Kokoontumista päätetään tilanteen mukaan, tarkistathan tapahtumamme tarkemmat tiedot (päivämäärä, kellonaika ja paikka) puheenjohtajalta tai sihteeriltä.

Kevään 2021 ’etämarttaillat’ ovat 5.1, 19.1, 2.2, 16.2, 2.3, 16.3, 30.3, (13.4 siirretty=>) 20.4 (ei toteudu) ja 27.4 . Pane varaukset kalenteriisi, ohjelma täsmentyy hyvinkin lyhyellä ’varoitusajalla’, seuraa ’marttamaileja!

Maanantaiset kävelyt keskustan alueella jatkuvat ainakin 26.4 ja 3.5 vapun jälkeen (kerätään roskia, mukaan muovipussi, poimija/grillipihdit, suojakäsineet ja kasvomaski). Lähtö kirjaston edestä 11.

27.4 klo 18 Retki Kolsarin venäläiselle hautausmaalle

Tavataan hautausmaan parkkipaikalla, Upinniementie 221. Eila T pitää pienen tietoiskun ja syömme omia eväitä. Varaa kasvomaski varmuuden vuoksi jos tuulen takia joudumme hetkeksi tiivistymään. Toivotaan lämmintä keväistä iltaa.

19. – 21.4 Marttasuunnistus 

Kyllikki on suunnitellut pienen suunnistuslenkin keskustan alueelle. Rastit ovat paikalla parin päivän ajan. Martat osallistuvat omaan tahtiin kera marttien ja ystävien. Rata on valmiina maanantaina 19.4. klo 11, jolloin mahdollisuus saada karttatuloste kirjaston edessä. Ohjeet:

30.3 Pääsiäisaskartelu Minnan kanssa klo 18 Teams-yhteydellä

Minna pitää pienen opastustuokion, sen jälkeen voimme vaihtaa kuulumisia ja vaikkapa ihastella osallistujien pääsiäisaarteita/-traditioita.

Liitteessä on askarteluohjeet. Ottakaa tarvikkeet esille valmiiksi. Voit vaikka tehdä etukäteenkin:

KPM_Pääsiäisaskarteluohje_2021

16.3  Vuosikokous klo 18

Kirkkonummen Sanomissa on ollut vuosikokouskutsu, mutta paikka vaihtunut Kirkkonummen Taidemökkiin, Pappilantie 1 B. Hallituksen kokouskutsu on lähetetty jäsenistölle.

Kokoukseen tulee ilmoittautua ennakkoon yhdistyksen sähköpostiin porkkalan.martat@gmail.com. Ilmoittauduthan viimeistään 15.3.2021.

Teams-kutsulinkki lähetetään ilmoittautuneille. Suosittelemme vahvasti etäosallistumista Teamsin välityksellä. Kertauksena voit katsoa Etelä-Karjalan piirin ’Teams tutuksi’-ohjevideon. 

Mikäli tulet paikan päälle, saavuthan täysin terveenä maskin kanssa. Kokouspaikalla osallistuvien lukumäärän rajoitamme enintään kuuteen henkilöön.

Kokouskuulumisia:

Vapaaehtoismartta Elina Sydänmaanlakka Uudenmaan piirin hallituksesta ja ProMartat rystä  toimi kokouksen puheenjohtajana ja tekniikan tuntijana. Fyysisesti paikalla Taidemökillä 4 ja Teams-yhteydellä 15.

Hallituksen ja puheenjohtajan valinnat sujuivat äänestyksittä; uuden kaksivuotiskauden aloittivat Sinikka Koivumäki, Irmeli Lampikari ja Satu Teliö sekä puheenjohtajana Sirpa Urhonen. Hallituksessa jatkavat Maj-Len Heikkinen, Tuija Löfgren ja Kyllikki Stålnacke. Marja Urkio toimii taloudenhoitajana, hallituksen ulkopuolisena asiantuntijana.

2.3  Marttailta kodinhoidosta klo 18 omatoimisesti

Tutustutaan marttojen siivoussivuihin. Sairastuvan siivous kannattaa käydä kurkkaamassa. Tutustu, miten puhdistusaineita käytetään.

Muita hyödyllisiä siivouslinkkejä:

Kodin kutsumattomat vieraat

Isoäidin siivousvinkit 

Saumojen ja kaakelien puhdistus 

 

16.2  Etämarttailta virtuaalisesti

Meillä on ollut tapana pitää ystävänpäivän aikoihin marttailta laulaen, tanssien tai kuten viime vuonna ystävien kesken Papinmäen koululla.
Samalla on juhlittu myös yhdistyksen syntymäpäivää (olemme nyt 38v).

Tänä vuonna kokoonnumme ensimmäistä kertaa virtuaalisesti etänä. Liittymisohjeet puheenjohtajalta sähköpostilla.

 

 

2.2 Taimet ja kukkien keväthuolto omatoimisesti

Puutarhamarttojen sivuilla

Huonekasvien keväthuolto.

Taimikasvatus, kesäkukat ja monimuotoinen kotipiha.

Mullanvaihto.

Yrttien kasvatus.

Perusta minipuutarha.

 

19.1 ’Digijäämistö – mitä digitaalista jää jälkeeni, kun minusta aika jättää’ – marttailta itsenäisesti

Digiguru Jukka Huuhtasen piti tulla meille vieraaksi. Tutustutaan aiheeseen, ainakin pannaan käyttäjätunnukset ja salasanat selkeästi turvalliseen muistiin ja läheisen tietoon. ’Lähikontaktitapahtuma’ järjestetään kun on palattu turvallisiin toimintaolosuhteisiin.

Linkit Enter ry:n sivuille:
Enter järjestää paljon etätietoiskuja (mm. digijäämistöstäkin), joten heille, jotka joko ovat käyttäneet etäyhteyksiä, tai ovat valmiita opettelemaan sen käyttöä, voi vinkata Enterin sivustosta. Linkki tapahtumakalenteriin: https://www.entersenior.fi/tapahtumakalenteri/

Jos tarvitsee apua tietokoneen tai muun vehkeen käytössä, niin Enteriltä voi pyytää ilmaista etäopastusta: https://www.entersenior.fi/enter-opastaa/etaopastus/

Jos haluaa mennä läppärinsä, tablettinsa tai älyluurinsa kanssa lähiopastukseen, niin sekin onnistuu jossain määrin tälläkin hetkellä: https://www.entersenior.fi/enter-opastaa/opastuspaikat/

 

Tekemistä/vinkkejä:

23.5 klo 13-15 Marttaliiton ’Yksi maapallo riittää ’-vuosikokouswebinaari

19. – 25.4. Pidetään sydämestämme huolta

Katso Sydänliiton Virtuaalinen sydänpäivä.

12. – 18.4 Taidon ja käsityön viikko – joka päivä webinaareja 

Linkki Taitoliiton ohjelmaan.