Maaliskuussa marttatoiminta jää tauolle.

Perumme Laukaan Marttojen vuosikokouksen tiistailta 9.3. hallituksen ja AVI:n uusien koronaohjeiden vuoksi. Emme pysty järjestämään kokousta osittain etäyhteyksillä, näin ollen yli 10 hengen kokousta ei voida järjestää ainakaan maaliskuussa. Vuosikokous pidetään kunhan tautitilanne sen sallii.

Kässäilta 24.3. perutaan. Sivustoltamme löytyy ohjeita kohdan alta ideoita parsimiseen, paikkaukseen ja sashiko tekniikasta. Kokeile korjaamista tai kirjontaa perinteisellä tai uudella tavalla ja tuo ne mukanasi seuraavaan kässämarttailtaan. Opitaan toisiltamme. Koronan hellitettyä palaamme siis aiheeseen.

Huomioimme tietysti koronatilanteen kehittymisen Laukaassa. Pidetään turvavälit, käytetään maskeja ja huolehditaan käsihygieniasta.

Martoilla on myös virtuaalista toimintaa, tästä lisää www.martat.fi sivustolta. Myös Marttojen Facebook sivustojen kautta voi marttailla virtuaalisesti. Marttojen Facebook sivuille on mm. hauska ryhmä: keskeneräisten käsitöiden kerho. Kerhon myötä tai ilman kerhoa nyt on tilaisuus tehdä monenlaisia kotihommia ja nauttia ulkoilusta turvaetäisyydet huomioiden. Marttojen webinaarit ovat mukava tapa oppia – kuuntelet, katselet ja voit oppia uutta. Tästä lisää tietoa Martta-akatemian sivuilta.

Marttaliiton sivuilta löytyy ohjeet kasvomaskin ompeluun ja käyttöön:

Omaan käyttöön tehtävä kankainen kasvomaski ei anna teollisesti valmistetun ja testatun hengityksensuojaimen vertaista suojaa, mutta auttaa arkipäivän suojautumisessa. Muista olla erityisen huolellinen hygieniassa, kun käytät kasvomaskia.

Marttapaidat

Jos haluat itsellesi marttapaidan, niin paitakangasta voi ostaa piiritoimistosta, kaavat ja ohjeen ompeluun saa lainaksi piiritoimistosta. Voit tulostaa ohjeet ja kaavat myös marttojen www sivuilta, kaava koostuu 24 kpl A4 sivusta, linkki ohjeisiin. Valmiita paitoja ei ole saatavilla. Laukaan Martoilla on talkoolaisille lainattavissa marttapaidat koot 34, M ja L.

Laukaan Marttojen toiminnasta

Jos olet kiinnostunut toiminnastamme, retkistä, tai olet valmis talkoolaiseksi, ota yhteyttä Maijaan 040 7388786, maija.helena.1@hotmail.com tai Leenaan 040 7418703, kuukkanenleena@gmail.com

Marttaillat pääsääntöisesti tiistaisin kuukauden 2. ja 4. viikolla. Tarkemmat tiedot tällä sivulla, sähköpostitse ja Laukaa-Konnevesilehden seuratoimintaa palstalla. TERVETULOA MARTTAILEMAAN.