Toukokuu:

11 Marttaa oli leipomassa suolaista ja makeaa kevään kurssilla. Illan aikana valmistettiin kääretorttukakkua, tuulihatturulla, macaroneja, siemennäkkäriä, ruisrieskaa, perunapizzaa, yrttimuffinseja, järvikalapasteijoita, ja paahdettu paprika-cashewtahnaa. Valmistaminen oli yllättävän helppoa, ehkä työläin oli macaronien valmistaminen.

Tässä yksi illan resepteistä:

Siemennäkkäri: 2 dl maissijauhoa, 1 dl auringonkukansiemeniä, 1 dl seesaminsiemeniä, 0,5 dl pellavansiemeniä, 0,5 dl kaurahiutaleita, 0,75 dl rypsiöljyä, 0,5 tl suolaa ja 2 dl kiehuvaa vettä. Pinnalle: seesamin- ja pellavansiemeniä tms.

Sekoita kaikki aineet kulhossa sekaisin. Leivitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille mahdollisimman ohueksi levyksi. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 150-asteissa uunissa 45-50 minuuttia. Jäädytä ja murra sopiviksi paloiksi.

Huhtikuu:

Kahdeksan Marttaa tutustui Ekoroskin tämän päivän toimintaan. Ennen muinoin oli kuiva- ja märkäjäte ja valkoiset tai mustat pussit. Tänään lajitellaan muovit, pahvit, lehdet, energia- ja biojätteet kotitalouksissa. Toki perinteiset metallit, lasit, paristot ja juomapullot sekä tölkit lajitellaan edelleen. Hyötykäyttöasemalle kannattaa viedä kaikki elektroniikka ja muukin kotitaloudessa tullut jäte, koska tavaroista ei tarvitse maksaa. Näin keväällä koti kannattaa siivota ja viedä ylimääräinen tavara myös kierrätykseen esimerkiksi kierrätysmyymälöihin.

Maaliskuu:

Kotivara kuntoon! -marttailta pidettiin kaupungin kirjastolla. Kotivaraa oli esittelemässä piirin toiminnanjohtaja Tuija Biskop. Tilaisuus oli avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Kts. Pietarsaaren Sanomat

Kahdeksan marttaa mukana Föreningsliv för alla-hankkeen työpajassa herättämässä ajatuksia uusien jäsenten hankinnalle Centrian ammattikorkeakoululla Pietarsaaren yksikössä.

Sääntömääräinen vuosikokous pidettiin Sundin tuvalla. Vuosikokouksen jälkeen kokoontui hallitus.

Helmikuu:

Hallitus kokoontui suunnittelemaan vuoden 2022 toimintaa alustavasti 5 martan voimin. Ilmoitamme suunnitelman, kun se on virallisesti vahvistettu.

Tammi- ja helmikuu:

Tammikuun puolelle suunniteltu Pietarsaaren järjestämä toiminnansuunnitteluilta etäyhteyksin peruuntui liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Kuitenkin yksi martta osallistui toiseen toiminnansuunnitteluiltaan helmikuun puolella etäyhteyksin.

Illassa käsiteltiin vuoden 2022 teemaa: kohtaaminen ja yhdenvertainen arki. Marttapiiri järjestää ketjukoulutuksia martoille, mobiilisovelluksesta toivotaan kohtaamispaikkaa myös virtuaalisesti ajasta ja paikasta riippumatta ja muutenkin vuosi tuo tullessaan aitoa kohtaamista niin sienitapahtumien kuin sadonkorjuujuhlien muodossa. Tänä vuonna käsityötoiminnassa innostetaan marttoja tekemään erilaisia ryijyjä monenlaisin variaatioin. Katsotaan mitä vuosi tuo tullessaan myös Pietarsaaren Marttojen toimintaan.