Kustavin My

Varsinais-Suomi I Kustavi I kustavinmartat (@) gmail.com

Tietoa meistä

Kustavin marttayhdistys perustettiin 12.3.1916. Tuulentuvalle oli kokoontunut joukko kustavilaisia naisia perustamaan Kustavin Marttayhdistystä. Lounais-Suomen maatalousseuran neuvoja H. Tikkanen teki lyhyin piirtein selkoa Marttayhdistyksen tarkoituksesta ja sen suuriarvoisesta hyödystä kodeille ja isänmaalle.

Rouva Kallio kutsui kotiinsa höyryävän kahvipannun ääreen jatkamaan keskustelua ja neiti Tikkanen luki ”Martta-yhdistys” –nimisen kirjan sekä antoi opettavia ja mieleenpantavia neuvoja tuleville martoille. Lopuksi neiti Tikkanen toivotti menestystä uudelle yhdistykselle kehoittaen toivehikkaana katsomaan tulevaisuutta, toivoen, ettemme väsyisi ja että vähilläkin voimilla saadaan paljon aikaan, kun vaan on intoa ja yksimielisyyttä.

Martat ovat olleet vuosikymmenten aikana monissa muonitustehtävissä tapahtumissa ja juhlissa, joita Kustavissa on järjestetty.

Toivon neuvoja H. Tikkasen sanoin, että katsomme toivehikkaana tulevaisuutta ja että emme väsyisi vaan vähilläkin voimilla saamme aikaan paljon, kunhan meillä vaan on intoa ja yksimielisyyttä.

 

 

Lisää tietoa yhdistyksestä antaa
puheenjohtaja
Marja Lehtikallio
050 543 3073
marjalehtikallio (@) gmail.com

Toimintasuunnitelma - Tule mukaan