Napapiirin Martat ry

mirja49@gmail.com

Tietoa toiminnasta

Marttatapahtumista ilmoitetaan Lapin Kansan tai Uusi Rovaniemen lehden seurapalstalla lauantaisin sekä sähköpostilla. Yleensä kokoonnumme kerran kuukaudessa.

 

Lauantaina 17.11. kello 10-16 Käsityö/askartelukahvila, Rovakatu 13, Lapin Marttojen toimitilat

 

Tervetuloa Martta, Martan lapsi, lapsenlapsi, kaveri, naapuri tai naapurin lapsi lauantaina 17.11.2018 Marttavalmuskaan tekemään pieniä jouluun liittyviä askartelu- ja käsitöitä yhdessä. Ideana on tehdä pienimuotoisia askartelutöitä paperista, kävyistä, villa- tai puuvillalangasta, kankaista, kierrätyshuovasta, yms. kierrätys/luonnonmateriaaleista.
Kierrätys ja kestävä kehitys on Marttojen teema, joten askartelussa voi uudelleen käyttää, niin lankoja kuin kankaita, yms., vain taivas on rajana. Jos tykkäät virkata, ota mukaan virkkuukoukkuja (1,25; 1,5;1,75, 2; 3) ja niihin soveltuvia jouluisia lankoja, vakoisia, punaisia tai muita sopivia puuvilla- ja villalankoja tai vastaavasti voit ottaa sukkapuikkoja. Ideoita löytyy paikan päältä tai jos sinulla omia askarteluaihioita, joita haluat toteuttaa tai jotain pieniä lahjaideoita, niin mallit on vapaita.
Jos et halua askarella, mutta sinulla on työn alla jokin mukana kulkeva oma käsityö, tule tekemään sitä ja nauttimaan hyvästä ”Martta-ompeluseurasta”. Tarvittaessa voimme opastaa, vaikka villasukan kantapään tekoa tai mihin nyt apua tarvitset, jos osaamma. Ideana on omien töiden osalta ” jaetaan yhteistä osaamista ja tehdään yhdessä kivaa ”, sinä voit olla mestari ja me kisällejä.
Alla kuvia osasta ideoiduista askartelujutuista. Kaikki mallit eivät ehkä ole vielä saaneet fyysistä muotoaan. Jotain mukavaa pientä ommeltavaa voisi vielä kehitellä, esim. jouluisista kierrätyskankaista voisi valmistaa korttitaskun. Omiakin ideoita saa ottaa mukaan.
Paikalla on mahdollisuus ostaa kahvia ja pientä purtavaa, ja paikalta löytyy jonkun verran nahkapaperia lintujen ja sydämien tekoon, jonkin verran pieniä styrox-palloja, punaista huopaa, jotain villalankoja, vähän käpyjä, naavaa, yms. materiaalimaksua vastaan, mutta ottakaa myös omia niin kierrätys- kuin muita materiaaleja ja välineitä mukaan (paperinarua, kartonkia, kakunaluspapereita, huopaa, jouluisia villa- ja puuvillalankoja ja niihin sopivia puikkoja ja virkkuukoukkuja, nyörejä, kangastilkkuja, käpyjä, hammastikkuja, luonnon puutikkuja ja naavaa, alumiinilankaa, puu- tai muovihelmiä, pillejä tai olkia, jouluisia nauhoja, pahvia, isojen tuikkujen jämäfolioita, pilttipurkin kansia, tms., vain taivas on rajana, mitä voi käyttää).
Elämä on parasta ite tehtynä ja hyvässä seurassa.

 

30.11. vietämme pikkujoulua ja yhdistyksen 20v. juhlia Rovaniemen teatterissa kello 18.30 alkaen. Teatteriesityksenä Hovinpohja ja tietenkin nautimme joulubuffan. Jäsenhinta 40 euroa/hlö. Ilmoittautuminen päättynyt.

 

Marttaretket 2019 löytyvät Lapin marttojen sivuilta, ilmoittautuminen on alkanut:

 

https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/11/Andalusia-esite.pdf

 

https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/11/Lapin-martat_kesaretki_2019.pdf

 

Yhteystiedot:

 

Puheenjohtaja Mirja Stålnacke
Kaartokatu 7 C 14 96100 Rovaniemi
040-5344485, mirja49@gmail.com

Varapuheenjohtaja Eine Hiltunen
Hakamatka 11 96190 Rovaniemi
040-8464025, einehiltunen4@gmail.com

Sihteeri Helena Nieminen
Kuukkelintie 31 B 18 96400 Rovaniemi
040-5633489, helena1_nieminen@hotmail.com

Jaa sivu