la 7.12.2019  Perinteiset myyjäiset Virtakirkolla klo 10 – 12.30

Tarjolla on leivonnaisia, käsitöitä, puuroa, kahvia, arpoja

Katso kalenterista  joulumyyjäiset

Myyjäisten valmistelu aloitetaan klo 8. Myyntituotteet tuotava viimeistään klo 9:30

Kevät 2020

 

su 19.1.2020 Musikaali Annie Martinus-sali klo 13:00

Annie on orpolapsi, joka valitaan miljardöörin kartanoon jouluvieraaksi. Hulppea ympäristö hämmentää häntä. Yllättävä ystävyys johdattaa Annien etsimään tietään takaisin vanhempiensa luo…
Lavalla näyttelevät, laulavat, tanssivat ja soittavat Vaskivuoren lukion yli seitsemänkymmentä opiskelijaa. He ovat aloittaneet harjoitukset teatterin ammattilaisten kanssa elokuussa. Vaskivuoren lukion musikaalit ovat Suomen parhaiten satsattua ammattiohjattua nuortenteatteria.

Katso tapahtumakalenterista Annie

Lista kiertää martta-illoissa  3.12 ja 14.1.

Yhteyshenkilöt: Liisa P (Parkatti) 040-768 8529 ja Liisa M (Mylly) 040 527 3886

 

la 12.10.2019  Mambo Italiano – italialainen ilta Martinus -sali  klo 18:00

Illan aikana viihdytään suomalaisille rakkaiden italialaisten lauluja parissa ja kuullaan hittejä menneiltä vuosilta tähän päivään. Mambo Italiano vie myös vauhdikkaampiin tunnelmiin kepeiden italoiskelmien kautta. Konsertissa kuullaan ihastuttavia nostalgiakappaleita, mm. Kertokaa se hänelle, Maruzzella, Romanialainen kitara (Chitarra Romana). Luvassa romantiikkaa, nostalgiaa, ripaus italialaista temperamenttiakin. Myös maailmantähtien Pavarottin ja Bocellin tutuksi tekemiä kappaleita. Konsertin tunnelmasta vastaavat Tomi Metsäketo, Milana Misic ja Amadeus Lundberg

to 31.10.2019  Rakkauskirjeitä Teatteri Vantaa Silkkisali Tikkurila  klo 14:00

Andrew ja Melissa ovat lapsuudenystäviä, jotka pitävät toisiinsa yhteyttä läpi vuosikymmenten kirjoittamalla kirjeitä. He elävät tahoillaan elämäänsä, rakentavat uraa ja parisuhteita, keski-ikäistyvät ja vanhenevat. Toisinaan jompikumpi ehdottaa tapaamista. Rakkauskirjeitä on kahden hengen näytelmä, jonka rooleissa nähdään nyt yhdet Suomen rakastetuimmista näyttelijöistä, Seela Sella ja Esko Roine.

Näytelmän luonteeseen kuuluu, että sitä ei missään nimessä saa opetella ulkoa, vaan esitys tapahtuu hetkessä, tässä ja nyt. Luvassa ei ole pikkusievää muistelua tai kaihoisaa nostalgiaa, vaan kirjeenvaihto on aitoa ja elämänmakuista, räävitöntä ja hauskaa.

ke 13.11.2019  Shirley Valentine Teatteri Vantaa Silkkisali Tikkurila  klo 14:00

Komedia pitkään hyllyllä pölyttyneestä äidistä ja naisesta, joka päättää hypätä tuntemattomiin, houkutteleviin aaltoihin löytääkseen uudestaan kateissa olleen elämänilonsa. Shirley saa mahdollisuuden murtautua ulos ahtaasta kodistaan, kun hänen paras ystävänsä voittaa kahden hengen matkan Kreikkaan. Tästä alkaa seikkailu, joka saa Shirleyn silmät avautumaan ja näkemään kaiken sen hyvän, mitä elämä tarjoaa – naurua, toivoa ja lopulta myös rakkautta. Lavalla on Anne Nielsen.

ti 19.11.2019  Paliver-keräys klo 17:00

Perinteiseen Paliver-keräykseen lahjoitetut vaatteet ja astiat tuodaan Virtatalon pääoven edustalle ennen marttaillan alkua.

ti  3.12.2019 Joulujuhla klo 18:00

Juhlaa vietämme tutun ja uusitun Allun Grillin tiloissa. Ohjelmassa on stand up -komiikkaa, jota esittää Eetu Sopanen.

 

Kevään tapahtumat

to 14.2.2019  Kari Tapio 15 kesää -laulunäytelmä Martinus-sali

Rooleissa nähdään tangokuningattaret Marita Taavitsainen ja Tiina Räsänen sekä tangoprinssi Markku Uhlbäck ja Juse Venäläinen. Kari Tapion tunnetuksi tekemät laulut säestää Onnentähti orkesteri. Mutta mitä tapahtui kulissien takana! Millaista oli Kari Tapion ja hänen vaimonsa Piian arki? Mitä salaisuuksia oli, joista ei puhuttu! Tämä laulunäytelmä avaa ovia sinne, mihin aikaisemmin ei ole ketään päästetty, Kari Tapion kotiin ja arkipäivään. Värikkäät tapahtumat seuraavat toisiaan.

to 28.2.2019 Elokuva Aino Kino Myyri klo 14:00

Aino on tositapahtumiin pohjautuva kertomus yhden perheen ja pienen paikkakunnan ihmisten elämästä sodan aikana. Elokuvassa ollaan niin kotirintamalla kuin sotatantereella. Molemmilla puolilla on keinonsa olla ajattelematta sodan kauhuja, miehet pitävät yhtä huumorin avulla ja naiset hukuttavat ikävänsä arjen töihin ja lasten puuhiin. Kirjeet kulkevat ahkeraan ja onnenhetkiä ovat isän lomat rintamalta. Ainon elämään tulee käänne, kun hänen rakas miehensä Lauri haavoittuu ja katoaa. Aino jatkaa miehensä etsintää. Mika Kiiskisen esikoisohjaus Aino on tehty itsenäisen Suomen kunniaksi ja ilman julkista rahoitusta talkoovoimin. Elokuvassa nähdään 50 harrastajanäyttelijän hienot suoritukset.

la 9.3.2019 Jukka Puotila kiertue 2019 — PUOti kiinni ja TILA myyntiin Martinus-sali

 Jukka Puotila lähtee talvella 2019 Suomen kiertueelle esityksellään ”PUOti kiinni ja TILAmyyntiin”. Esityksessä Puotila imitoi ilmiömäisellä taidollaan runsaslukuista joukkoa suomalaisia julkisuuden henkilöitä ja ruotii ajankohtaisia puheenaiheita ainutlaatuisella humoristisella otteellaan. Tämä on Jukka Puotilan viimeinen iso valtakunnallinen kiertue.

la 16.3.2019 Näytelmä ”Työmiehen vaimo” Vaskivuoren lukio

Minna Canthin kirjoittama yhä ajankohtainen näytelmä esitettiin lukiossa kirjailijan merkkivuoden kunniaksi.

to 4.4.2019 Kui helizi fado Teatteri Vantaa Silkkisali Tikkurila

Fadolaulaja Kirsi Poutanen ja pianisti-säveltäjä Esa Helasvuo vierailevat Silkkisalissa. Illan aikana kuullaan Portugalin fadolaulujen lisäksi uniikkeja uusia fadolauluja, joissa portugalin-, suomen- ja karjalankieli helisevät lumovoimaisena arkaaisena kudelmana. Kahden sielukkaan ja taitavan muusikon kohtaaminen säkenöi musiikillista energiaa, joka lohduttaa, koskettaa ja yllättää.

ti 23.4.2019 Paliver – keräys

ke 24.4.2019 Sandra – monologi sisällissodan kosketuksesta Teatteri Vantaa Silkkisali Tikkurila

Sandra on nainen, joka jää tiukkaan paikkaan sisällissodan keskelle viiden lapsen ja appivanhempien kanssa. Mies joutuu punakaartiin, appi ammutaan, mutta kovimman taistelun nainen käy omassa saunassaan.
Kirjailija-ohjaaja Heidi Köngäs tarttui Suomen sisällissotaan naisten kokemusten ja tunteiden kautta, kirjoittaen ensin romaanin ja dramatisoi siitä näyttämöversion. Sandran elämänkaaren tulkitsee näyttelijä Kaija Pakarinen. Musiikista vastaa sellisti Lea Pekkala.

to 25.4.2019 Kevätretki Fiskarsiin

Teemme päiväretken Fiskarsiin tutustuen sen putiikkeihin. Kiertokävelyllä oppaan johdolla kierrämme eri kohteissa. Sateen sattuessa teemme opastetun retken bussilla. Lounastamme lounasravintola Kuparipajassa. Lounaan jälkeen meillä on vielä hetki aikaa omatoimiseen tutustumiseen ennen retken päättävää kahvihetkeä kahvila Cafeantiquessa.

ti 7.5.2019 Kevätjuhla Wandasissa klo 18:00

Vietämme perinteistä kevätjuhlaa Wandasissa. Juhlassa esiintyvät Retrotytöt, jotka laulavat pilke silmäkulmassa. Juhlassa nautimme kasvisruokamenun antimia.

ti  20.8.2019 Piknik Viherpuistossa

Uudenmaan Martat täyttää 90 v 20.8. Sitä juhlistimme Viherpuistossa, joka on Myyrmäen ja Martinlaakson välissä oleva metsikköalue. Siellä pienen punaruskean talon (Viherpuisto Asukaspuisto) pihalle kokoonnuimme klo 15.00 noin 2 tunniksi viettämään piknik-iltapäivää ja tutustumaan toisiimme Martinlaakson Marttojen kanssa.

la 14.9.2019 Marttatori Senaatintorilla

Lauantaina 14.9. Helsingin Senaatintori täyttyi marttaenergiasta. Marttatorilla oli runsaasti  toimintaa klo 10–16. Tarkemmat tiedot osoitteessa   https://www.martat.fi/martat/tutustu-toimintaamme/marttatori/

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaa sivu