Etusivulle | Naantalin My

Naantalin Marttayhdistyksen perustamiskokous pidettiin 24.2.1946 Maunu Tavastin Killassa, missä oli paikalla 30 asiasta kiinnostunutta. Yhdistyksemme hyväksyttiin virallisesti yhdistysrekisteriin 5.12.1946.

Marttajärjestön tavoitteena on edistää kotien ja perheiden hyvinvointia sekä kotitalouden arvostamista.

70 vuoden ajan on kokoonnuttu kaksi kertaa kuukaudessa marttailtoihin, joiden ohjelma on ollut ja on edelleenkin monipuolinen ja aikaa seuraava. Alkuaikoina oli paljon ompelukursseja, sillä sodan jälkeen lapsia syntyi paljon ja vaatteita tarvittiin. Tutustumiskäyntien ja retkien todettiin olleen virkistäviä.

1950-luvulla Naantalin martat hoitivat erilaisten tilaisuuksien muonituksia. Silloisen piiriliiton kokouksen yhteydessä Naantaliin tehtiin retki, jolloin kahvit tarjottiin 700 martalle. Eikä silloin ollut perkolaattorikeittimiä eikä astianpesukoneita. Me 2000-luvun martat jatkamme kahvitusperinnettä, joskin uudenlaisin välinein.

Yhdistyksemme jäsenmäärä on nykyään noin 80.

Hieno tapa siirtää ruuanlaiton oppia eteenpäin on pikkukokkikoulu, mikä järjestetään kaksi kertaa vuodessa 10 perättäisenä tiistaina yhteistyössä Naantalin kaupungin kanssa 9 – 12 vuotiaille lapsille. Nykymuotoinen kokkikoulu on toiminut vuodesta 2010.

Koska vanhukset ovat lähellä sydäntämme, käymme Birgittakodissa paistamassa vohveleita alkukesästä ja leipomassa asukkaiden kanssa siirappileipiä adventin aikaan.

Martat haluavat myös kehittää itseään. Yhdistyksemme 70-vuotisjuhlassa 4.12.2016 saivat yhdistyksemme historian ensimmäiset martat III-taitoavaimet.

Tämän vuoden toimintaohjelmassamme, mikä on tehty jäsentemme esittämien aiheiden perusteella, tulemme huomiomaan myös Itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlan.

Tervetuloa Naantalin marttoihin. Iltojen ohjelman löydät Toimintakalenteristamme ja Rannikkoseudun yhdistyspalstalta perjantaisin.

Marketta Alijunnila, puheenjohtaja