Pietarsaaren Martat ry

Vuonna 2019 yhdistys täyttää 100-vuotta. Vuoden 2018 Marttojen valtakunnallinen teema on Arkiruoka on järkiruokaa, jossa me olemme omalta osalta mukana.

Tietoa meistä

Puheenjohtaja ja rahastonhoitaja Helena Korkea-aho

helena.korkea-aho@multi.fi

Sihteeri Arja Savela

 

Löydät meidät myös Facebookista

 

 Täältä lisää Pietarsaaren Marttojen kursseja & tapahtumia

 

Tapahtunutta vuonna 2018:

 

Lokakuu:

 

Hallitus kokoontui suunnittelemaan loppuvuoden tapahtumia Viktor Sundin tuvalle. Tapahtumat löytyvät FB-sivuilta ja yllä olevan linkin kautta.

 

Arkiruokaa on järkiruokaa-illassa valmistettiin juurisellerikeittoa, härkis-lanttupaistosta, tattarilehtikaalilettuja, uunijuuressalaattia, pataleipää ja piimävanukasta lakritsa-kuningatarhillokkeella. Illassa oli 11 ahkeraa Marttaa.

 

Elokuu:

 

Hallitus kokoontui suunnittelemaan syksyn ohjelmaa Sundin tuvalle.

 

Kesäkuu ja Heinäkuu:

 

Martat nauttivat kesäpäivistä.

 

Toukokuu:

 

Hurmaavia täytekakkuja valmistui 10 Martan voimin Etelänummen koulun keittiöllä. Iltaa vetämässä piiristä Tuija Biskop.

 

Huhtikuu:

 

Keski- ja Etelä-Pohjanmaamarttapiirin kevätkokoukseen Kälviälle osallistui yhdistyksen sihteeri. Kokouksessa käytiin läpi sääntömääräisiä asioita ja kuultiin mm. Kälviän mieskuoron lauluesityksiä sekä Naisten valmiusliiton asiaa Nasta-harjoituksista naisille. Toki päivän aikana vaihdettiin kuulumisia ja syötiin.

 

8 Marttaa kävi katsomassa draamakomediaa Liian paksu perhoseksi Vaasan kaupungin teatterissa.

 

Hallitus kokoontui suunnittelemaan kevään ohjelmaa Sundin tuvalle.

 

Maaliskuu:

 

Pannulappuja virkattiin Pietarsaaren kaupungin kirjastolla. Mukana 6 Marttaa. Erilaisia ohjeita hyödyntäen pannulaput alkoivat valmistua.

 

Helmikuu:

 

Vuosikokous ja järjestäytymiskokous Viktor Sundin tuvalla Pietarsaaressa. Vuosikokouksessa käytiin läpi kulunutta vuotta. Todettiin vuoden olleen poikkeuksellisen toiminnallinen. Hallitus järjestäytyi ja suunnitteli tulevaa vuotta.

 

Tammikuu:

 

Toiminnansuunnitteluilta Kokkolassa. Mukana 3 Marttaa. Illan aiheita olivat Marttatoiminnan esittely ja markkinointi some maailmaa hyödyntäen, netin kautta ja perinteisiä keinoja käyttäen. Illan aikana saatiin yrttitietoisku ja tehtiin helppoja iltaherkkuja.

 

 

 

 

Toiminnan suunnittelua

Pannulappuja

Kevätkokous

Hurmaavat voileipäkakut

Arkiruoka on järkiruokaa

Jaa sivu