Palojoen Martat ry täytti hiljattain 70 vuotta. Alkujuuremme ovat Karjalassa, jossa yhdistys on perustettu marttakerhona kuuluen tällöin Kirvun Marttayhdistykseen. Vuosikymmenien kuluessa Orimattilaan muuttaessamme yhdistys itsenäistyi ja nimeksi tuli eri vaiheiden jälkeen Palojoen Martat ry. Nykyisin kuulumme Itä-Hämeen Marttapiiriin.

Jäsenistömme on iältään 40-85 vuotiaita, osa vielä karjalaistaustaisia, mutta joukkoomme on vuosien varrella liittynyt usealta paikkakunnalta peräisin olevia henkilöitä. Yhdistyksemme jäsenistössä on alusta alkaen ollut myös aktiivisia miehiä, ”Matteja”, tälläkin hetkellä 21 jäsenestä 4 on miehiä.

Yhdistyksemme toimii Marttojen alkuperäisten aatteiden mukaisesti; pyrimme olemaan perheiden ja kotitalouksien arvostusta edistävä järjestö.

Me vietämme marttailtoja n. kahden viikon välein ja osallistujia on yleensä n. 15 henkilöä, osallistumisprosentti  jopa 70%. Tämä jo kertoo, että marttailloissamme viihdytään.

Marttaillat pidetään pääasiallisesti jäsentemme kodeissa, mikä lisää viihtyvyyttä. Emäntä tarjoaa kahvit ja halutessaan pienimuotoiset arpajaiset, joista saaduilla tuloilla kartutetaan yhdistyksen kassaa. Näin saaduilla varoilla järjestetään jäsenistöllemme erilaisia virkistystapahtumia teatteri-, konsertti- tms. tilaisuuksien merkeissä.

Marttailtaa vietämme rattoisasti keskustellen päivänpolttavista asioista kuka käsitöitä tehden kuka vain seurustellen marttaystävien kanssa. Saamme joka kerta uusia vinkkejä ja ohjeita, joita jaamme auliisti toisillemme. Meillä on myös silloin tällöin erilaisia teemailtoja, jolloin syvennymme tarkemmin johonkin aiheeseen joko ulkopuolisen edustajan tai oman asiantuntijamme avulla.

Puheenjohtajamme pitää meidät ajan tasalla piiriliitosta tulleista tiedoista ja tapahtumista. Suunnittelemme yhdessä erilaisia tempauksia; myyjäisiä, arpajaisia ja muita varojen keräystapoja. Osallistumme myös yhteiseen hyvään vierailemalla esim. vanhusten luona ja osallistumalla valtakunnallisiin tapahtumiin. Olemme neuloneet melkoisen määrän sukkia mm. vauvoille ja äideille synnytyssairaaloihin, varusmiehille sekä veteraaneille. Lisäksi olemme tehneet vauvanpeittoja uuteen lastensairaalaan ym.

Joukkomme vuosi vuodelta vanhetessa kaipaamme uusia jäseniä porukkaamme. Pyrimme saamaan heitä mukaan näyttäen kukin omalla esimerkillämme positiivista asennetta marttatoimintaa kohtaan.

Lähde mukaan tutustumaan meihin. Tule mukaan marttailtaamme, katsele, kuuntele, kysele, ei tarvitse päättää liittymisestä heti. Ota yhteyttä tuntemaasi marttaan tai puheenjohtajaamme tai seuraa Orimattilan Sanomien ”Seuratoimintaa”-osastoa, näin saat tietää tapahtumistamme.

Tervetuloa joukkoomme, otamme Sinut avosylin vastaan!