MARTTAKEVÄTTÄ ILMASSA…!

 

 

 

Arkiruoka on järkiruokaa

Ruokakulttuurissamme näkyy jo hienosti myös kansainvälistyminen. Martat ovat kautta aikojen panostaneet terveellisen ja taloudellisen ravinnon näkyvyyteen ja ravitsemustietouteen. Tänä vuonna on yhtenä teemana ”Arkiruoka on järkiruokaa”. Terveellisyyden ja taloudellisuuden lisäksi mukana on kestävät ruokavalinnat. Tavoitteena on lisätä tietämystä ruoan ympäristövaikutuksista ja edistää kestäviä valintoja.Raaka-aineina käytetään kotimaisisa elintarvikkeita ja periaatteena on :
Ruokakurssilla valmistetaan ruokaa kestävien ruokavalintojen periaatteella. Tavoitteena on lisätä tietämystä ruoan ympäristövaikutuksista ja edistää kestäviä ruokavalintoja.  Raaka-aineina käytetään kotimaisia elintarvikkeita ja tehdään kasvisvoittoista ruokaa helposti. Periaatteena ruokaohjeissa on ”hyvää ruokaa viidestä raaka-aineesta”.

Tattari-lehtikaaliletut
4 annosta
2 kananmunaa
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 l kevytmaitoa
2 dl tattarijauhoa
0,5 tl suolaa
2 lehtikaalin lehteä
*Riko munat kulhoon ja vatkaa joukkoon vehnäjauhot,
lisää maito koko ajan vatkaten, lisää lopuksi tattarijauhot.
Anna taikinan turvota 15 min.
*Huuhdo lehtikaalin lehdet ja poista kovat lehtiruodit.
Hienonna kaalinlehdet ja laita kulhoon , lisää päälle kiehuvaa vettä vähän ja anna kaaalien pehmetä n. 1-2 min.
*Valuta kaalit, jäähdytä nopeasti kylmän veden alla, perista kuivaksi, hienonna ja lisää lettutaikinaan.
Paista taikinasta isoja tai pieniä lettuja, tarjoa puolukkahillon kera.
Letuista saa gluteenittomia vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin.