Etusivulle | Naantalin My

Toimintakalenteri 2019

Teksti ja kuvat: Ritva Arvola

02.12.2019

Yhteinen jouluateria nautittiin Turussa Suomalaisella Pohjalla.

30.11.2019

Osallistuimme taas jokavuotiseen myyjäistapahtumaan Naantalin seurakuntakeskuksessa.

19.11.2019

Marttaillan teemana jouluiset kalaherkut. K-Supermarket Ukko-Pekasta kalatiskin Ville Peltonen oli neuvomassa erilaisten kalaherkkujen tekemisessä. Saimme opastusta myös veitsien terotukseen ja huoltoon.

04.11.2019

Joulun odotusta: joulukorttityöpaja

21.10.2019

Illan aiheena oli kaupungin tarjoamat hyvinvointipalvelut, joita esitteli Heidi Suominen. Hän toimii Naantalin kaupungin soveltavan liikunnan ohjaajana. Heidi on myös suosittu lavis-ohjaaja ja hänen johdollaan saatiin tutustua tähän lavatanssia ja jumppaa yhdistävään liikuntamuotoon.

07.10.2019

Naantalin kaupungin ja SPR:n kanssa yhdessä organisoimamme maahanmuuttajiin ja heidän ruokakulttuuriinsa tutustuminen. Perusturvajohtaja Iiro Pöyhönen ja SPR:n naiset olivat mukana illassa, kun teimme ruokaa yhdessä maahanmuuttajien kanssa: somalialaista salaattia, irakilaista kanaa ja pilahviriisiä sekä pakistanilaista jälkiruokaa.

23.9.2019

Martta-ilta Rymättylässä; tutustuimme Röölässä Brinkhall Sparkling OY:n toimintaan. Siellä valmistetaan omenoista kuohuviiniä ja makeaa jälkiruokaviiniä. Toinen kohteemme oli Rymättylän kirkko. Kirkkoherra Petri Siren kertoi meille kirkon historiaa ja esitteli seinämaalauksia ym. Kirkkokahvit juotiin lopuksi.

10.9.2019

Syksyn ensimmäinen martta-ilta oli Turussa Sibeliusmuseo. Oppaan johdolla tutustuttiin kansallissäveltäjän elämänvaiheisiin ja teosten synty- ja esityshistoriaan. Lopuksi hiljennyttiin kuuntelemaan Finlandia-hymni museon konserttitilassa. Museosta siirryttiin nauttimaan virvokkeita Anniskelukahvila Tiirikkalaan Vähätorille.

08.04.2019

Illan aiheena oli makkaranvalmistus. Kristiina Mäkelä oli tullut opastamaan meitä makkaranteon saloihin. Hän oli tehnyt kolmen makkaran massat valmiiksi: rusina-, lammas-, joulumakkara. Kaikki saivat osallistua makkaroiden valmistukseen vuorollaan ja keittiöstä alkoi illan aikana tulla ihania tuoksuja, kun makkarat paistuivat uunissa kauniin ruskeiksi.

25.03. 2019

Tänä iltana Martat olivat lähteneet pois kotikulmiltaan. Pääsimme tutustumaan Turun Peltolassa sijaitsevaan puutarhamyymälä Flöriin. Ensin istuimme kuuntelemaan Flörin historiaa: miten Kauppilan puutarhasta tuli Flör, sitten esiteltiin myymälässä olevia tuotteita ja palveluja. Puutarhuri opasti meitä viherkasvien hoitoon ja floristilta saimme vinkkejä kevään trendeihin. Ostoksia tietysti tarttui lähes jokaiselle mukaan.

11.3.2019

Jatkettiin sukkaprojektia: kudottiin sukkia tänä vuonna syntyneille / syntyville uusille naantalilaisille sekä heidän äideilleen tai isilleen sekä askarreltiin kortteja, jotka liitetään tervehdykseksi sukkien mukaan.

Anneli Koski Naantalin Sydänyhdistyksestä esitteli yhdistyksen toimintaa.

11.2.2019

Tänä iltana puikot kilisivät, kun martat kutoivat sukkia kaikille Naantalissa tänä vuonna syntyville vauvoille ja äideille.

31.1.2019

Vuoden ensimmäinen Martta-ilta oli poikkeuksellisesti torstaina 31.01.2019 klo 17.00. Tällöin vietettiin koko Suomessa Martta-toiminnan 120-vuotisjuhlaa. Puheenjohtajan alkupuheen jälkeen nostettiin malja 120-vuotiaalle ja laulettiin Martta-laulu. Naantalin Martta-yhdistyksen hallitus hoiti kahvituksen perinteitä kunnioittaen: muna-anjovis- ja juustovoileivät, pullakranssi, kaneliässät ja kermakakku.

21.01.2019 retki Helsinkiin

Talvisena pakkaspäivänä bussi täynnä marttoja ja marttojen puolisoja suuntasi kauan odotetulle retkelle Eduskuntataloon. Matkaan lähdettiin täydellisen kuunpimennyksen aikaan yli -10C pakkasessa. Lohjan ABC-asemalla pysähdyttiin aamukahville. Eduskuntatalokierros kesti tunnin verran. Ruokailu oli vastapäisessä Musiikkitalossa. Matkaan sisältyi vielä tutustuminen Arabian tehtaiden museoon, taiteilijoiden työtiloihin ja tehtaan myymälään, josta aika monelle tarttui kotiinviemisiä mukaan. Paluumatkalla pysähdyttiin vielä Lohjalla kahville ja tehtiin ostoksia leipomomyymälässä.