Kesätauolla
Puttaan Marttojen aamupuuron valmistaminen käynnistyi jo viidettä vuottaan
maanantaina 14.1.2019 Haukiputaan Seurakuntakeskuksessa.
Näin, olemme mukana valtakunnallisessa Yhteinen Keittiö -toiminnassa.
Aloitamme aamun klo 8.30 Haukiputaan seurakuntakeskuksen keittiössä, jossa keitämme puuron, valmistamme voileivät, keitämme kahvin sekä katamme seisovan pöydän.
Tarjoilun aloitamme klo 10.00.
Aamupuuro-Akatemian puurolla on käynyt tasaisesti reilut 40 asiakasta.
Yleensä, olemme tiskauksen ja siistimisen jälkeen lopettaneet noin 11.30.

Koemme tämän toiminnan tärkeäksi ja varsin mukavaksi vapaaehtoistyöksi.

Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan joukkoomme, ilmoittaudu Kertulle p.040 5134592.
Mukana toiminnassa oleminen ei edellytä joka maanantaista vuoroa vaan kukin voi olla
mukana työvuorolistassa oman aikataulun mukaan.

Kesätauolla  

Martta- illat jatkuu syksyllä.

2019 menneitä tapahtumia:
Maailman suurin martta-ilta Takkurannan Marttojen kutsumana Kellon seurakunta keskuksessa yhdessä Kellon ja Patelan Marttojen kanssa vietettiin 31.1.2019.
Puttaan Martat ry:n vuosikokous pidettiin 28.2.2019 Liikuntakeskus Jatulissa.
Puttaan Martat osallistuvat Marttajärjestön juhlavuoden käsityötempaukseen, jossa neulotaan sukkia tuoreille äideille: synnyttäneille, adoptioäideille ja sijaisäideille. Villasukkien mukana kerrotaan marttojen tuesta perheen arjessa sekä kutsutaan marttoihin.
Martta-ilta 13.3.2019, Kasvisruokakurssin (nyhtökaura, härkis ym.) merkeissä – Marttalassa

Perheitten Perjantairiehaa vietettiin 15.3.2019 Haukiputaan Torpanmäellä ja tämä oli Yhteinen keittiö -hanketoimintaa.

 

Martta-iltaa vietettiin Haukiputaan Seurakuntakeskuksessa 1.4.2019 ja teemana pakkausten ja materiaalien turvallisuus sekä muovijätteen kierrätys, Ilona Suppanen, palvelupäällikkö, Oulun kaupunki
16.5.2019 Martta-illan teemana oli puutarha  ja vieraana oli Anne Lampela kotitalousasiantuntija Marttapiiristä. Vietimme iltaa Wirkkulan Messi -kokoustilassa Kirkkotie 10, Haukiputaalla.
Martta-iltaa vietetiin Lomakoti Onnelassa kasvimaan laiton ja nyyttikestien merkeissä 6.6.2019. Kasvimaan laitto on Yhteisökasvimaa -toimintaa yhdessä muiden Yhteisen keittiön toimijoiden kanssa.

Lomakoti Onnelan kasvimaa, Saarikankaantie 5, Haukipudas.

2018 tapahtumia:
10.4.2018 kokoonnuttiin marttojen toukokuun patalapputempauksen tiimoilta. Patalaput vietiin torstaina 3.5.2018 koko maassa eri paikkakunnilla puistoihin ja muihin julkisiin paikkoihin. Löytäjä sai ottaa patalapun mukaansa.

Patalappuja annettiin myös kädestä käteen ja se voitiin antaa esim. yhteistyökumppanille.

Jokaiseen patalappuun liitettiin marttojen viesti, joka saattoi olla kutsu yhdistyksen toimintaan sekä tietoa seuraavista marttailloista ja tapahtumista.

 

 

16.5.2018 tehtiin kimppakyydeillä retki Kotelinkoskelle ja tutustuttiin paikkaan, seurusteltiin, omat eväät olivat mukana ja paistettiin makkaraa, Anni keitti lupaamansa nokipannukahvit nuotiolla. Mukavaa yhdessäoloa ja ilmakin oli suosiollinen.

 

Marttailuviikkoa vietettiin ensimmäistä kertaa 10 – 16.9.2018. Kampanjan teema oli, Arkiruoka on järkiruokaa, jossa kestävää arkea lähestytään keittiön ja kestävien valintojen kautta. Marttailuviikon aikana pukeuduttiin martta-t-paitoihin tai muihin martta-asuihin missä liikuimme.
Puttaan Martat oli mukana yhtenä toimijana kirkkohallituksen Yhteinen keittiö projektissa, joka järjesti 16.9.2018 koko kylän Kekrin etkot -sadonkorjuujuhlan seurakuntakeskuksessa klo 10-15. Siellä sai nauttia syksyn sadosta yhteisten patojen äärelle, oli makuja, arvoituksia ja iloista toimintaa kaiken ikäisille. Tarpeettomat ja hyväkuntoiset keittiötavarat oli mahdollista vaihtaa mieluisiin ”Tuo tullessas, vie mennessäs” -vaihtopöydässä. Yhteinen keittiö tarjosi Kekrin etkot yhdessä Haukiputaan seurakunnan, Puttaan Marttojen ja Kellon asukastuvan kanssa.

16.10.2018 saimme vieraaksi Oulun poliisilaitoksen nettipoliisin Lauri Nikulan. Hän kertoi meille nettipoliisitoiminnasta ja kyselimme häneltä mieltä askarruttavista tietoturva- ja nettiasioista. Martta -ilta oli tosi mielenkiintoinen ja paljon hyvää, tarpeellista tietoa saimme.

Kiitos miellyttävälle vieraallemme!

5.11.2018 oli Puttaan Marttojen porinailta Haukiputaan seurakuntakeskuksessa kahvittelun merkeissä.
Tunnelmallisessa Kummien Joulu -konsertissa Oulun Tuomiokirkossa kävimme 9.12.2018. Esiintyjiä olivat Mira Luoti, Elina Vettenranta, Ilta, Janne Tulkki, Antti Vauramo sekä Cassiopeia-kuoro. Konsertin juontajana on Anna-Liisa Tilus.
11.12.2018 vietimme pikkujoulua BEST WESTERN Hotel Samantassa ja ruoka oli hyvää.

 

Kaiken kansan puuropäivää Haukiputaalla vietettiin 14.12.2018 ja olimme mukana vapaaehtoisena tässä seurakunnan järjestämässä tapahtumassa.

 

 

 

Jaa sivu