Joulukuu:

Perinteiset joulumarkkinat Etelänummella kokosi jälleen yhteen kokonaisia perheitä, yksittäisiä ihmisiä tavaten tuttuja samalle tutustuen joulumarkkinoiden anteihin vuoden tauon jälkeen. Paikalla oli myös kuusi ahkeraa Marttaa myymässä tuotteita, joita oli kuluneen vuoden aikana tehty mm. Marttaillassa.

Vuoden tauon jälkeen kokoonnuttiin joulupuurolle Sundin tuvalle. Joimme glögiä, söimme joulupuuroa sekä jälkiruokana joimme kahvia ja söimme joulutorttuja. Jokainen sai pienen joululahjan, josta saimme hyvää mieltä ja joulunodotustunnelmia. Meitä Marttoja oli paikalla 12.

Marraskuu:

Pikkuautoilla lähdettiin katsomaan teatteriesitystä Kokkolaan 8 Martan voimin. Esityksen jälkeen käytiin vielä kahvilla.

Lokakuu:

Pitkästä aikaa kokoonnuttiin käsityöiltaan Sundin tuvalla. Illassa kudottiin isoja ja pienempiä tuotteita joulumyyjäisiin 11 Martan voimin. Ilta aloitettiin kahvin ja makean kera. Tunnelma illassa oli iloinen ja lämmin.

Syyskuu:

Kalailta Etelänummen koulun opetuskeittiöllä johdatti 9 Marttaa sekä järvi- että merikalojen saloihin. Illan aikana valmistettiin ruokaa muikusta, hauesta, silakasta, siiasta ja lohesta. Lisäksi tehtiin marinoituja punasipuleja, peruna ruusuja, unohtamatta jälkiruoaksi valmistettua sitruunapossea.

Martat mukana esittelemässä toimintaa Föreningsliv för alla- tapahtumassa. Perhetapahtuma oli suunnattu maahanmuuttajaperheille. Martat esittelivät itse toimintaa neljän Martan voimin. Tutustujat pääsivät maistamaan juuriruisleipää sekä tutustumaan erilaisiin ruokasieniin.

Elokuu:

Hallitus kokoontui suunnittelemaan loppuvuoden toimintaa. Lisäksi päätettiin osallistua maahanmuuttajaperheille suunnattuun Perheilta kaikille! – Föreningsliv för alla tapahtumaan Vanhan sataman pururadalla, jossa esitellään Marttayhdistyksen toimintaa sekä maistatellaan juurileipää ja järjestetään jotain hauskaa aktiviteettiä mahdollisesti mukaan saapuville lapsille. Tapahtuman toteuttajat ovat Centria-ammattikorkeakoulu, YA:n Kotoutumisyksikön Föreningsliv för alla-projekti ja Folkhälsanin projektien Jämlikt föräldraskap sekä Naturkraft henkilöt. Paikalle toivotaan eri yhdistysten toimijoita esittelemään omaa toimintaansa. Olemme siis mukana!

Kesäkuu:

Kesäretki Kauhavalle Lankavalle ja Tuulia Design liikkeisiin 10 Martan voimin. Paluumatkalla ruokailu Härmän Kuntokeskuksella ja käytiin katsomassa kukkaloistoa Garden Florassa. Matkalta mukaan ainakin lankoja ja kotiin kukkia sekä hyvää mieltä.

Toukokuu:

Hallitus kokoontui Sundin tuvalla 4 hengen voimin. Kesäretkelle Kauhavalle lähdetään pikkuautoilla. Käydään käsityöliikkeissä ja paluumatkalla ruokaillaan Härmän Kuntokeskuksella. Syyskuussa pidetään kalailta. Kyllä jotain järjestetään!

Huhtikuu:

Huhtikuun lopulla kokoonnuttiin Sundin tuvalle suunnittelemaan kesäretken sisältöä ja mitä tuotteita tehtäisiin joulukuun myyjäisiin. Suunnittelun lomassa oli virkistävää nähdä toisia ja vaihtaa kuulumisia 6 Martan voimin.

Maaliskuu:

Sääntömääräinen vuosikokous ja järjestäytymiskokous pidettiin Sundin tuvalla. Tapaaminen järjestettiin huomioiden terveysturvallisuus kasvomaskein, turvavälien sekä pidettiin huolta käsihygieniasta. Kokouksessa oli mukana 5 marttaa. Kokouksessa valittiin hallituksen jäsenet sekä hyväksyttiin toimintakertomus, tilinpäätös sekä tulevan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Järjestäytymiskokouksessa sovittiin muun muassa seuraava Marttailta sekä käytiin läpi Marttaliiton ja Marttapiirin tiedotteet.

Tammikuu:

Hallitus kokoontui pitkästä aikaa suunnittelemaan vuoden 2021 tapahtumia. Paikalla oli 6 marttaa. Päätettiin, että toiminnansuunnitteluiltoihin tammi-helmikuussa Keski- ja Etelä-Pohjanmaan alueella voi mennä itsenäisesti tai osallistua iltoihin etänä (mikäli ne on päätetty järjestää etäyhteyksin). Tarkempia tietoja illoista saa piirin tapahtumakalenterista tai Pietarsaaren yhdistyksen toimintasuunnitelma-välilehdeltä.