Syksyn toiminta aloitettiin tiistaina 24.8. retkellä Haukilammen maastoon.  Marjastuksen, sienestyksen ja luonnon ihailun jälkeen maistui makkarat ja kahvit kodalla. Puheenjohtaja kertoi syksyn toiminnasta ja yhdessä suunniteltiin tulevaa marttailua.

Keskiviikkona 8.9. teimme toisen retken luontoon. Haapalan maastossa kokeiltiin suunnistusta Vihtavuoren Pamauksen tiistairastien jälkeen.

Su 12.9. Laukaan Martat ovat töissä kirkossa. Piispantarkastukseen kuuluva messuun klo 10. Martat hoitavat kahvitarjoilun. Vapaaehtoisia tarvitaan.

 ke 22.9. Kässäilta seurakuntatalolla klo 18. Omat käsityöt mukaan. Kässämartta opastaa helmitöiden ja käpyilypitsin eli frivoliteen saloihin.

ma 4.10. Marttalan avoimet ovet Jyväskylässä. Laukaan Martoilla oma pöytä.

ke 6.10. kirjallisuusilta kirjastolla klo 18.

ke 20.10 puuroilta seurakuntatalolla klo 18.

la 13.11. Addams Family musikaali Jkl kaupunginteatterissa. Sitovat ilmoittautumiset sihteerille viim. 20.10.

Marttailla voi myös netissä Martat.fi sivuilla. Sieltä löytyy hyödyllistä tietoa ja vinkkejä, esim. Martta-akatemiassa tarjotaan koulutuksia. Myös marttojen ja Laukaan marttojen omilla facebook sivuilla on ideoita etämarttailuun.

 

 

Sivustoltamme löytyy ohjeita kohdan alta ideoita parsimiseen, paikkaukseen ja sashiko tekniikasta. Kokeile korjaamista tai kirjontaa perinteisellä tai uudella tavalla. Voit jakaa kuvia töistäsi facebook sivuillemme. Opitaan toisiltamme. Koronan hellitettyä palaamme kasvotusten aiheeseen.

Martoilla on myös virtuaalista toimintaa, tästä lisää www.martat.fi sivustolta. Myös Marttojen Facebook sivustojen kautta voi marttailla virtuaalisesti. Marttojen Facebook sivuille on mm. hauska ryhmä: keskeneräisten käsitöiden kerho. Kerhon myötä tai ilman kerhoa nyt on tilaisuus tehdä monenlaisia kotihommia ja nauttia ulkoilusta turvaetäisyydet huomioiden. Marttojen webinaarit ovat mukava tapa oppia – kuuntelet, katselet ja voit oppia uutta. Tästä lisää tietoa Martta-akatemian sivuilta.

Marttaliiton sivuilta löytyy ohjeet kasvomaskin ompeluun ja käyttöön:

Omaan käyttöön tehtävä kankainen kasvomaski ei anna teollisesti valmistetun ja testatun hengityksensuojaimen vertaista suojaa, mutta auttaa arkipäivän suojautumisessa. Muista olla erityisen huolellinen hygieniassa, kun käytät kasvomaskia.

Marttapaidat

Jos haluat itsellesi marttapaidan, niin paitakangasta voi ostaa piiritoimistosta, kaavat ja ohjeen ompeluun saa lainaksi piiritoimistosta. Voit tulostaa ohjeet ja kaavat myös marttojen www sivuilta, kaava koostuu 24 kpl A4 sivusta, linkki ohjeisiin. Valmiita paitoja ei ole saatavilla. Laukaan Martoilla on talkoolaisille lainattavissa marttapaidat koot 34, M ja L.

Laukaan Marttojen toiminnasta

Jos olet kiinnostunut toiminnastamme, retkistä, tai olet valmis talkoolaiseksi, ota yhteyttä Maijaan 040 7388786, maija.helena.1@hotmail.com tai Leenaan 040 7418703, kuukkanenleena@gmail.com

Marttaillat pääsääntöisesti tiistaisin kuukauden 2. ja 4. viikolla. Tarkemmat tiedot tällä sivulla, sähköpostitse ja Laukaa-Konnevesilehden seuratoimintaa palstalla. TERVETULOA MARTTAILEMAAN.