ELÄMÄ ON PARASTA ITSE TEHTYNÄ

28.10. Työttömien hyvinvointiryhmälle ruuanlaiton opastusta yhdessä Kuusan, Vihtavuoren ja Leppäveden Marttojen kanssa.
29.10. Marttailta. Jalkojenhoitoilta kirkonkylän päiväkodin alakerta klo 18 – 20, jalkojenhoitaja Katja Lähteenmäki opastaa jalkojen hoitoon.

 

Laukaan, Kuusan ja Leppäveden Martat ovat käynnistäneet keräyksen sydäniskurin hankkimiseksi Kuusan nuorisoseureurantalolle, Laukaan seurakuntatalolle, Leppäveden K-Markettiin ja Laukaan K-Supermarkettiin. Yksi iskuri maksaa noin 1500 €. Yksi osa keräystä on haastekampanja, keräykseen osallistujat ja haastajat julkaistaan Laukaa-Konnevesilehdessä. Rauhankeräystili Kuusan Martat, tarkemmat tiedot kuvassa.

Laukaan Martat on mukana Tuetaan tulevaisuuden harrastajaa kampanjassa. Novita on lahjoittanut villalankoja toimintaa varten. Menemme 21.10.  ja 28.10. (ehkä myös kolmas kerta) klo 17.30 – 19.30 perehdyttämään Kuuvalon vaeltajien neljää ryhmää käsityön saloihin; solmut (avaimen perä, ranneke tms.), virkkaus ja neulekehikon käyttö. Mukaan tarvitaan muutama Martta, ilmoittautumiset Maijalle. Yhteyshenkilönä Leena Luokomaa 040-8211826.

Jos haluat itsellesi marttapaidan, niin paitakangasta voi ostaa piiritoimistosta, kaavat ja ohjeen ompeluun saa lainaksi piiritoimistosta. Voit tulostaa ohjeet ja kaavat myös marttojen www sivuilta, kaava koostuu 24 kpl A4 sivusta, linkki ohjeisiin. Ohjeet ja kaavat saat lainaksi myös Leena Luokomaalta. Valmiita paitoja ei ole saatavilla. Laukaan Martoilla on talkoolaisille lainattavissa marttapaidat koot 34 ja M.

Jos olet kiinnostunut retkistä, tai olet valmis talkoolaiseksi, ota yhteyttä Maijaan 040 7388786, maija.helena.1@hotmail.com tai Leenaan 040 7418703, kuukkanenleena@gmail.com

Vuosi 2019 on Marttajärjestön 120-vuotisjuhlavuosi. Juhlavuoden teema kiteytyy tunnuslauseeseen Hyvä arki kuuluu kaikille. Vuotta vietetään monipuolisen marttailun ja erilaisten pienten ja suurten tapahtumien merkeissä.
Juhlavuoden käsityötempaus on sukat äidille. Kampanjassa lahjoitetaan vuoden 2019 aikana ensimmäisen lapsensa synnyttäneille tai adoptioäideille villasukat. Sukat voi myös tehdä omalle äidille, mummolle tai muulle itselle tärkeälle äidille. Laukaan martat on mukana kampanjassa. Voit tuoda sukat marttailtaan, sukat toimitetaan keskitetysti eteenpäin piiriin ja sieltä synnytyssairaalaan. Marttaliitto toimittaa sukat adoptioäideille. Ennen piiriin toimittamista kiinnitämme sukkiin kampanjaa varten tehdyt tägit, joissa kerrotaan kampanjasta ja kutsutaan mukaan marttoihin. Eläintalouksissa neulotut sukat toimitetaan muovipussissa ja päälle teksti neulottu eläintaloudessa.

Marttaillat pääsääntöisesti tiistaisin kuukauden 2. ja 4. viikolla. Tarkemmat tiedot tällä sivulla, sähköpostitse ja Laukaa-Konnevesilehden seuratoimintaa palstalla. Marttaillat jatkuvat syksyllä.

TERVETULOA MARTTAILEMAAN.

 

Jaa sivu