Linkki järjestön resepteihin.

Porkkalan Marttojen keittiöstä -keittokirja on julkaistu 2009, mutta sitä ei ole enää saatavilla. Tulossa tähän pdf -versiona.

Julkaisemme tässä reseptejä, joilla emännät ovat valmistaneet tarjottavaa marttailtoihimme.

1 l appelsiinimehua
100g hiivaa
3dl tummaa siirappia
3dl kaljamaltaita
3dl kauraleseitä
3dl ruisjauhoja
1rkl suolaa
12dl vehnäjauhoja

Sekoita appelsiinimehu ja hiiva isossa kulhossa
Lisää muut aineet joukkoon
Tee taikinasta niin löysää. että voit sekoittaa sitä puuhaarukalla
Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota 40-60 minuuttia
voitele leipävuoat (3kpl) ja täytä ne puolilleen taikinalla
Peitä vuoat liinalla ja anna kohota 0,5-1h
Paista 240 asteessa 10 min ja laske uunin lämpötila 150 asteeseen,
jossa leivät saavat paistua 1h50 min
Anna kypsien leipien levätä hetken vuoissa ennen niiden irrottamista
Jäähdytä leivät ilman liinaa. Mallasleipä säilyy pitkään ja sopii hyvin myös pakastettavaksi

3 dl vettä
1 pkt taateleita
200 g voita
2 munaa
1,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Muffinssien paistolämpötila 200, noin 20 minuuttia, kokeile tikulla.
Kakku 170, noin 1 tunti.

Pohja:

250g marg. tai voita, sulatetaan
8dl vehnäjauhoja
4dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl soodaa
2tl vaniliinisokeria

Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää siihen sulatettu rasva

Lisää noin puoleen edellä mainitusta taikinasta:

2dl piimää
2 munaa

Rahkatäyte:
1-2 sitruunaa: raastettua kuorta ja noin 1dl sitruunamehua
2 prk (a´250g) maitorahkaa
2dl sokeria
2 munaa
2tl vaniliinisokeria

Voit tehdä täytteen ensin. Sitten pohjan. Jaa pohja kahteen osaan. Olen
jättänyt toiseen puoleen vähän enemmän ja siihen lisännyt piimän ja munat.
Olen sekoittanut sen vatkaimella. Taikina jää hiukan kokkareiseksi, mutta se
ei haittaa. Levitä tämä leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Laita
sitten rahkatäyte ja sen päälle loput murutaikinasta (= johon ei ole lisätty
piimää ja munia).

Paista 200 asteessa 25 min. Voi hyvin pakastaa.

Jaa sivu