Minna Martat ry

Minna Martat ry on aktiivinen marttayhdistys, joka toimii pääosin Kuopion keskustassa. Järjestämme monipuolista toimintaa: marttailtojemme aiheena on mm. ruoanlaitto, käsityöt, liikunta/ulkoilu, puutarha sekä erilaiset vierailut ja vierailijat. Vuosittain järjestämme myös pikkujoulun ja kevätkausi päätetään eväsretkellä jollekin Kuopion lähialueen monista laavuista tai muista nuotiopaikoista. Kokoonnumme usein Ajurinkadun marttalassa, mutta tilanteen mukaan myös muualla. Jos olet kiinnostunut toiminnastamme, ota yhteyttä osoitteeseen minna.martat@gmail.com. Kerromme mielellämme lisää!

Tapahtumakalenteri

Kevään 2019 ohjelmaa:

 

To 25.4. klo 18 marttailta hallituksemme uuden jäsenen Suvi Tirkkosen kotona Kuopion keskustan tuntumassa. Aiheena on juhlavuoden kunniaksi Minna Canth ja osallistujat voivat tuoda keskusteluun oman näkökulmansa Canthista: jakaa ajatuksia tai kenties tuoda mukanaan jonkin kirjan tai esineen, joka jollain tavalla liittyy Canthiin. Lisäksi Suvi on luvannut Marttojen 120-v. juhlavuoden tiimoilta kertoa meille Marttojen historiasta, koska hän on 1980-luvulla kirjoittanut Pohjois-Karjalan marttatoiminnasta. Tarjolla on pientä syötävää ja mukaan saa mielellään ottaa esim. sukankutimen tai muun käsityön. Ennakkoilmoittautuminen Minna Marttojen sähköpostiin viimeistään ti 23.4. Tarkempi osoite lähetetään ennakkoon ilmoittautuneille sähköpostilla.

 

Ke 8.5. klo 17.30 Tutustuminen Puijon uuteen maastopyöräreittiin jalan (tai pyörällä). Tavataan pesäpallostadionin parkkipaikalla ja lähdetään siitä yhdessä rinnettä ylöspäin. Pukeuduthan sään mukaan, etenkin hyvät (vedenpitävät) kengät ovat tarpeen! Ei ennakkoilmoittautumista.

 

Ke 22.5. klo 17.30 Kevään päätös Puijonnokan laavulla. Tavataan Puijonsarventien varressa Aaro Jalkasen patsaalla, josta polku laavulle alkaa (voi tulla myös omatoimisesti). Yhdistys tarjoaa salaattia, makkaraa ym. syötävää. Otathan mukaan oman juoman, lautasen ja ruokailuvälineet. Jotta osataan varata sopivasti syötävää, otetaan tähän ennakkoilmoittautuminen toukokuun alussa.

 

Tervetuloa mukaan toimintaan entiset ja uudet jäsenet!

Valokuvia marttailloista

Jaa sivu