Vuoden 2023 alustava ohjelma julkaistu!

Tutustu 2023 tapahtumakalenteriin toiminta-sivulta. Aikataulutettujen lisäksi on tehty seuraavat ohjelmaehdotukset: Ruoka-aiheinen ilta, Vantaan jätteenpolttolaitokseen tutustuminen, vierailu Kalevala Koruun, alkusammutuskoulutus keväällä, väestönsuojelu, poliisi/turvallisuus. Kerro mikä sinua kiinnostaisi, laita viestiä tai tule mukaan Marttailtaan.

Syksyn 2022 Martta-tapaamiset alkavat

Laajasalon Marttojen syyskausi avataan 27.9.22 Marttaillalla Laajasalon kirkolla  klo 17.30. Illan teemana on ”Makuja ja mausteita”
Koko syksyn 2022 ohjelma löytyy toiminta-sivulta.
Tervetuloa mukaan toimintaan!

Aurinkoista kesää!

Kesä on täällä ja Martatkin lomailevat.
Syksyn 2022 alustava ohjelma löytyy toiminta-sivulta.
Ohjelmaan tulee tarkennuksia kauden alussa.
Tervetuloa mukaan toimintaan taas syksyllä!

Kevätretki Lapinlahden sairaala-alueelle 3.5.2022

Retkellä tutustuttiin Ulla-Maija Rouhiaisen opastuksella Lapinlahden vanhaan mielisairaalaan sekä Hietaniemen hautausmaan vanhaan osaan. Ajankohtainen Lapinlahden vanha mielisairaala on täynnä elämää. Monet mielenterveyden ammattilaiset, taiteilijat ja käsityöläiset  käyttävät tätä 171 vuotta vanhaa Engelin suunnittelemaa monumentaalista taloa ja kaunista puistomiljöötä harjoittaakseen elinkeinoaan ja tapahtumia järjestäen. Kävimme myös Hietaniemen hautausmaalla sinne haudattujen entisten potilaiden ja lääkäreiden haudalla. Lue lisää : https://lapinlahdenlahde.fi/

Tutustuminen Suomen jalokiviharrastajien yhdistykseen 1.3.2022

Laajasalon Martat kävivät tutustumassa Suomen jalokiviharrastajien yhdistyksen tiloihin ja toimintaan. Emäntänä tilaisuudessa toimi kultaseppä Johanna Mecklin.

Vuonna 1977 perustetun yhdistyksen tarkoituksena on edistää jäsentensä kivituntemusta ja kivenhionnan taitoja sekä toimia keskustelufoorumina jäsenilleen. Yhdistyksen tiloissa toimii hiomo, joka tarjoaa jäsenille työtilat ja välineet kivien työstämiseen. Esillä on myös laaja suuomalasten kivien ja mineraalien kokoelma. Vierailu suorastaan herätti kiven eloon. Miten upeita kiviä suomesta löytyykään ja mihin kaikkeen kiveä voi käyttää.

Tutustu toimintaan ja kivien kiehtovaan maailmaan https://www.sjhy.fi/fi/

Muutoksia alkuvuoden ohjelmassa.

Vierailua Suomen Jalokiviharrastajainyhdistyksen tiloihin, on siirretty kuukaudella eteenpäin. Uusi ajankohta on siis 1.3.2022.

Ennakkotiedoista poiketen vuosikokous pidetään 29.3.2022

Toinen epätavallinen marttailuvuosi lähenee loppuaan.

Onneksi saimme edes syksyllä viettää muutaman marttaillan/tapahtuman.

Alla kolmen ensimmäisen alkuvuodelle suunnitellun marttaillan ajankohdat/ohjelma. Toivotaan, että saamme ne toteutettua.

Seuraamme tilannetta ja toimimme viranomaisilta tulevien ohjeiden/rajoitusten mukaan. Toivotaan, että pystymme jotenkin marttailua toteuttamaan kevätkaudella.

Illat alkavat klo 17.15  kahvi/teetarjoilulla, jos ei muuta ilmoiteta.

18.1. Kirjallisuusilta *PERUUTETTU*
1.3.  klo 17  Vierailu Suomen Jalokiviharrastajainyhdistyksen tiloihin, Lääkärinkatu 8, rak. 8 *UUSI AJANKOHTA*
29.3. Vuosikokous *UUSI AJANKOHTA*

Toivon sinulle joulun taikaa, sopivasti hengähdysaikaa,
niin että unohdat kiireessä juoksun ja ehdit aistia joulun tuoksun.
Uudelle vuodelle toivon iloa ja valoa, lisäksi ihanaa tunteen paloa.
Rauhallista ja mukavaa joulun aikaa sekä hyvää uutta vuotta!

Laajasalon Marttojen hallitus

Myyjäiset 11.12.2021 on PERUUTETTU

Valitsevan koronatilanteen vuoksi Laajasalon Marttojen hallitus on päättänyt peruuttaa joulukuun myyjäiset, sekä kaikki siihen liittyvät valmistelutilaisuudet.

Väestönsuojelumuseossa 23.11.2021

Kävimme tutustumassa Pelastuslaitokselle kuuluvaan väestönsuojelumuseoon, jossa esitellään väestönsuojelun historiaa ja nykypäivää aidossa sodanaikaisessa pommisuojassa.

Lisätietoja Väestönsuojelumuseon verkkosivuilta

Syksyn 2021 alustava ohjelma on julkaistu!

Ohjelmaa päivitetään, kun iltojen ohjelmat vahvistuvat, katso tarkempi ohjelma Toiminta -sivuilta 

Maaliskuun 2020 Marttailut

10.3. tutustutaan teen elämykselliseen maailmaan The-huoneella Eeriinkatu 10:ssä. Teen maistelun lomassa kerrotaan teen hyvää tekevästä vaikutuksesta, erilaisista teekulttuureista, teelaaduista ja niiden ominaisista luonteenpiirteistä. Maistelun ohessa tarjoillaan pientä makeaa ja suolaista syötävää. Teetilaisuus kestää n 2 tuntia. Hinta Martoille 20 euroa (norm. 25 e).

21.3. Me Martat hoidamme Chorus Marinus Mieskuoron 15-vuotisjuhlamatinean kahvituksen tarjoiluineen. Tilaisuuden leipomukset tehdään yhdessä 20.3. kirkon keittiössä klo 10-13. Juhlamatinea kahvitukseen on 21.3. klo 16-17.30.
Tilaisuuteen tarvitaan Marttoja sekä valmisteluun että kahvittamiseen.

24.3. Tehdään retki Kalevala Korun korutehtaalle Pitäjänmäkeen. Siellä meillä opastettu tehdaskierros, jonka jälkeen mahdollisuus ostoksiin.

Iloittaudu maaliskuun tilaisuuksiin lähettämällä sähköpostia laajasalo.martat(at)gmail.com

Kevään 2020 ohjelma julkaistu

Katso tulevat tapahtumat Toiminta-sivulta

Syysmyyjäiset Laajasalon kirkolla 19.10. klo 11 – 15.

Laajasalon Martat järjestävät yhteistyössä SPR Laajasalon kanssa Syysmyyjäiset Laajasalon kirkolla 19.10. klo 11 – 15.
Myyjäisistä löytyy mm. Marttojen käsitöitä, kransseja, leivonnaisia ja kaalilaatikkoa kahvia ja pullaa sekä SPR Laajasalon perinteistä lohikeittoa. Arpajaisissa hyvät voitot.
Paikalla on myös kierrätystavaratalo Kontin auto, johon voi lahjoittaa tarpeetonta ja hyväkuntoista tavaraa.
Tervetuloa ostoksille!

Marttaliiton 120 v kahvikutsut 29.3.

29.3.2019 Marttaliitto täyttää 120 vuotta. Päivää juhlistetaan kahvikutsuilla.
Kahvikutsut alkavat klo 18 ja ne pidetään Ryytikuja 5:n kerhohuoneessa (käynti Ryytikujan päässä olevan kääntöpaikan vierestä). Tarjolla kakkukahvien lisäksi ruokaisaa salaattia ja alkujuoma. Asu vapaa, mutta sen voi kruunata iloisella hatulla! Tarjoilun hinta 15 euroa. Vielä ehtii ilmoittautua. Lämpimästi tervetuloa!

Kevätretkelle Borgårdiin ilmoittautuminen

Martat tekevät kevätretken 14.5. Borgårdin luomutilalle Porvooseen. Retkelle lähdetään kirkolta klo 10 ja paluu Laajasaloon viim. klo 16. Hinta n. 55 euroa (sisältää lounaan ja opastetun kierroksen tilalla). Ilmoittaudu viimeistään 29.3. sähköpostilla: laajasalo.martat@gmail.com

Villasukkia uusille äideille

Tänä vuonna 120 vuotta täyttävät Marttaliitto ja 100-vuotisjuhlaansa viettävä Kätilöliitto kutsuivat martat ja kätilöt neulomaan villasukkia uusille äideille. Järjestöt lahjoittavat villasukat ensisynnyttäjille ja adoption kautta ensimmäisen lapsen saaville.
Laajasalon Martat kantavat kortensa kekoon tässä tempauksessa. Tällä viikolla lahjoitettiin Pelastakaa Lapset ry:lle 50 villasukkaparia ilahduttamaan uusia vanhempia. Hyvän tekeminen on tärkeä osa Marttojen toimintaa. Hyvä arki kuuluu kaikille!

Chorus Marinus -kuoron matinean 9.3.2019

Martat hoitivat iloisina Chorus Marinus -kuoron matinean kahvituksen Laajasalon kirkolla. Marttojen leipomat Vironperän kakut maistuivat lähes 200 päiselle matinea-yleisölle.

Minna Canth 175 v, Lukuvalo 19.3.2019 Laajasalon kirjastossa

Minna Canthin 175-vuotissyntymäpäivän kunniaksi Laajasalon kirjaston henkilökunta esittelee tuoretta kirjallisuutta liittyen Canthiin ja hänen jättämäänsä perintöön. Kuvassa Anne Maikki