Sadonkorjuuateria, maailman suurin marttailta 15.9.2022 Neulaskodilla

Suuri marttailta ja yhdistyksen 35-vuotisjuhla oli 13.2.2020 Wanhalla Fredalla.

Klikkaamalla kuva suurenee ja voit selata nuolella kaikki gallerian kuvat. Lopuksi sulje klikkaamalla rastia.

Martat 120-juhlavuosi ja #maailmansuurinmarttailta  31.1.2019 kutsuimme mukaan Jyväskylän Marttayhdistyksen, Muuramen Marttayhdistyksen, Jyskän Martat ja Säynätsalon Martat. Katso kuvagalleria.

Vuoden 2017 tapahtumia ruokien parissa:

Kasvisruokaa Marttakeskuksessa teimme Eeva Mannisen opastuksella 7.3. Ruokien mukana oli nyhtökauraa, härkistä ja mifuakin. 15 marttaa teki ruoat reilussa tunnissa ja sitten herkuttelimme. Vielä riitti jonkin verran tuliaisiksi kotiväelle.

Vuosikokous oli Neulaskankaan päiväkodilla illalla, mutta viisi marttaa oli jo iltapäivällä leipomassa lasten kanssa riisipiirakoita. Sattui olemaan päiväkodin perinnepäivä ja vanhemmat kahvittelivat piirakoita syöden. Mekin saimme niitä ennen kokousta maistella. Oli hauska extempore tapahtuma. Kiitokseksi lahjoitimme päiväkodille lastenessuja ja nukenvaatteita.

Päiväretkellä tutustuimme Markku Liiaksen Jukolan juustolaan, jossa valmistetaan Aitoa cheddaria. Juustomaistiaisten lisäksi nautimme Karoliinan kestikievarin pullakahvit.

Neulaskodilla teimme talkootyönä kuppikakkuja Parisuhdeiltaan, jossa esiintyi Maaret Kallio.

Yleensä olemme tehneet munkkeja Yhteisvastuukeräykseen liittyvään tapahtumaan.

Syksyllä järjestimme Syödään yhdessä sadonkorjuujuhla-aterian, jonka tuoton lahjoitimme lähetyskeräykseen. Ruokailijoita oli noin viisikymmentä. He kehuivat ruokia ja erityisesti yllättävää Härkis-punajuurivuokaa, jossa oli aurajuustomurusia.