ELÄMÄ ON PARASTA ITSE TEHTYNÄ

7.9. on Kuusan marttojen järjestämä retki Hyrsylän mutkaan Nummi-Pusulaan ja Somerolle Härkälän kartanoon. Retki tehdään Pohjolan liikenteen bussilla. Matkan hinta noin 100 € riippuen lähtijämäärästä. Hintaan  sisältyy matka, sisäänpääsyt, ruokailu ja kahvit. Yhdistyksemme maksaa matkasta 30 euroa / Laukaan martta. Lähtö aamulla klo 7.30. Ilm. kesäkuun loppuun mennessä Maijalle.

14.9. Marttatori Helsingissä, piiri järjestä linja-autokuljetuksen kahdella linja-autolla. Toinen auto tekee päivän reissun lähtien Laukaasta. Toinen auto jää Helsinkiin yöksi. Maijalle ilmoittautumiset.

Jos haluat itsellesi marttapaidan, niin paitakangasta voi ostaa piiritoimistosta, kaavat ja ohjeen ompeluun saa lainaksi piiritoimistosta. Voit tulostaa ohjeet ja kaavat myös marttojen www sivuilta, kaava koostuu 24 kpl A4 sivusta, linkki ohjeisiin. Ohjeet ja kaavat saat lainaksi myös Leena Luokomaalta. Valmiita paitoja ei ole saatavilla. Laukaan Martoilla on talkoolaisille lainattavissa marttapaidat koot 34 ja M.

Jos olet kiinnostunut retkistä, tai olet valmis talkoolaiseksi, ota yhteyttä Maijaan 040 7388786, maija.helena.1@hotmail.com tai Leenaan 040 7418703, kuukkanenleena@gmail.com

Vuosi 2019 on Marttajärjestön 120-vuotisjuhlavuosi. Juhlavuoden teema kiteytyy tunnuslauseeseen Hyvä arki kuuluu kaikille. Vuotta vietetään monipuolisen marttailun ja erilaisten pienten ja suurten tapahtumien merkeissä.
Juhlavuoden käsityötempaus on sukat äidille. Kampanjassa lahjoitetaan vuoden 2019 aikana ensimmäisen lapsensa synnyttäneille tai adoptioäideille villasukat. Sukat voi myös tehdä omalle äidille, mummolle tai muulle itselle tärkeälle äidille. Laukaan martat on mukana kampanjassa, meillä on myös lankoja sukkien neulontaan. Voit tuoda sukat marttailtaan, sukat toimitetaan keskitetysti eteenpäin piiriin ja sieltä synnytyssairaalaan. Marttaliitto toimittaa sukat adoptioäideille. Ennen piiriin toimittamista kiinnitämme sukkiin kampanjaa varten tehdyt tägit, joissa kerrotaan kampanjasta ja kutsutaan mukaan marttoihin. Eläintalouksissa neulotut sukat toimitetaan muovipussissa ja päälle teksti neulottu eläintaloudessa.

Marttaillat pääsääntöisesti tiistaisin kuukauden 2. ja 4. viikolla. Tarkemmat tiedot tällä sivulla, sähköpostitse ja Laukaa-Konnevesilehden seuratoimintaa palstalla. Marttaillat jatkuvat syksyllä.

TERVETULOA MARTTAILEMAAN.

 

Jaa sivu