Kässämarttojemme toimintaryhmä kokoontuu noin kerran kuussa Fyyrin mediaosaston Lonoksissa klo 17 – 19. Seuraa kirjaston tiedotteita!

Linkki Uudenmaan piirin kässätapahtumiin kässäkahvilassa

Linkki liiton Kässämarttasivulle ja käsityöohjeisiin – käy tutustumassa!

KÄSITYÖTEMPAUKSIA

2022

Kastesukat

Neuloimme seurakunnalle kastesukkia.

Sydänpatalaput 

Pidettiin kirjaston kanssa yhteistyössä avoin kässämarttailta yleisölle maaliskuussa Fyyrissä, jossa on käytettävissä kaksi ompelukonetta.

Ompeluteemaksi valikoitui sydämenmuotoinen patalappu, joita Eija -kässämarttalainen oli tehnyt ystävänpäivätervehdyksiksi. Patalappuja voi tehdä kierrätysmateriaaleista. Projektiin kelpaa kaikenlaiset käytöstä poistuneet luonnonmateriaalit kuten farkut ja verhot ja kankaiden jämät. Päällyskankaan lisäksi tarvitaan eristeeksi froteepyyhettä tai varsinaista eristekangasta. Keinokuidut eivät sovellu patalappuihin, koska ovat palonarkoja.

Martat toivat tilaisuuteen ompelua varten kaikki materiaalit ja välineet ja hoitivat ohjauksen.

Ompelukoneet testattiin ennen yleisötapahtuman alkua. Kun alkaa ommella vieraalla koneella, kannattaa testata hyvissä ajoin, että syntyy tarkoitukseen ja käytettäviin materiaaleihin sopivaa tikkiä!

2021 

Henkilökohtaiset kässäprojektit

Kässäryhmäläisten viestintäkanavana on oma WhatsAppryhmä. Kun yksin tekee tahollaan sukkaa, puseroa, lapasta tai mitä vaan, saa ryhmältä myös nopsasti kommentteja ja vinkkejäkin tekemiseen.

Kässävuorovaikutus on tarpeellista ja mukavaa!

Vastasyntyneille pipoja Jorviin  – projekti jatkuu.

Puheenjohtaja Sirpa Urhonen kerää tuotokset, sovi toimituksesta – katso yhteystiedot.

’Omin käsin lämmintä’ käsityönäyttely Fyyrissä 8.12.2021 – 5.1.2022

Rakensimme kirjaston toiveesta Galleriakäytävälle näyttelyn tekemistämme töistä.

 

 

 

SUKKA-FINLANDIA 

Minna ja Raini ovat innokkaita neulojia/kutojia. Ystävänpäivä-teamsissä Minna esitteli sukkaprojektia.

Raini: kuvia kisasukistani:

Kaikissa malleissa oli haastetta ja uutta tuli opittua, esim. sukan aloitus kärjestä, intarsia- ja mosaiikkineuleet. Aikaa oli n. 2 viikkoa per sukkapari, kyllä oli kirimistä välillä, että ehti saada valmiiksi määräajassa mutta onneksi oli Minna mukana ”ladulla” tsemppaamassa.

2020 

Vastasyntyneille pipoja Jorviin – toimitettu kymmenittäin

Espoon sairaalan synnytysosastolla tarvitaan jatkuvasti vastasyntyneille pipoja, jotta vauvan ruumiinlämpö ei laske syntymän jälkeen liikaa. Vauvat saavat pipot omaksi, niitä ei kierrätetä lapselta toiselle.

Puuvilla, villa, trikoo käyvät materiaaliksi. Tärkeintä on vesipesun kestävyys. Linkkejä ohjeisiin:

Laaksolahden Marttojen ohje

7veljestä-langasta

Kypärämyssy-video

Pipo ommeltu trikoosta

2019

Marttajärjestön täyttäessa 120 vuotta, lahjoitimme sukkapareja äidiksi tai adoptioäidiksi tuleville.

 

2018

Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan koulujen päivänavauksissa käytettävät liinat uudistettiin ja ne siunattiin 2.12.2018. Taitavat kässämarttamme kirjoivat kultalangalla liinojen kuvat. Jokaiselle liturgiselle värille on oma kuvansa – viittä eri väristä liinaa tehtiin kaksi sarjaa.

Marttojen käsityötempaus liittyi 2018 patalappuihin. Yhdistyksemme kohde oli Kirkkonummen Nuorisoasunnot Brossa (NSA). Nuorisoasunnoissa asuu omaa elämää opettelevia, tukea tarvitsevia nuoria sekä myös ihan itsenäiseen elämään kykeneviä.

2017

Osallistuimme sinivalkoisten vauvansukkien neulomiseen juhlavuonna 2017 syntyneille vauvoille. Neuloimme ja virkkasimme peittoja Uuteen Lasten- ja Nuortensairaalaan.