Naantalin Marttojen etusivulle

Kuvagalleria 2022

23.5.2022 Ilta Ruissalossa yhdessä Armonlaakson Vaeltajien kanssa

Vietettiin kaunista kesäiltaa Ruissalon rannassa Ykköspirtin saunalla. Suunniteltiin marttojen ja vaeltajien yhteistä sieniretkeä, joka toteutettaisiin syksyllä. Lettuja, saunomista, uimista.

9.5.2022 Puutarhailta

Yrteistä monipuolisesti: yrttien kasvattaminen ja käyttötavat – myös luonnonyrtit ja kukkaset, esittelijänä Reeta Rouhiainen. 

3.5.2022 Piknik-kahvit Birgittakodin asukkaille

SPR:n ystävänpäivänä tarjottiin piknik-kahvit Kirkkopuistossa yhdessä SPR Naantalin kanssa.

25.4.2022 Pieni kirjallisuusilta

Vieraana Katri Tuominen Pienestä Kirjapuodista ja Anski Raunio, marttasiskomme. Infotilaisuus uusille jäsenille. Katri esitteli tulevan kesän Kirjajuhlien ohjelmaa. Anski kertoi ajatuksia lukemisesta, kirjoittamisesta, kuvien maailmasta ym.

23.4.2022 Harmonikkakerhon kahvitus

Talkoilla leivottiin noin 250 pullaa ja tarjottiin kahvit konsertin väliajalla. Kaikki ylijäämäpullat saatiin  vielä myytyä. Suurkiitos kaikille talkoisiin osallistuneille!

14.4.2022 Piknik-risteily

Tutustuttiin menomatkalla uuteen Viking Glory-laivaan: aamiainen, laivan esittelykierros, tuote-esittely ja  vähän ajankohtaista asiaa laivan hienoissa kokoustiloissa. Paluumatkalla Viking Grace’llä päivällinen ja sen jälkeen viihdyttiin mm. turkulaisveljesten vauhdikaan shown parissa.

11.4.2022 Opastettu vierailu Turun Ortodoksiseen kirkkoon

Tutustuttiin Turun Ortodoksiseen kirkkoon ja sen toimintaan, oppaana Mikko Riihimaa. Opastuksen jälkeen nautittiin kahvit Nurmi & Sulosen kahvilassa.

28.3.2022: Varautuminen ja kotivara

Marttakoulu, kotivara

Kotivara ruokaohjeet

Kotivara – esite

Kotivara Yle – tietoa + testi

72 tuntia – mitä kaikkea sisältää?

72 tuntia – testi testi

17.3.2022: Turun kaupunginteatterin kulissien takana

Martat pääsivät näkemään, mitä tapahtuu teatterin kulissien takana: miten syntyvät lavastukset, puvustukset, kampaukset, roolihahmot, rekvisiitat. Ja päästiinpä ”esiintymään” myös suurella näyttämöllä!

2.3.2022: Tutustuminen Luonkos-luonnonkosmetiikkaan

Tehtiin tutustumiskäynti naantalilaisen Luonkos-yhtiön Turun toimipisteeseen. Meille esiteltiin yhtiön ja tuotteiden historiaa, esittelijänä Miia, ”…merimaskulainen äiti ja luonnonkosmetiikan opettaja, joka halusi kehittää aidosti hoitavia ihonhoitotuotteita, tehdä maailmasta paremman paikan sekä opettaa ihmisiä luonnon puhtaista raaka-aineista.”  Sovittiin Mian kanssa, että joko syksyllä tai ensi vuoden puolella  tehdään tutustumiskäynti yhtiön Naantalin tuotantolaitokseen Murikossa.

21.2.2022: Ruokapöydällä vuoden vihannes tomaatti 

Vuoden ensimmäistä marttailtaa vietettiin kokkailun ja käsitöiden merkeissä. Ne joilla ei ollut käsityötä mukana, osallistuivat ruoanlaittoon. Valmistettiin vuoden vihanneksesta neljä ruokalajia. Arpajaiset.

Bruchettan rapeat tomaattileivät

Tomaatti-linssikeitto ja patongit

Tomaattipiirakka

Täydellinen tomaattipasta