Kässämarttojemme toimintaryhmä kokoontuu kerran kuussa kahvila Rostassa torstaisin klo 16 – 18. Syksyn tapaamiskerrat: 29.8,  26.9 (neuleen koristelu), 24.10 (kudontaesittely punainen mökki Gesterbyn museoalue), 21.11 (sukkien erilaiset kantapäät), 12.12. 

Jaamme uusille harrastajille kädentaitojamme Kannonolon asukaspuistossa. Sovitut ohjaukset keskiviikkoisin 10 – 12: 4.9 (solmittava nyöri), 16.10 (sukanvarsi), 13.11 (kantapää) ja 11.12.Tarkista Facebookissa julkaistavasta Kannonkolon viikkokalenterista, milloin olemme opastamassa siellä käsitöiden teossa.

Linkki Uudenmaan piirin kässätapahtumiin kässäkahvilassa

Linkki liiton Kässämarttasivulle ja käsityöohjeisiin – käy tutustumassa!

Lisätietoa Puheenjohtajalta, linkki yhdistyksemme Yhteystietoihin.

2019

Marttajärjestön täyttäessa 120 vuotta, lahjoitamme sukkapareja äidiksi tai adoptioäidiksi tuleville. Toimitamme mielellämme sukkia keräykseen. Ota yhteys puheenjohtajaan. Lue lisää liiton juhlavuoden käsityötempauksesta!

Kässämartat ovat kokeilleet uutta Martan juhlasukkaohjetta ja kauniiksi todenneet. Marttojen juhlavuodensukkakilpailun sukista on ilmestynyt kirjakin. Tanja Rantasen ja Marketta Rahikaisen mukaan siinä on uusia ideoita, tekniikoita, vaativuustasossa jokaiselle jotakin.

2018

Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan koulujen päivänavauksissa käytettävät liinat uudistettiin tänä syksynä ja ne siunattiin 2.12.2018. Jokaiselle liturgiselle värille on oma kuvansa – viittä eri väristä liinaa tehtiin kaksi sarjaa.

Taitavat kässämarttamme kirjoivat kultalangalla liinojen kuvat.

Vuoden 2018 käsityötempaus – lue lisää liiton patalapputempauksesta

Marttojen käsityötempaus liittyy tänä vuonna patalappuihin. Yhdistyksemme kohde on Kirkkonummen Nuorisoasunnot Brossa (NSA). Nuorisoasunnoissa asuu omaa elämää opettelevia, tukea tarvitsevia nuoria sekä myös ihan itsenäiseen elämään kykeneviä. Yhdistyksemme toivottaa onnea omaan kotiin muuttavalle nuorelle antamalla patalappuparin.

Patalappujen ohjeita on ollut Martat-lehdissä, mutta ne voivat olla mistä materiaalista ja millä tahansa tekniikalla tehtyjä. Materiaalia valitessa pitää paloturvallisuuden vuoksi välttää puhdasta tekokuitua. Villa ja puuvilla ovat erinomaisia. Myös villasukkalanka, jossa 25% tekokuitua, sopii.

Projekti jatkuu loppuvuoden. Patalaput voi toimittaa puheenjohtaja Sirpa Urhoselle (yhteystiedot).

2017

Osallistuimme sinivalkoisten vauvansukkien neulomiseen juhlavuonna 2017 syntyneille vauvoille.

Neuloimme ja virkkasimme peittoja Uuteen Lasten- ja Nuortensairaalaan.

Jaa sivu