Koko perheen piknik Martoille ja perheenjäsenille nyyttikesti periaatteella tiistaina 20.8. klo 18-20 Kokonniemen paviljongilla. Uudenmaan Marttojen 90 vuotta kunniaksi järjestetyssä tapahtumassa mm ulkopelejä, yhteisen kaulahuivin kutomista ja herkuttelua, mahdollisuus grillaamiseen.

Marttailuviikkoa vietetään 8.-15.9, Martat 120 vuotta –Marttatori 14.9 Helsingissä.

Tervetuloa uudet ja vanhat jäsenet kahvittelemaan keskiviikkona 18.9. klo 17.30 Yhdistyskeskuksen Minimittaan Mannerheiminkatu 20 K pohjakerroksessa. Seurustellaan ja mietitään mielekästä tekemistä Nykymartoille.

Lokakuussa tulee miniluento ilmastosta vastuullisuudesta ja valinnoista/Merja Forsman. Tilaisuudessa arvonta jossa palkintona ruokakori. Päivä tarkentuu pian.

Marraskuussa martta-iltana keskiviikkona 20.11. klo 18 Porvoon kudontakamarissa joulukorttien askartelua. Pieni materiaalimaksu kerätään.

Joulukuussa maanantaina 2.12. klo 18 tapaamme jälleen glögi-illan merkeissä Bistro Gustafissa. Ilmoittautuminen porvoonnykymartat@gmail.com tai Maria Kuutschin 0407620409 tekstiviestillä.

Kaikille avoin neulekahvila keskiviikkoisin alkaen 4.9. 2019 klo 16.30 -18. Paikkana Porvoon Yhdistyskeskus, Mannerheiminkatu 20 K, pohjakerros.
Tervetuloa mukaan, Nykymartat myös mukana.

 

 

 

Torstaina 9.5.2019 klo 18.15 Paperipilven tiloissa osoitteessa Jokikatu 31. Illan aikana tehtiin upeita sulka-unsisieppareita solmutekniikalla.

Tiistaina 9.4.2019 klo 18 Hannele Tenhovuoren luento ”Porvoon puistot ja puutarhat ennen vanhaan” Holmin talossa. 

Keskiviikkona 27.3.   klo 18 vihermehuluento Ecoskin liikkeessä Mannerheiminkatu 1.

Porvoon Nykymarttojen sääntömääräinen vuosikokous pidettiin keskivikkona 27.2.2019 klo 18.00.
Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Liini Laes. Kiitos Kirsti kahdeksan vuoden puheenjohtajuudesta!
Hallituksen muiksi jäseniksi valittiin Mirja Karinto, Maria Kuutschin, Kirsti Nuotio, Arja Seppäläinen ja Leena Tarvala-Junttila.

Maailman suurin marttailta käynnistää Marttojen 120-vuotisjuhlavuoden. Martat kokoontuvat samaan aikaan torstaina 31.1.2019 klo 17-19 eri puolilla Suomea juhlimaan yhdessä. Juhlapäivä on marttajärjestön yhden perustajajäsenen, Alli Nissisen, nimipäivä.
Maailman suurin  marttailta 31.1.2019 klo 18
Nautitaan pikkupurtavasta, kuohuviinistä, kahvista ja täytekakusta Porvoon Silmäaseman tiloissa, Piispankatu 34.Ohjelmassa on mm. silmänpaineen mittausta, piilolinssien sovittamista, tyylioppaan vinkkejä silmälasien valintaan Lisäksi Marttaliiton tervehdys.


Ilta oli onnistunut ja mukana oli myös Hinthaaran martoista eli yhteensä noin 30 marttaa.

 

 

Tänä vuonna 120 vuotta täyttävät Marttaliitto ja Marthaförbundet sekä 100 vuotisjuhlaansa viettävä Kätilöliitto kutsuvat martat, marthat ja kätilöt vuoden aikana tekemään erilaisia ja eri tekniikoilla tehtyjä villasukkia uusille äideille. Järjestöt lahjoittavat vuoden 2019 aikana ensimmäisen lapsensa synnyttäneille ja adoption kautta saaville villasukat. Villasukkiin liitetään Marttojen viesti järjestön tuesta perheen arjessa sekä kutsutaan mukaan marttoihin. Tämän lisäksi sukat voi myös tehdä omalle äidille, mummolle tai muulle itselle tärkeälle äidille.
Villasukat voivat olla perinteiset neulotut sukat tai ne voi toteuttaa vaikkapa virkkaamalla tai koukkuamalla. Villasukkien kuvio voi olla monivärinen ja haastavakin tai ne voivat olla yksiväriset tai vaikkapa raidalliset. Sukat voi myös tehdä helmikuussa 2019 julkaistavan Marttojen juhlavuoden sukan ohjeella. Innostamme opettelemaan ja opettamaan erilaisia tekniikoita tehdä villasukkia. Villasukkia voidaan tehdä yhdessä kässämarttaryhmissä tai yhdistysten marttailloissa. Pääasiassa tehdään koon 39-40 sukkia.
Kuvia tehdyistä villasukista sekä vinkkejä ja ohjeita eri tavoilla tehtyihin villasukkiin voi jakaa Sukat äidille -Facebook-ryhmässä. Yhdistykset tai kässäryhmät voivat myös toteuttaa paikallisesti villasukkanäyttelyitä ennen sukkien lähettämistä.
Villasukkiin liitettävät tägit toimitetaan piireihin syksyn aikana.
HUOM. Sukat toimitetaan Porvoossa Kirsti Nuotiolle, kirsti.nuotio@gmail.com.

 

TAPAHTUMIA VUODEN 2018 ALUSTA:
Helmikuun Marttailta vietettiin tilkkutöihin tutustuessa.
Ilta oli mielenkiintoinen ja silmiä avaava kuinka huikean hienoja tilkkutyöt voivat olla.

 

Maaliskuussa naistenpäivänä tutustuimme Pieneen Suklaatehtaaseen Taidetehtaalla.
Opimme hurjasti uusia asioita suklaasta.

Huhtikuun Marttailta kului Porvoon Kalatalossa, jossa saimme paljon tietoa kaloista, kalastuksesta sekä kalojen käsittelystä ruuanlaitossa.

Toukokuun Marttatapahtuma vietettiin Ahvenkoskella  Eija`s Gardenissa. Paikka oli aivan huikea ja näimme valtavan työn tulokset

 

 

 

 

 

Jaa sivu