Tällaista oli toimintamme vuonna 2018

Tammikuussa aloitti puheenjohtajamme uuden käytännön: kuukausittaiset yhteiset kahvilakäynnit, jolloin vain rupatellaan toiminnasta ja yleisistä asioista.

Helmikuussa talkoiltiin. Koululaiset kävivät tutustumassa koulun lähellä
Kivikeskuksen pihamaalla oleviin SM-kilpailun jääveistoksiin ja tapahtumaan.
Riitta ja Pirkko valmistivat heille makoisan jauhelihakeiton retkiruuaksi.

Maaliskuussa vierailtiin Etelä-Vuokon kylätalolla kyläjuhla-hankkeen merkeissä. Koululaisten kanssa pilkittiin ja paistettiin makkaraa kodalla..

Huhtikuussa valmistettiin ja maisteltiin kamerunilaisia ruokia, osallistuttiin VAPEPA- eli vapaaehtoisen pelastuspalvelun koulutukseen. Piirin vuosikokouksessa oli Aira.

Toukokuussa talkoiltiin Juuan hautausmaalla haravoinnin merkeissä. Puhdasta tuli ja yhdistyskassaan karttui sievoinen summa euroja. VAPEPA-kurssin jatkokin tuli suoritettua.

Heinäkuussa oltiin piirakkatalkoissa Marttakahviossa Joensuussa. Kirstin luona valmistettiin pieniä maistiaisia Tupperwara-illassa. Vastatalkoissa valmistui 76 vastaa. Vasta-ainekset kasasivat Pertti ja Seppo.

Syyskuun kahvilatuokiossa kerrattiin hellekesän tapahtumia ja suunniteltiin syksyä. Kyläkoulun Kummimummi-toiminta alkoi. Ensin kyseltiin opettajilta, mitä yhteistyötarpeita heillä oli ja martat olivat talvikauden apuna kummimummeina käsityötunneilla ja iltapäiväkerhossa.

Lokakuussa osallistuttiin piirin koulutukseen koskien toiminnan suunnittelua ja Kurssi rysäyksessä askarreltiin ikkunapuutarha kierrätysmateriaalein ja valmistettiin ` jälkiruoka on  järkiruokaa`.  Tuula kertoi, miten ´selviydyn sähköttä´ ja Marttojen kotivara-ohje tuli kerratuksi. Yhdistyskin ennätti niin sanottuun kolmanteen ikään: 70-vuotisjuhlaa vietettiin Kolilla ja saatiin uutta potkua yhdistyselämään.

Marraskuussa opetti Riitta kinnasneulalla neulomista. Raaka-ruokakin tuli kurssilla tutuksi ja maistui makoisalle. Vastat pussitettiin myyntikuntoon 23. kerran.

Joulukuussa vastat tekivät kauppansa Ellintaitomessuilla ja eurot kilahtelivat kassaa. Sitten olikin aika viettää pikkujoulua joulutorttukahvittelun merkeissä.

Hallitukseen kuuluivat puheenjohtaja Irja Väyrynen, varapuheenjohtaja Pirkko Nykyri, sihteeri/rahastonhoitaja Leena Halonen, Tuula Ryhänen ja Aira Martikainen.