Etusivulle | Naantalin My

Toimintakalenteri 2019

Teksti ja kuvat: Ritva Arvola

08.04.2019

Illan aiheena oli makkaranvalmistus. Kristiina Mäkelä oli tullut opastamaan meitä makkaranteon saloihin. Hän oli tehnyt kolmen makkaran massat valmiiksi: rusina-, lammas-, joulumakkara. Kaikki saivat osallistua makkaroiden valmistukseen vuorollaan ja keittiöstä alkoi illan aikana tulla ihania tuoksuja, kun makkarat paistuivat uunissa kauniin ruskeiksi.

25.03. 2019

Tänä iltana Martat olivat lähteneet pois kotikulmiltaan. Pääsimme tutustumaan Turun Peltolassa sijaitsevaan puutarhamyymälä Flöriin. Ensin istuimme kuuntelemaan Flörin historiaa: miten Kauppilan puutarhasta tuli Flör, sitten esiteltiin myymälässä olevia tuotteita ja palveluja. Puutarhuri opasti meitä viherkasvien hoitoon ja floristilta saimme vinkkejä kevään trendeihin. Ostoksia tietysti tarttui lähes jokaiselle mukaan.

11.3.2019

Jatkettiin sukkaprojektia: kudottiin sukkia tänä vuonna syntyneille / syntyville uusille naantalilaisille sekä heidän äideilleen tai isilleen sekä askarreltiin kortteja, jotka liitetään tervehdykseksi sukkien mukaan.

Anneli Koski Naantalin Sydänyhdistyksestä esitteli yhdistyksen toimintaa.

11.2.2019

Tänä iltana puikot kilisivät, kun martat kutoivat sukkia kaikille Naantalissa tänä vuonna syntyville vauvoille ja äideille.

31.1.2019

Vuoden ensimmäinen Martta-ilta oli poikkeuksellisesti torstaina 31.01.2019 klo 17.00. Tällöin vietettiin koko Suomessa Martta-toiminnan 120-vuotisjuhlaa. Puheenjohtajan alkupuheen jälkeen nostettiin malja 120-vuotiaalle ja laulettiin Martta-laulu. Naantalin Martta-yhdistyksen hallitus hoiti kahvituksen perinteitä kunnioittaen: muna-anjovis- ja juustovoileivät, pullakranssi, kaneliässät ja kermakakku.

21.01.2019 retki Helsinkiin

Talvisena pakkaspäivänä bussi täynnä marttoja ja marttojen puolisoja suuntasi kauan odotetulle retkelle Eduskuntataloon. Matkaan lähdettiin täydellisen kuunpimennyksen aikaan yli -10C pakkasessa. Lohjan ABC-asemalla pysähdyttiin aamukahville. Eduskuntatalokierros kesti tunnin verran. Ruokailu oli vastapäisessä Musiikkitalossa. Matkaan sisältyi vielä tutustuminen Arabian tehtaiden museoon, taiteilijoiden työtiloihin ja tehtaan myymälään, josta aika monelle tarttui kotiinviemisiä mukaan. Paluumatkalla pysähdyttiin vielä Lohjalla kahville ja tehtiin ostoksia leipomomyymälässä.

Jaa sivu