Nyt mukaan marttailemaan – opi uutta martoissa – vaikuta ja viihdy!
Marttaile omalla tavallasi!

Marttojen valtakunnallinen teema vuosille 2017-2019 ”Elämä on parasta itsetehtynä” jatkuu vielä tämän vuoden ajan.
Vuosi 2019 on marttajärjestössä erityinen juhlavuosi – marttatoiminta viettää 120 vuotisjuhlaa ja juhlavuoden tunnuslause on: Hyvä arki kuuluu kaikille. Juhlavuosi näkyy monipuolisena toimintana ja tapahtumina alueellisesti ja valtakunnallisesti.
Osallisuus ja osallistuminen, vaikuttaminen, yhteisöllisyys, uuden oppiminen ja yhdessä tekemisen ja toimimisen ilo ovat teemaan sisältyvät ajatukset, jotka ohjaavat yhdistysten toimintaa. Martta on käytännöllinen, iloinen, avoin, toimelias, luotettava ja välittävä.

Marttajärjestön valtakunnalliset toiminta-alueet, jotka näkyvät myös yhdistyksemme toiminnassa ovat:

  • ruoka ja ravitsemus
  • kodin talous- ja kuluttaja-asiat
  • kotipuutarha ja ympäristö
  • kansainvälinen toiminta
  • järjestö- ja yhdistystoiminta, marttaillat ja –retket.

Oman yhdistyksemme toiminnassa pyrimme elämään todeksi Marttojen valtakunnallisestikin linjatut arvot: avoimuus, rohkeasti oma itsensä, valintoja kestävään arkeen, onnistumisen ja oppimisen iloa, tehdään yhdessä. Näiden arvojen ja jäsenistön toiveiden mukaisesti muotoutuu yhdistyksemme toiminta. Samalla toiminnassa toteutuu myös marttojen missio, joka on ”kotien ja perheiden hyvinvoinnin edistäminen ja arjen hallinta”.

Tavoitteena on, että harrastuksena marttailu yhdistyksessämme on kokonaisvaltaisesti virkistävää ja voimavaroja lisäävää toimintaa, johon osallistuu mielellään ja, joka houkuttaa uusia ihmisiä mukaan jäsenyyteen. Kilpailemme arvokkaasta vapaa-ajasta arjen haasteiden ja monien muiden harrasteiden kanssa. Varoja toimintansa rahoittamiseen yhdistys hankkii jäsenmaksupalautteen lisäksi talkoilemalla erilaisissa tilaisuuksissa tilanteen ja resurssien mahdollistamissa rajoissa sekä myyjäistoiminnalla.

Positiivinen jäsenmääränkehitys on yhdistyksen laadukkaan toiminnan ja olemassaolon edellytys. Marttatoiminta on hyvässä nosteessa ja mielekäs ja jäsenlähtöinen toiminta tuovat uusia jäseniä marttayhdistyksiin. Tavoitteena on saada yhdistykseen uusia jäseniä tulevanakin toimintavuotena. Anna arvoa itsellesi ja omalle osaamisellesi! Joukossa on voimaa ja hurjasti erilaista arjen taitoja – jäsenistön toivotaan esittävän toiveita toiminnan suhteen sekä jakavan osaamistaan yhdessä kaikkien opiksi ja iloksi. Tämän voi toteuttaa mm. ottamalla martta-illan järjestelyn vastuulleen, yksin tai ystävän kanssa. Muutenkin martta-iltojen emäntävastuuta pyritään jakamaan ja itselle voi varata vuoron.

Jo perinteeksi ja odotetuksi tapahtumaksi muodostuneet Oulunsalon Entisajan joulumarkkinat kuuluvat ohjelmaamme tänäkin vuonna. Tapahtuman valmistelu ja suunnittelu alkaa jo keväällä. Markkinoilla myymme leivonnaisia ja muuta itse tehtyä ja näin saamme varoja yhdistyksen toimintaan. Osan tapahtuman tuotosta yhdistys lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

Jaa sivu