässä linkki sivuille. Sitovia ilmoittautumisia Pilates-tunnille tuli seitsemältä martalta. Loput martat jatkoimme kokoustamista ja jutustelua kahvin parissa.

Tässä vielä pikaisena kertauksena kutistemuovin ohjeet:

Tarvitset kutistemuovia (ostettu valmiiksi) sakset, lyijykynän, puuvärit, reittimen, kiinnitystarvikkeita (ostettu valmiiksi).
1. Piirrä haluamasi kuva kutistemuoville je leikkaa se sitten irti. Muista myös tehdä reikä reittimellä, jos haluat tehdä kuovista korun tai avaimenperän.
2. Lämmitä uuni 150-160°C, laita kuviot pellille leivinpaperin päälle ja sitten uuniin.
3. Lämmetessään kutistemuovi käpristyy, mutta oikenee sitten tasaiseksi kutistuessaan.
4. Kun kuviot ovat suoristuneet, ota ne pois uunista ja anna jäähtyä.
Ja siinäpä se olikin.

Karjasillan Martoista oli runsas osanotto operetissa ja nautimme illasta!

Kaksitoista innokasta marttaa leipoi martta-illassa Vappu Pimiän hedelmäkakku-reseptillä kakkuja, linkki tässä,  ja lisäksi  joulutorttuja ja omenasoseella täytettyjä "rullia".  Yksi vuoka jäi hieman vajaasti voideltua, yksi otettiin ehkä liian aikaisin pois uunista ja kolmas onnistui täydellisesti. Kakku oli erittäin hyvää.

Karjasillan martat viettävät pikkujoulua  12.12.2017 klo 18.00 alkaen Danske Bankin kokoustiloissa osoitteessa Pakkahuoneenkatu 13. Sisäänkäynti Otto-automaatin viereisestä ovesta. Ilmoittautumisesta on lähetetty sähköpostia jäsenistölle.

Meitä oli viisitoista marttaa kokoontunut viettämään Suomi 100 vuotta - Joulujuhlaa yhdessä. Puheensorina illan aikana oli erittäin vilkasta. Kerrattiin vuoden takaisia tapahtumia, vierailijoita ja suunniteltiin jo tulevaa kevään ohjelmaa.

ALKURUOKA Buffalosalaatti,  patonki ja levite. PÄÄRUOKA  Marskin pata. JÄLKIRUOKA  kahvi ja Tyrniposse kinuskin, marengin ja karpalon kera.  Ruoka oli erittäin hyvää ja sitä oli riittävästi.

Kiitos Danske Bankille ja puheenjohtajallemme Riitalle järjestelyistä!

Rauhallista Joulua ja Onnekasta Uutta Vuotta 2018!

Jaa sivu