Korhola-Heramäen Martat ry:n toimintasuunnitelma 2021

Marttajärjestön strategian teemana vuonna 2021 on kohtuullisuus. Uuden oppiminen, yhteisönä toimiminen ja yhdessä tekemisen ilo antaa voimaa! Covid19 -pandemia on häirinnyt yhdistyksen täysipainoista toimintaa, mutta Korhola-Heramäen Martat ovat suunnitelleet taas vuodelle 2021 mukavaa yhdessäolemista huomioiden terveysviranomaisten rajoitukset.

Marttailtoja järjestetään noin kolmen viikon välein. Alkuvuonna suunnitellaan tulevan vuoden toimintaa ja kevättä kohden aktivoidutaan liikkumaan. Näin runsaslumisena talvena kehotamme kaikkia hiihtämään ikää katsomatta. Hiihtotempauksemme tammikuun lopulla sai muutaman innokkaan jäsenen ladulle, vaikka keli lumisateineen olikin haastava.

Kuluvan vuoden suunnitelmia:

Maailman suurin Marttailta 19.-25.4.2021 aiheena vaatteet; vaihto, kierrätys, tuunaus, kestävä käyttö. Tämän tapahtuman osalta suunnitelmat ovat vasta alkumetreillä ja toivotaan, että pandemiasta huolimatta tapahtuman pystyisi jollakin tapaa toteuttamaan.

Kävelykipinä 2021 -tapahtumaan osallistuminen 22.5. Tahko Pihkala -seura on haastanut yhdistykset, kunnat ja organisaatiot järjestämään kävelytapahtumia 4. – 25.5.2021 välisenä aikana. Yhdistyksen suunnitelmissa on järjestää alueella yhteinen tapahtuma ja saada mukaan myös muita toimijoita. Tapahtuma on iloinen, yhteistä liikuntaa korostava tapahtuma, johon jokainen on tervetullut kuntotasostaan riippumatta. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni osallistuisi tapahtumaan ja löytäisi tapahtumasta uuden innon kävelyyn.

Touko-kesäkuussa yhdistys järjestää jäsenilleen kävelyretkiä katsomaan mm. kangasvuokkojen kukintaa. Suunnitelmissa on myös kävelyretki Linnaniemeen sekä historiallinen kävelyretki ”Kreivinpolku” Leena Hytösen esitelmöimänä.
Perinteinen vierailu Kangastalon puutarhalle Anttolaan tehdään aina kesäkuun alkupuolella. Kesäkuussa on suunnitelmissa myös Salmelan taidenäyttely ja vierailu joko Miekankoskelle Mäntyharjuun tai Kissakoskelle Hirvensalmelle. Myös pyöräretkelle olisi mukava suunnata.

Heinäkuussa on suunnitelmissa kesäretki Kallioniemeen. Kallioniemessä ruokailu ja sitten veneretki Astuvansalmen Kalliomaalauksille. Perinteinen Ristiinan kesäteatteri kiinnostaa, mutta tässä vaiheessa ei ole vielä tietoa esitetäänkö, pandemiatilanne huomioon ottaen, teatteria lainkaan.

Syksyyn kuuluu saunailta jonkun jäsenen rantasaunalla ja yhdessä olemista. Näihin iltoihin voidaan yhdistää jalkojen hoitoa, grilliruuan tekemistä jne. Sieniviikkoa vietetään 30.8.-12.9., jolloin suunnitelmissa on tehdä yhteistyössä Ristiinan Rinkan kanssa sieniretki ja tämän jälkeen ruuan valmistus runsaasta sienisaalista.

Neuvontatoimintaa on suunniteltu järjestettävän keittiön tähderuuista sekä käsityöillan järjestäminen aiheena; ”parsi ja paikkaa”.

Loppuvuosi meneekin käsityöiltojen merkeissä, sillä marras-joulukuun vaihteessa järjestetään yleensä perinteiset Ristiinan joulukadun avajaiset, joissa Korhola-Heramäen Martat ry on ollut jo monena vuotena mukana myymässä arpoja. Arpajaisvoittoina on käsityöilloissa ja kotona tehtyjä käsitöitä.