JÄSENTIEDOTE  3 / 2022

Tervehdys marttaväki 1.6.2022

Ihanaa alkanutta kesää kaikille martoille. Olkoon tämä hyvä marttailukesä; vihdoinkin!
Kesätapahtumat ovat nyt mahdollisia järjestää. Jippiii! Ja uusia Marttoja on liittynyt joukkoomme. Tervetuloa Marjo, Ansku, Satu, Tuula, Kaisa, Eija, Sara, Aila ja nuorisojäsen Inga!
Maanantai-iltana tarkensimme loppuvuoden tapahtumia ja vähän niitä lisäiltiinkin. Innoissamme. Lue tiedote loppuun ajatuksen kanssa. Nyt on niiiiin paljon asiaa!
Ota päivämäärät ja  varaa aika kalenteriisi. Varmuuden vuoksi. Lisätietoja tapahtumista tulee lähempänä ajankohtaa. Muutoksiakin saattaa tulla.   Vinkkaile uusia juttuja ja uusia paikkoja marttailuun. 

Tiedottaminen

Oriveden Sanomien MeNyt-palsta on myös meidän tiedotuskanava. Seuraa sitä.
Jäsentiedotteet lähetetään sähköpostin kautta, paitsi sähköpostittomille kirjeenä postissa. Jäsentiedotteen lukeminen loppuun asti on toivottavaa.Samoin Pirkanmaan marttojen jäsentiedottee tulevat s-postilla. Kuten myös Marttaliiton jäsenkirjeet. Sähköpostiviestejä käytetään  myös kaikkeen muuhunkin  viestintään; pysy kanavalla! Toivottavasti tiedottamisemme tavoittaa kaikki martat parhaalla mahdollisella tavalla! Ja aina voi kysellä ja ottaa selvää. Kerro jos on vielä jokin hyvä tapa kertoa tulevista tapahtumista! Jos epäselvyyttä ilmenee voi ottaa yhteyttä, alla hallituksen tiedot.
Mari Lehtinen päivittää kotisivuja, Emma Ukkonen päivittää Facebook- sivuja ja Tiina Ukkonen Instagramia.
Toimintamme tilastoinnista vastaa sihteeri Kaisa Rotonen. Hänelle ilmoitetaan  Marttailun mahdollistamiseksi tehdyt tunnit sekä kaikki muu marttailun vapaaehtoistyö, joka mielestäsi tilastoinnin arvoista on.

Hallitus vuonna 2022
Puheenjohtaja Seija Siukola045 350 2776
Sihteeri Kaisa Rotonen040 707 6580
Varapuheenjohtaja Seija Vaahto040 843 6845 Jäsenrekisterin hoitaja
Rahastonhoitaja Mari Lehtinen040 760 8011
Jäsen Marja-Liisa Lahtinen040 585 7229
Jäsen Vappu Ivanoff, 040 861 5432
Jäsen Tiina Ukkonen040 509 9687  Instgram-päivitykset

Vastuumartat
Kummimartta Lea Tuomaala050 359 3648
Puutarhamartta, Anneli Kyllästinen 050 596 9029

Vuoden 2022 marttailua
ke 22.6. vihtatalkoot Leena Jarvan mökkirannassa. Yhteislähtö Torilta 17.45. Tarvitsetko kyytiä vai tarjoatko kyytiä? omat retkieväät mukaan. Ilm. 17.6. mennessä

to 23.6. kello 15-18 vihtojen myyntiä Torilla. EKY: llä on kahvi- ja lettuteltta ja jotain muuta ohjelmaa kyseisenä aikana siellä.

ti 26.7. Martanpäiväretki Unnaslahden tilalle. Tilakierros esittelyineen ja kahvittelu ja matkat kimppakyydein. Hinta tarkentuu lähempänä, kunhan osallistujamäärä selviää. (Autollisille maksetaan km-korvaus) Tilalla mahdollisuus ostella lankoja, yrttejä, salaatteja, lammastuotteita yms. Ilmoittautumiset 19.7. mennessä. Lähtö Torilta 17.20.                p.s. Heillä on avoimien ovien päivä, jossa lammasten laiduntamista  esitellään 18.6. klo 12-15, mikäli kiinnostaa ennakkoon käydä katsomassa.

to 4.8. osallistumme MLL:n järjestämään ”Eskarista ekalle”-tapahtumaan. Aiheenamme jätteiden lajittelu onginnan merkeissä. Sitä on toteutettu jo muutaman kerran joissakin tapahtumissa. Pirkanmaan Jätehuolto saattaa tukea tietoiskuamme. Paikkana Oriveden  Kampuksen alue kello 18.00. Ilm.30.7. mennessä.

to 1.9. Sieniretki. Lähtö Torilta 16.30. Johdattelijana tuttu sienineuvojamme Arto Hallamäki.

ti 13.9. maailman suurin martta-ilta. Järjestöjen Talo. Sadonkorjuu teemana ja tarjoilu nyyttikesteinä.

ti 25.10. Martta-ilta, puurokuun kunniaksi puuropidot. Lisäksi kukitetaan ja merkitetään vuoden aikana täysiä kymmeniä täyttäneitä ja pyöreitä vuosia marttailussa saavuttaneita.

ke 16.11. Martta-ilta. Päivä saattaa muuttua, mikäli saamme järjestettyä tutustumiskäynnin Tarastenjärven jätteiden käsittelylaitokselle.

ke 14.12. Martta-ilta. Päivä saattaa muuttua; mikäli meidät joku kutsuu pikkujouluihin

MARTTA-PAITA
Päätimme tilata yhteistilauksena uuden mallisia ja värisiä Martta-paitoja. Martat-logon alle tulee teksti ”Orivesi”. Kuvat ja kokotaulukot löydät osoitteesta: https://www.martat.fi/martanpuoti/v-aukkoinen-martta-t-paita/

Tilaus, jossa väri ja koko ja määrä, s-postiin oriveden.martat@gmail.com 10.6. mennessä.
Tilaus vahvistetaan maksamalla paidan hinta 29,00  10.6. mennessä tilille FI72 4500 1320 0342 54
Paita-asiaa hoitaa Mari puh.040 760 8011. Häneltä paidat myös noudetaan.

Tärkeää
Ilmoittautumiset  tapahtumiin   Ellei muuta ole ilmoitettu, niin AINA  VIIMEISTÄÄN 4 PÄIVÄÄ ENNEN TAPAHTUMAA  s-postilla oriveden.martat@gmail.com tai puhelimella 045 350 2776 / Seija

Hyväntekeväisyys
Lättyillat nuorisotalolla toivottavasti jatkuvat. Päivi Kettumäki on luvannut olla vastuuhenkilönä. Jokaiseen lättyiltaan tarvitaan kaksi Marttaa Päivin avuksi; eihän jätetä Päiviä pulaan!
Osallistumme Jätehuollon järjestämiin tapahtumiin myöhemmin tulevien ohjeiden mukaisesti.

HUIPPUTÄRKEÄÄ
Muistathan ilmoittautua etukäteen marttailtoihin ja tapahtumiin! Tämä on tärkeää, jotta mm. mahdolliset  tarjottavat tai mahdolliset materiaalit riittävät kaikille, eikä tarvitse ylimääräisiä tarjottavia tai materiaaaleja hankkia.  lisäksi joihinkin tapahtumiin saattaa olla henkilömäärälle joitain rajoituksia. Martta-illoissa maksamme   kahvirahan, mikäli tarjoilua on. Yhdistys ei  kustanna tarjoiluja. Silloin kun erityisiä materiaaleja tarvitaan tai on maksullinen opettaja , niistä peritään aiheutuneet kulut, joka summa  ilmoitetaan ennakkoon ja maksetaan ennen tapahtumaa pankkitillle.

Talkootyönä toteutettaviin tilaisuuksiin ilmoittautumiset ovat sitovia. Jos olet kuitenkin estynyt osallistumasta, huolehdithan sijaisen tällöin tilallesi itse. Tilaisuuksissa on vastuuhenkilö, jonka tehtävänä on hoitaa tilaisuuden toteutusta, eikä stressata viimehetken peruuttajien vuoksi.

SUPERTÄRKEÄÄ
Hallitus ottaa mielellään vastaan  toivomuksia ja ehdotuksia toimintaan; tuo rohkeasti mielipiteesi julki ! Ja erityisesti varainhankintaan ideoita kaivataan!  Emme voi tehdä hyväntekeväisyyttä  emmekä järjestää mitään kustannuksia aiheuttavaa toimintaa, ellei meillä ole siihen pelimerkkejä. Eli rahaa tai talkoointoa.

Marttaillen!

Seija Siukola, puheenjohtaja
Vuohenranta 3, 35300 Orivesi
oriveden.martat@gmail.com tai seija.siukola@gmail.com
045 350 2776