25.4. 2022 vierailimme  Tehdas- ja alkoholimuseo Rajamäen Ryyppissä.

Kiitos Ria Diehl retken järjestämisestä!

 

 

11.4 Illan tähti oli Kaija Holma!

Juhlimme pitkäaikaista Martinlaakson Marttojen aktiivia ja puheenjohtaja Kaija Holmaa!

Kaijan pesti puheenjohtajana päättyi, mutta marttailu Martinlaakson Martoissa ei lopu, lupasi Kaija!

Illan aikana muistimme Kaijaa lahjakortilla, kukilla, laulu- ja runoesityksillä ja yhteislaululla.

Ehdimme tämän kaiken lisäksi myös arvioimaan erilaisia ruokaöljyjä. Maistelussa oli viisi erilaista öljyä: kotimainen basilikalla ja sitruunalla maustettu rypsiöljy, kotimainen kylmäpuristettu rypsiöljy, kreikkalainen oliiviöljy, espanjalainen oliiviöljy ja pähkinäöljy. Maistelimme, haistelimme ja ihastelimme öljyjen värejä valkoisilla lautasilla kastellen öljyä patonkiin. Yli 20 henkilön raati tuli siihen tulokseen, että paras öljy oli suomalainen maustettu rypsiöljy. Tylyimmän tuomion sai kreikkalainen oliiviöljy.

Illan päätteeksi arvoimme öljypulloille uudet onnelliset omistajat! Onnea kaikille voittajille!

 

 

28.3.2022 Martinlaakson Marttojen vuosikokous

Marttailtaa vietettiin vuosikokouksen merkeissä. Kaija Holma jätti puheenjohtajan pestin ja haasteeseen tarttui seuraavaksi kahdeksi vuodeksi Anu Packalén.

Varapuheenjohtajaksi valittiin Ria Diehl, joka luotsaa myös käsityökerhoa. Sihteerinä jatkaa Anne Hatara, joka myös sienimarttana tunnetaan.

Hallituksen muut jäsenet:

Hertta Hettula, Seija Mörsky, Merja Frilander (Rahastonhoitaja), Marjatta Kantojärvi (some), Eija Alén (huoltomartta), Ritva Koskinen (matkamartta), Hanna Rantasalo (kirjanpitäjä).

Martinlaakson Martoista Anu Packalén ja Kaija Holm
Martinlaakson Marttojen Anu Packalén ja Kaija Holma

14.3 vietettiin  Garderobi-iltaa

28.2.2022 Neulekuvioita ja Helsingin pitäjän kirkonkylän historiaa

Mitä yhteistä on Vantaa-Seuralla, Vantaan historialla, neulekuvioilla ja arkeologialla? Se selvisi, kun vieraaksemme saapui keskiaikaan erikoistunut arkeologi ja Vantaa-Seuran kulttuurituottaja Elina Terävä. Elina raotti meille maineikkaan ja toimeliaan Vantaa-Seuran toimintaa ja historiaa. Lisäksi kuulimme, mistä Vantaa-neuleiden kirjoneulekuviot ovat saaneet alkunsa.

Täältä pääset Vantaa-Seuran sivuille ja Vantaa-neuleiden ohjeisiin

Koe paikallismuseo mobiilisti

 

14.2.2022 Ystävänpäivä ja uuden vuoden aloitus

Juuri sopivasti ystävänpäivänä Uudellamaalla purettiin loputkin kokoontumisrajoitukset, joten pääsimme pitkästä aikaa tapaamaan toisiamme kasvotusten!

Kässäkerho kokoontui tuttuun tapaan pari tuntia ennen varsinaista Marttailtaa. Pohdiskelimme Rian johdolla, mitä käsityötä keksisimme iänikuisten sukkien rinnalle. Kuin sattumalta saapui paikalle pari Myyrmäen marttaa tuoden meille Finnairin vanhoja tyynyliinoja ja saaleja uudelleen työstettäviksi.

Varsinainen marttailta sujui kuulumisten vaihtamisen ja ystävänpäivärunojen merkeissä. Lisäksi kertasimme Marttojen vuoden 2022 teemat