Olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaamme. Voit liittyä yhdistyksemme ja siten myös Martta-järjestön jäseneksi helposti: Liity jäseneksi netissä, tule tutustumaan tapahtumiimme tai ota yhteyttä yhdistykseemme tai toimintaryhmän yhteyshenkilöön.

Vuoden 2022 jäsenmaksu on 40 euroa, se laskutetaan helmikuussa. Seniori- tai perhejäseniltä jäsenmaksu on pienempi. Nuorisojäsenet maksuttomia. Lue lisää jäsenlajeista täältä. Laskun mukana tulee jäsenkortti, jäsentietosi löytyvät myös martat-lehtesi takakannesta. Uusi jäsen saa tiedon jäseneksi rekisteröitymisestä. (Lokakuun jälkeen liittyneiltä ei veloiteta kuluvan vuoden jäsenmaksua).

Kiteen Marttayhdistykseen liittyessäsi sinulla on mahdollisuus liittyä joko yhdistyksemme suorajäseneksi tai suoraan jonkin toimintaryhmämme jäseneksi.

Liittymällä yhdistyksemme jäseneksi saat:

Perustietoa Kiteen Marttayhdistyksestä

Kiteen Marttayhdistys ry on vanhin ja jäsenmäärältään suurin Kiteen eri marttayhdistyksistä (Kiteen alueella toimii yhteensä 12 eri marttayhdistystä). Toimintaa yhdistyksellämme on ollut vuodesta 1908 saakka ja jäsenmäärä vuoden 2020 alussa oli 107 jäsentä. Yhdistys kuuluu valtakunnallisen Marttaliiton Pohjois-Karjalan piiriin.
Kiteen Marttayhdistyksen ”alaisuuteen” kuuluu viisi toimintaryhmää: Kiteenkylä, Kiteenlahti, Savikko, Taipale ja Tasapää. Vaikka toimintaryhmät on nimetty eri kylien mukaan, ryhmien jäseniä asuu nykyään paljon muuallakin kuin alkuperäisellä toiminta-alueellaan. Lisätietoa toimintaryhmistämme voit lukea Toimintakalenteri-osiosta
Yhdistyksen ja toimintaryhmien välinen työjako on muotoutunut siten, että toimintaryhmät järjestävät jäsenistölle läheisimmän toiminnan kuten erilaiset kurssit, marttaillat, pienemmät retket ja virkistystapahtumat. Kiteen Marttayhdistys taasen järjestää mm. kuljetukset piirin tilaisuuksiin, isommat retket ja luentotyyppiset kurssit Kiteen keskustassa, joihin mahtuu mukaan enemmän marttoja. Yhdistys huolehtii myös Marttalan ylläpidosta ja järjestää siellä viikoittaisen päivystyksen.
Aiemmin meidän yhdistyksessämme kaikki jäsenet kuuluivat yhdistykseen toimintaryhmän (ent. marttakerho) kautta, vasta vuoden 2014 alusta lähtien yhdistyksellämme on ollut suoraan yhdistykseen kuuluvia henkilöjäseniä. Toistaiseksi Kiteen Marttayhdistyksen suorajäsenyys on eräänlainen kevyempi versio jäsenyydestä.

Kiteen Marttayhdistyksen suorajäsenyys

Suoraan yhdistykseen kuuluvat jäsenet maksavat jäsenmaksun normaaliin tapaan, saavat jäsenlehden ja muut jäsenedut sekä voivat osallistua kaikkiin yhdistyksen järjestämiin tapahtumiin. Toimintaryhmien järjestämät kurssit ovat usein avoimia kaikille yhdistyksemme jäsenille, myös suorajäsenille.
Suorajäsenyys sopii sellaiselle, joka ei halua tai ehdi osallistua paljon toimintaan, mutta haluaa kuitenkin kuulua marttoihin. Yhdistys järjestää Marttalassa muun toiminnan lisäksi noin neljä kertaa vuodessa jäseniltoja, jotka on tarkoitettu paitsi suorajäsenten kohtaamiseen, myös kaikkien jäsenien verkostoitumiseen ja tutustumiseen.
Suorajäsenten olisi hyvä seurata yhdistyksen tiedotusta nettisivuiltamme/Facebookista ja hallita sähköpostin käyttö, koska ne ovat pääasialliset yhteydenpitotavat suorajäsenille yhdistyksen asioista. Kursseista ja retkistä ym. ilmoitetaan myös Koti-Karjalan Martat-palstalla.