Vuosi 2021 valokuvina

Mäntsälän Martat neuloivat villasukkia palomiehille

Korona-aika on hiljentänyt marttojenkin toiminnan, mutta eihän martat ole toimettomina olleet. Apua käsi sydämellä facebook-ryhmän Tanja Vikström lähestyi alkuvuodesta Mäntsälän Marttoja pyynnöllä saada käsinneulottuja villasukkia palo-ja pelastusmiehille. Puheenjohtaja Raija välitti pyynnön sähköpostilla jäsenistölle, koska fyysisiä tapaamisia ei ole voinut järjestää. Toiveena oli saada kaksikymmentä sukkaparia helmikuun puoleen väliin mennessä.

Neulojamarttoja tarttui toimeen ja neulottua tuli 27 paria toinen toistaan komeampia villasukkia. Yhdistyksen hallitus kiittää lämpimästi taitavia ja ahkeria marttajäseniämme tästä hienosta suorituksesta.

Sukat lahjoitettiin VPK:n edustajille perjantaina 19.2.2021 Mäntsälän Paloasemalla. Sukkia oli Mäntsälän Martoista luovuttumassa puheenjohtaja Raija Laakso, hallituksen jäsen Seija Kaipainen ja Marjut Jokinen, joka kuvasi tilaisuuden. Saajapuolen edustajina paikalla olivat VPK:n palokunnan päällikkö Timo Leino, VPK:n naisjaostosta Piia Helenius ja Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen Mäntsälän yksikön paloesimies Ari Kortström sekä VPK:n Antti Jaaksola. Antti oli VPK:n puolen yhteyshenkilö Villasukka-projektissa. Paikalla oli myös Apua käsi sydämellä facebook-ryhmän Tanja Vikström ja hän toi myös kassillisen villasukkia, joista on varmasti iloa esim. naisjaostolle ja nuoriso-osastolaisille, sillä ne olivat hiukan pienempää kokoa kuin marttojen kutomat miesten sukat.

Mäntsälän Marttojen puheenjohtaja Raija Laakso vierellään Mäntsälän Marttojen hallituksen jäsen Seija Kaipainen kertoo villasukkaprojektista ja miten ja mistä kaikki sai alkunsa.

Raija luovutti VPK:lle myös erään martan pojan piirtämän upean piirustuksen palomiesten toiminnasta.

VPK:n palokunnan päällikkö Timo Leino otti vastaan piirustuksen.
Raija Laakso esittelee marttojen kutomia sukkia Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen Mäntsälän yksikön paloesimies Ari Kortströmille.

Lisää villasukkia. Apua käsi sydämellä facebook-ryhmän Tanja Vikström toi myös kassillisen villasukkia, joista on varmasti iloa esim. naisjaostolle ja nuoriso-osastolaisille, sillä ne olivat hiukan pienempää kokoa kuin marttojen kutomat miesten sukat.

VPK:n palokunnan päällikkö Timo Leino kuvassa.

Lahjottajat ja lahjan saajat yhteiskuvassa. Kuvasta puuttuu VPK:n Antti Jaaksola, joka ennätti paikalle vasta kuvan oton jälkeen. Vasemmalla Mäntsälän Martoista Seija Kaipainen, Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen Mäntsälän yksikön paloesimies Ari Kortström, VPK:n naisjaoston Piia Helenius, Mäntsälän Marttojen puheenjohtaja Raija Laakso, VPK:n palokunnan päällikkö Timo Leino ja Apua käsi sydämellä facebook-ryhmän Tanja Vikström.

Kuvassa Tanja Vikström ja Antti Jaaksola. Tanja oli yhteydessä marttojen puheenjohtaja Raijaan ja kysyi lähtisivätkö martat mukaan hyvään hankkeeseen. Tottakai martat lähtivät. Antti oli VPK:n yhteyshenkilö villasukka -projektissa.