KOKO SYKSYN KESTÄVÄ : Kaikille avoin kässäkahvila keskiviikkoisin klo 16.30 alkaen
viikottain. Paikkana Porvoon Yhdistyskeskus, Mannerheiminkatu 20 K, pohjakerros
Tervetuloa mukaan neulomaan, virkkaamaan, rupattelemaan ja nauttimaan
kahvia/teetä.

Martta-ilta marraskuun 15. päivä teemme himmeleitä pilleistä. Paikkana WSOY talon Pikkumitta pohjakerroksessa klo 18, paikalla tarvikkeet ja ohjaaja. TERVETULOA, kahvitarjoilua!!!

Martta-ilta joulukuun 13. päivä Marimekon myymälässä klo 17, illan aikana ostoksista 15% alennusta. Illan aikana pientä suupalaa tarjolla.

Nykymarttojen jouluglögit Bistro Gustafissa Mannerheiminkadulla tiistaina 18.12.2018 klo 18. TERVETULOA! Keskustellaan yhdessä ja ideoidan kevään tapahtumia lisää.

Maailman suurin martta-ilta torstaina 31.1.2019, järjestetään jotain kivaa Porvoossa, päivästä enemmän myöhemmin.

Ensi vuonna 120 vuotta täyttävät Marttaliitto ja Marthaförbundet sekä 100 vuotisjuhlaansa viettävä Kätilöliitto kutsuvat martat, marthat ja kätilöt syksyn 2018 ja vuoden 2019 aikana tekemään erilaisia ja eri tekniikoilla tehtyjä villasukkia uusille äideille. Järjestöt lahjoittavat vuoden 2019 aikana ensimmäisen lapsensa synnyttäneille ja adoption kautta saaville villasukat. Villasukkiin liitetään Marttojen viesti järjestön tuesta perheen arjessa sekä kutsutaan mukaan marttoihin. Tämän lisäksi sukat voi myös tehdä omalle äidille, mummolle tai muulle itselle tärkeälle äidille.
Villasukat voivat olla perinteiset neulotut sukat tai ne voi toteuttaa vaikkapa virkkaamalla tai koukkuamalla. Villasukkien kuvio voi olla monivärinen ja haastavakin tai ne voivat olla yksiväriset tai vaikkapa raidalliset. Sukat voi myös tehdä helmikuussa 2019 julkaistavan Marttojen juhlavuoden sukan ohjeella. Innostamme opettelemaan ja opettamaan erilaisia tekniikoita tehdä villasukkia. Villasukkia voidaan tehdä yhdessä kässämarttaryhmissä tai yhdistysten marttailloissa. Pääasiassa tehdään koon 39-40 sukkia.
Kuvia tehdyistä villasukista sekä vinkkejä ja ohjeita eri tavoilla tehtyihin villasukkiin voi jakaa Sukat äidille -Facebook-ryhmässä. Yhdistykset tai kässäryhmät voivat myös toteuttaa paikallisesti villasukkanäyttelyitä ennen sukkien lähettämistä.
Ensimmäinen erä villasukkia kootaan 7.12. Villasukkien kokoaminen ja toimittaminen ohjeistetaan syksyn aikana. Villasukkiin liitettävät tägit toimitetaan piireihin syksyn aikana.
HUOM. Sukat toimitetaan Porvoossa Kirsti Nuotiolle, kirsti.nuotio@gmail.com.

 

TAPAHTUMIA VUODEN 2018 ALUSTA:
Helmikuun Marttailta vietettiin tilkkutöihin tutustuessa.
Ilta oli mielenkiintoinen ja silmiä avaava kuinka huikean hienoja tilkkutyöt voivat olla.

 

Maaliskuussa naistenpäivänä tutustuimme Pieneen Suklaatehtaaseen Taidetehtaalla.
Opimme hurjasti uusia asioita suklaasta.

Huhtikuun Marttailta kului Porvoon Kalatalossa, jossa saimme paljon tietoa kaloista, kalastuksesta sekä kalojen käsittelystä ruuanlaitossa.

Toukokuun Marttatapahtuma vietettiin Ahvenkoskella  Eija`s Gardenissa. Paikka oli aivan huikea ja näimme valtavan työn tulokset

 

 

 

 

 

Jaa sivu