ProMarttojen vuosikokous 4.3.2021 valitsi uuden hallituksen.

Kuvassa olevasta vuoden 2020 hallituksesta jatkavat Lea (1. vasemmalta, sihteeri), Annukka (jäsenet), Laura (vapaaehtoiset), Elina (pj), Anni (vpj), ja Tea (oikealla, talous). Kuvasta puuttuu uusi hallitusjäsen Kaisa-Reeta (viestintä). Kuvassa toisena vasemmalta oleva Ansu luopui hallitustyöstä, mutta jatkaa yhdistyksen vapaaehtoisena kirjallisuusmarttana.

Kaikki hallitusjäsenet tavoitat sähköpostilla promartat@hotmail.com

 

 

Elina ehti olla mukana hallituksessa kolme vuotta ennen valintaansa puheenjohtajaksi vuonna 2019. Marttailu on Elinalle kiva harrastus, jossa tutustuu uusiin ihmisiin ja saa toteuttaa hauskoja juttuja.
Elina on generalisti, joka on löytänyt ProMartoista henkisen kotinsa. ProMarttojen monipuolisesti asioista kiinnostuvalle ja innostuvalle jäsenistölle on hienoa järjestää tapahtumia, ja yhdistyksen monipuolinen toiminta tasapainottaa mukavasti työelämää.

Hyvää ruokaa rakastava Elina rentoutuu upottamalla kädet taikinaan ja lukemalla dekkareita. Mökki Pernajassa toimii myös henkireikänä. Siellä pääsee irti arjesta konkreettisen tekemisen parissa.

"Tuttavuuteni ProMarttojen kanssa on ollut hyvin lyhyt. Keväällä 2017 näin ystäväni Facebook-sivuilla mainoksen Viipurin matkasta. Kiinnostuin ja päästäkseni matkalle mukaan liityin ProMarttoihin, ketään matkalle lähtijöistä en ennalta tuntenut. Matka oli kaikin puolin antoisa, Viipuri ja sen ympäristö osoittautuivat hienoksi matkakohteeksi ja samalla tutustuin moniin ProMarttoihin. Jotenkin vaivattomasti solahdin mukaan toimintaan, ihan kuin olisin  jo kauan ollut mukana yhdistyksessä."

Toisaalta en ihmettele, että olen kokenut ProMartta-toiminnan heti omakseni, edustanhan tyypillistä ProMarttaa iältäni, kotipaikkakunnaltani ja Facebook aktiivisuudeltani.

Hallitukseen liityin aikalailla miettimättä. Ajattelin, että joko osallistun toimintaan hallitusvastuulla tai ilman. Valinnastani olen iloinen ja ylpeä. Olen kokenut ProMartta-toiminnan mukavaksi, ihmiset ovat avoimia ja helposti lähestyttäviä."

Anni päätyi ProMartaksi melkein vahingossa. Omaa marttayhdistystä etsiessä Uudenmaan piiristä kehoitettiin tutustumaan ProMarttojen modernimpaan marttatoimintaan. Neuvo oli erinomainen. ProMarttojen toiminnan monipuolisuus, käytännönläheisyys ja yhdessä tekemisen ilo ajoivat Annin pikku hiljaa hallitukseen asti. "Haluan järjestää tapahtumia joihin itse osallistuisin. Tässä jäsenmäärässä uskon, että ne kiinnostavat myös muutamaa muuta marttaa."

Vapaa-aika kuluu perheen parissa. Kesäisin Annin löytää polkupyörän selästä ja puutarhapalstaa kuoputtamasta. Talvisin kirjastosta tai puutyökurssilta.

Annukka tuli ProMarttojen hallituksen jäseneksi keväällä 2020 kuuluttuaan yhdistykseen kolmisen vuotta. Hallitustyöskentelyyn Annukan houkutteli aktiivinen porukka sekä mahdollisuus päästä mukaan järjestämään mielenkiintoista ja monipuolista marttatoimintaa. Annukan mielimarttailua ovat kulttuuritapahtumat, villiyrttien ja sienten keruu sekä ruoka ja juoma.

Olen Laura ja hallituksessa toimin vapaaehtoisten kummina. Asun avopuolisoni ja koirani Brunon kanssa Lauttasaaressa. Lempimarttailuani ovat leipominen, erilaiset käsityöt ja ProMartta-hengessä viininjuonti! Nähdään tapahtumissa!

Kaisa-Reeta aloitti hallituksessa keväällä 2021 ja toimii viestintävastaavana. Kaisa-Reetan mielestä marttailu on uusavuttomuuden vastarintaliike ja hänen lempipuuhaansa onkin uusien asioiden oppiminen. Kaisa-Reeta on sydänjuuriaan myöten itä-helsinkiläinen, jonka lempipuuhiin kuuluu kokkaaminen, käsityöt ja kaikenlainen puuhailu kasvien ja villiyrttien parissa.