Toiminta

Pohjois-Kirkkonummen Martat toimivat Veikkolassa, joka on yksi Kirkkonummen kolmesta suuresta asutuskeskuksesta. Noin 50 jäsentämme tulevat myös muista Pohjois-Kirkkonummen ympäristön kylistä, kuten Kylmälästä ja Lapinkylästä. Yhdistys on aloittanut toimintansa vuonna 2001.

Kokoonnumme säännöllisesti kuukauden toisena torstaina klo 18-20 Veikkolan nuorisotilassa (Koskentie 3).

Jäsenemme ovat kiinnostuneita mm. käsitöistä, ruoanlaitosta, puutarhanhoidosta ja muista kädentaidoista sekä kulttuurista. Marttailtojen sisällön suunnittelemme yhdessä jäsentemme kanssa. Pyrimme toiminnassamme hyödyntämään Marttaliiton ja Uudenmaan Marttojen yhteisiä teemoja ja materiaaleja. Viime vuosina teemana on ollut ”Elämä on parasta itse tehtynä”.

Marttailtojen lisäksi järjestämme jäsenillemme yhteisiä retkiä, kulttuuritapahtumissa käyntejä sekä ruokakursseja. Kuluvana vuonna ruokakurssin aiheena oli karjalaiset ruoat.

Teemme vapaaehtoistyötä Suomen Punaisen Ristin, Kirkkonummen kunnan ja seurakunnan kanssa mm. järjestämällä vuosittaisten verenluovutustilaisuuksien tarjoilut, valmistamalla kuukausittain seurakunnan diakonialounaan ja muita tarjoiluja tarvittaessa.

Keräämme varoja toimintaamme ja hyväntekeväisyyteen osallistumalla erilaisiin tapahtumiin myymällä mm. itse tehtyjä leivonnaisia ja käsitöitä. Olemme myös mukana Kirkkonummen muiden marttayhdistysten kanssa kierrätyskeskustoiminnassa.

Vuonna 2017 marttailloissa on ollut aiheina mm. kodin vakuutukset, kukkasipulien ruukku-istutukset, ensiapukurssi ja kukka-asetelmien teko.

Suomi 100 vuotta-teemaan liittyen jäsenemme kutoivat 47 paria sinivalkoisia sukkia Jorvin sairaalan vastasyntyneille. Syödään yhdessä-teemaan liittyen valmistimme ja söimme yhteisen aterian Veikkolan koulun oppilaiden kanssa opetuskeittiössä.  Teimme kymmenen sinivalkoista kukka-asetelmaa, jotka lahjoitimme Veikkolan kahden hoivakodin asukkaiden iloksi.

Otamme mielellään joukkoomme uusia marttailusta kiinnostuneita jäseniä. Tervetuloa!

Alkuun pääset ottamalla yhteyttä:

Puheenjohtaja
Raija Kara
Puhelin 040-139 9133

Sihteeri
Helena Lindelöf
Puhelin 044-330 9043

Yhteinen  sähköpostiosoitteemme on pohjoiskirkkonummen.martat@gmail.com