KOKO SYKSYN KESTÄVÄ : Kaikille avoin kässäkahvila keskiviikkoisin klo 16.30 alkaen
viikottain. Paikkana Porvoon Yhdistyskeskus, Mannerheiminkatu 20 K, pohjakerros
Tervetuloa mukaan neulomaan, virkkaamaan, rupattelemaan ja nauttimaan
kahvia/teetä.
Tässä yksi ehdotus :

Ensi vuonna 120 vuotta täyttävät Marttaliitto ja Marthaförbundet sekä 100 vuotisjuhlaansa viettävä Kätilöliitto kutsuvat martat, marthat ja kätilöt syksyn 2018 ja vuoden 2019 aikana tekemään erilaisia ja eri tekniikoilla tehtyjä villasukkia uusille äideille. Järjestöt lahjoittavat vuoden 2019 aikana ensimmäisen lapsensa synnyttäneille ja adoption kautta saaville villasukat. Villasukkiin liitetään Marttojen viesti järjestön tuesta perheen arjessa sekä kutsutaan mukaan marttoihin. Tämän lisäksi sukat voi myös tehdä omalle äidille, mummolle tai muulle itselle tärkeälle äidille.
Villasukat voivat olla perinteiset neulotut sukat tai ne voi toteuttaa vaikkapa virkkaamalla tai koukkuamalla. Villasukkien kuvio voi olla monivärinen ja haastavakin tai ne voivat olla yksiväriset tai vaikkapa raidalliset. Sukat voi myös tehdä helmikuussa 2019 julkaistavan Marttojen juhlavuoden sukan ohjeella. Innostamme opettelemaan ja opettamaan erilaisia tekniikoita tehdä villasukkia. Villasukkia voidaan tehdä yhdessä kässämarttaryhmissä tai yhdistysten marttailloissa. Pääasiassa tehdään koon 39-40 sukkia.

Kuvia tehdyistä villasukista sekä vinkkejä ja ohjeita eri tavoilla tehtyihin villasukkiin voi jakaa Sukat äidille -Facebook-ryhmässä. Yhdistykset tai kässäryhmät voivat myös toteuttaa paikallisesti villasukkanäyttelyitä ennen sukkien lähettämistä.
Ensimmäinen erä villasukkia kootaan 7.12. Villasukkien kokoaminen ja toimittaminen ohjeistetaan syksyn aikana. Villasukkiin liitettävät tägit toimitetaan piireihin syksyn aikana.

TAPAHTUMIA VUODEN 2018 ALUSTA:
Helmikuun Marttailta vietettiin tilkkutöihin tutustuessa.
Ilta oli mielenkiintoinen ja silmiä avaava kuinka huikean hienoja tilkkutyöt voivat olla.

 

Maaliskuussa naistenpäivänä tutustuimme Pieneen Suklaatehtaaseen Taidetehtaalla.
Opimme hurjasti uusia asioita suklaasta.

Huhtikuun Marttailta kului Porvoon Kalatalossa, jossa saimme paljon tietoa kaloista, kalastuksesta sekä kalojen käsittelystä ruuanlaitossa.

Toukokuun Marttatapahtuma vietettiin Ahvenkoskella  Eija`s Gardenissa. Paikka oli aivan huikea ja näimme valtavan työn tulokset

Marttailuviikko 10.-16.9.2018 
Marttailuviikon tapahtumana oli avoin kässäkahvila keskiviikkona 12.9. klo 16.00-18.30.

Lokakuun Martta-iltana Fascia rullaillaan WSOY talon Isomitassa 8.10.2018 klo 18. Sisälle pääset Kaivokatu 37 lasiovista.Hinta 15€/henkilö ja ilmoittautuminen tiistaihin 2.10. mennessä: porvoonnykymartat@gmail.com tai 040 538 1794.

Marraskuussa Muistiluotsi esittäytyy WSOY talon auditoriossa  8.11.2018 klo 18.Tilaisuus avoin kaikille.Omakustanteinen kahvitarjoilu.

Martta-iltana marraskuun 15. päivä teemme himmeleitä pilleistä. Paikkana WSOY talon Pikkumitta pohjakerroksessa klo 18.

Joulukahvit 13.12.2018, lisätietoja myöhemmin.

Jaa sivu