Yhteiset kokoontumiset peruttu toistaiseksi
Puttaan Marttojen aamupuuron valmistaminen käynnistyy jo kuudetta vuottaan
maanantaina 13.1.2020 Haukiputaan Seurakuntakeskuksessa.
Näin, olemme mukana valtakunnallisessa Yhteinen Keittiö -toiminnassa.
Aloitamme aamun klo 8.30 Haukiputaan seurakuntakeskuksen keittiössä, jossa keitämme puuron, valmistamme voileivät, keitämme kahvin sekä katamme seisovan pöydän.
Tarjoilun aloitamme klo 10.00.
Aamupuuro-Akatemian puurolla on käynyt tasaisesti reilut 40 asiakasta.
Yleensä, olemme tiskauksen ja siistimisen jälkeen lopettaneet noin 11.30.

Koemme tämän toiminnan tärkeäksi ja varsin mukavaksi vapaaehtoistyöksi.

Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan joukkoomme, ilmoittaudu Kertulle p.040 5134592.
Mukana toiminnassa oleminen ei edellytä joka maanantaista vuoroa vaan kukin voi olla
mukana työvuorolistassa oman aikataulun mukaan.

Peruttu

Tervetuloa viettämään Martta-iltaa keskiviikkona 18.3.2020 klo 17.00 Kaarina Tilannon kotiin Simpuntie 6, Haukipudas.
Eläkkeellä oleva opettaja Kaarina Tilanto on kuuluisa hänen esinekeräilystään. Tilannon kokoelmiin kuuluu mahdollisesti Suomen suurin sormustinkokoelma, yli 8 000 sormustinta. Hän on kerännyt mittavasti Martta Wendelinin tuotantoa eli mm. yli 3 000 korttia ja myös Wendelinin kuvittamia aikakauslehtien kansia ja maalauksia. Kokoelmien sydämen muodostaa perheen omistaman Lehessuon kyläkaupan (toiminnassa 1927–1982) esineistö, jota on paitsi Haukiputaan kotiseutumuseossa, myös Tilannon kotona yli 1 700 esinettä.
Kaarina Tilanto kertoo miten tällainen harrastus on saanut alkunsa? Mistä keräilijä löytää esineensä?

2020 menneitä tapahtumia:
Vuoden ensimmäistä Martta-iltaa vietettiin torstaina 30.1.2020 Jatulin takkahuoneessa.
Ompelimo Kello esitteli toimintaansa.
Tammi – helmikuussa Puttaan Marttojen kouluvierailut Martinniemen koululla saivat jatkoa ja aiheena oli VIISAAT VÄLIPALAT. Kohteena olivat  1 – 2 luokan oppilaat. Ryhmiä oli kaikkiaan viisi, yhteensä 104 lasta. Mukana vierailuja toteuttamassa oli yhdistyksestämme viisi marttaa.
Marttaliitto myönsi yhdistykselle Pikkukokki toiminta-avustuksen. 
Puttaan Martat ry:n vuosikokous pidettiin 26.2.2020 Haukiputaan seurakuntakeskuksessa.
2019 menneitä tapahtumia:
Maailman suurin martta-ilta Takkurannan Marttojen kutsumana Kellon seurakunta keskuksessa yhdessä Kellon ja Patelan Marttojen kanssa vietettiin 31.1.2019.
Puttaan Martat ry:n vuosikokous pidettiin 28.2.2019 Liikuntakeskus Jatulissa.
Puttaan Martat osallistuvat Marttajärjestön juhlavuoden käsityötempaukseen, jossa neulotaan sukkia tuoreille äideille: synnyttäneille, adoptioäideille ja sijaisäideille. Villasukkien mukana kerrotaan marttojen tuesta perheen arjessa sekä kutsutaan marttoihin.

Martta-ilta 13.3.2019, Kasvisruokakurssin (nyhtökaura, härkis ym.) merkeissä – Marttalassa

Perheitten Perjantairiehaa vietettiin 15.3.2019 Haukiputaan Torpanmäellä ja tämä oli Yhteinen keittiö -hanketoimintaa.

Martta-iltaa vietettiin Haukiputaan Seurakuntakeskuksessa 1.4.2019 ja teemana pakkausten ja materiaalien turvallisuus sekä muovijätteen kierrätys, Ilona Suppanen, palvelupäällikkö, Oulun kaupunki
16.5.2019 Martta-illan teemana oli puutarha  ja vieraana oli Anne Lampela kotitalousasiantuntija Marttapiiristä. Vietimme iltaa Wirkkulan Messi -kokoustilassa Kirkkotie 10, Haukiputaalla.
Martta-iltaa vietetiin Lomakoti Onnelassa kasvimaan laiton ja nyyttikestien merkeissä 6.6.2019. Kasvimaan laitto on Yhteisökasvimaa -toimintaa yhdessä muiden Yhteisen keittiön toimijoiden kanssa.

Lomakoti Onnelan kasvimaa, Saarikankaantie 5, Haukipudas.

Iloinen joukko Puttaan Marttoja nautti lämpimästä, auringoisesta syyskuun lauantaista ja rennosta yhdessäolosta Sirpa Laitisen mökillä 7.9.2019. Jälleen kerran ilmat suosi meitä.
Paistoimme makkaraa, söimme hyvää, terveellistä salaattia, juttelimme kuulumisistamme ja kuluneesta kesästä ja lopuksi joimme kahvit hyvän mustikkapiirakan kera. Lopuksi halukkaat pääsivät saunomaan.Kiitos Sirpa!
Martta-iltaa vietettiin 25.9.2019 Haukiputaan seurakuntakeskuksessa. Martta-iltojen/tapahtumien suunnitteluun tuli hyviä, uusia ideoita ja mukavaa tekemistä loppusyksylle ja ensi talvelle.
Puttaan Marttojen Silja ja Kerttu vierailivat 8.10.2019 Martinniemen koulun 5 luokan ”Arkitaidot” -opetustunnilla.
Tunti koostui Marttaliiton ja Sinituotteen yhteistyössä tehdystä ”Moppirata” -opetuspaketista lapsille.
Koulu oli toivonut vierailua ja se oli Puttaan Martoille jo toinen tälle vuodelle.

9.10.2019 Haukiputaan seurakuntakeskuksessa vietettiin Lokakuu on puurokuu -juhlaa ja kutsuttiin kylään Takkurannan Martat. Tarjolla oli ohraryynipuuroa ja kunigatarsoppaa sekä retro voileivät, jälkiruuaksi oli Toscapiirakka, kahvia ja teetä. Juhlasta tullut tuotto meni Marttojen kehitysyhteistyöhön.

Marraskuun Martta-iltaa vietettiin torstaina 14.11.2019 Haukiputaan seurakuntakeskus Kirkkotie 10 Poiju -neuvottelutilassa.
Illan aiheena oli ensi vuoden toiminnansuunnittelu, keskustelliin yhteisestä Martta T-paitatilauksesta ja Marttahuivitilauksesta.
Puttaan Martoille oli varattu lippuja kahteen teatteriesitykseen Oulun kaupunginteatteriin:

Sara Wacklinin – Oulu palaa- esitystä kävimme katsomassa 26.10.2019, mutta esitys jouduttiin keskeyttämään näyttelijän sairaskohtauksen vuoksi ja niinpä näimme alun kaksi kertaa. Mielenkiintoinen, koskettava, ajatuksia herättävä ja viihdyttävä esitys. Hyvä valinta!

Vihainen Leski-esitys 30.11.2019 oli ronski, hulvaton ja vauhdikas, josta löytyi arkielämän ja ikääntymisen haasteet viihdyttävästi esitettynä. Nyt näimme koko esityksen yhdellä kertaa ja oli hyvä valinta!

Hirvipeijaisten järjestäminen Metsästysseuralle 24.11.2019.
Vuoden viimeinen Martta-ilta oli keskiviikkona 4.12.2019 Haukiputaan seurakuntakeskus Kirkkotie 10 Frosterus monitoimisalissa.
Raija Seppänen piti kirjallisuusillan ja samalla vietettiin pikkujoulua glögin ja joululeivonnaisten kera.
Puttaan Marttojen Sirpa Laitinen ja Orvokki Niemi pitivät sormiruokakurssin päiväkotilapsien vanhemmille Länsituulen päiväkodissa 11.12.2019.

2018 tapahtumia:
10.4.2018 kokoonnuttiin marttojen toukokuun patalapputempauksen tiimoilta. Patalaput vietiin torstaina 3.5.2018 koko maassa eri paikkakunnilla puistoihin ja muihin julkisiin paikkoihin. Löytäjä sai ottaa patalapun mukaansa.

Patalappuja annettiin myös kädestä käteen ja se voitiin antaa esim. yhteistyökumppanille.

Jokaiseen patalappuun liitettiin marttojen viesti, joka saattoi olla kutsu yhdistyksen toimintaan sekä tietoa seuraavista marttailloista ja tapahtumista.

 

 

16.5.2018 tehtiin kimppakyydeillä retki Kotelinkoskelle ja tutustuttiin paikkaan, seurusteltiin, omat eväät olivat mukana ja paistettiin makkaraa, Anni keitti lupaamansa nokipannukahvit nuotiolla. Mukavaa yhdessäoloa ja ilmakin oli suosiollinen.

Marttailuviikkoa vietettiin ensimmäistä kertaa 10 – 16.9.2018. Kampanjan teema oli, Arkiruoka on järkiruokaa, jossa kestävää arkea lähestytään keittiön ja kestävien valintojen kautta. Marttailuviikon aikana pukeuduttiin martta-t-paitoihin tai muihin martta-asuihin missä liikuimme.
Puttaan Martat oli mukana yhtenä toimijana kirkkohallituksen Yhteinen keittiö projektissa, joka järjesti 16.9.2018 koko kylän Kekrin etkot -sadonkorjuujuhlan seurakuntakeskuksessa klo 10-15. Siellä sai nauttia syksyn sadosta yhteisten patojen äärelle, oli makuja, arvoituksia ja iloista toimintaa kaiken ikäisille. Tarpeettomat ja hyväkuntoiset keittiötavarat oli mahdollista vaihtaa mieluisiin ”Tuo tullessas, vie mennessäs” -vaihtopöydässä. Yhteinen keittiö tarjosi Kekrin etkot yhdessä Haukiputaan seurakunnan, Puttaan Marttojen ja Kellon asukastuvan kanssa.

16.10.2018 saimme vieraaksi Oulun poliisilaitoksen nettipoliisin Lauri Nikulan. Hän kertoi meille nettipoliisitoiminnasta ja kyselimme häneltä mieltä askarruttavista tietoturva- ja nettiasioista. Martta -ilta oli tosi mielenkiintoinen ja paljon hyvää, tarpeellista tietoa saimme.

Kiitos miellyttävälle vieraallemme!

5.11.2018 oli Puttaan Marttojen porinailta Haukiputaan seurakuntakeskuksessa kahvittelun merkeissä.
Tunnelmallisessa Kummien Joulu -konsertissa Oulun Tuomiokirkossa kävimme 9.12.2018. Esiintyjiä olivat Mira Luoti, Elina Vettenranta, Ilta, Janne Tulkki, Antti Vauramo sekä Cassiopeia-kuoro. Konsertin juontajana on Anna-Liisa Tilus.
11.12.2018 vietimme pikkujoulua BEST WESTERN Hotel Samantassa ja ruoka oli hyvää.

Kaiken kansan puuropäivää Haukiputaalla vietettiin 14.12.2018 ja olimme mukana vapaaehtoisena tässä seurakunnan järjestämässä tapahtumassa.