TAPAHTUMAT 2021

Tällä sivulla on ajantasalla olevat tiedot Rannankylän Marttojen tapahtumista.

 

Helteiden takia heinäkuulle suunniteltu Marttakävely jäi tekemättä. Nyt yritämme uudelleen kävelyä.

MARTTAKÄVELY, ASKELEITA KYLÄN RAITILLA

Aika: Keskiviikko 4.8. klo 12.
Kaikille avoin tapahtuma. Lähtö kunnantalon parkkipaikalta (Puustellintie 18), johon myös paluu. Kävelyreittimme: Puustelli – Puustellintie – Laaksotie – Kiukoistentie – Lehtolammin hautausmaa – Kisapolku – Puistotie – Puustelli. Kävellään, kerrotaan omia muistoja kirkonkylän rakennuksista, asukkaista ja elämästä. Kävelyn lopuksi kahvitellaan torin kahviloissa tai voit ottaa mukaan omat termospullokahvit. Huomioimme koronaturvallisuuden.

 

    PUUTARHARETKI 

Aika: Lauantai 7.8.
Lähtö Pielaveden linja-autoasemalta klo 12, paluu klo 16-17.
Puutarharetki Rannankylän Marttojen jäsenille. Tutustumiskohde: Bergbackan perheen Japanilainen puutarha Iisalmessa.
Retken hinta on 10 euroa/osallistuja. Jäsenille on lähetetty tarkemmat tiedot sähköpostlla tai tekstiviestillä.
Ilmoittautuminen viimeistään ma 19.7. Liisa Ikäläiselle puh. 040 7313085.

 

 PERENNOJEN RUUKUTTAMINEN

Myydään 13.8. torilla ruukutettuja perennoja.
Nyt ei järjestetä yhteistä perennojen ruukuttamista. Vaan toivotaan, että yhdistyksen jäsenet ruukuttavat omia perennojaan.
Jos on joku, jolla on perennoja antaa eikä voi niitä ruukuttaa tai hänellä ei ole kyytiä tuoda ruukutettuja perennoja torille, niin Liisa Ikäläinen (puh. 040 7313085) voi hakea etukäteen perennat ja tarvittaessa ruukuttaakin niitä. Perennat tulisi tuoda torille 13.8. viimeistään klo 10.

 

 KARJALANPIIRAKOIDEN PAISTAMINEN

Aika: Torstai 12.8. alkaen klo 14.00
Paikka: Monitaitosten keittiö, Pajatie 5
Paistetaan yhdessä karjalanpiirakoita, joita myydään torilla 13.8. Talkoolaisia tarvitaan, ilmoittautuminen etukäteen Liisa Ikäläiselle puh. 040 7313085.

 

MARTAT TORILLA

Aika: Perjantai 13.8. 10 – 14.
Paikka: Pielaveden tori
Myydään karjalanpiirakoita, ruukutettuja perennoja, kierrätysmateriaaleista tehtyjä kasseja, essuja ja hedelmäpusseja. Puutarhamartat neuvovat puutarhakasvien hoitoa.
Tule kesäiselle retkelle Pielaveden torille tapaamaan marttoja ja juttelemaan kanssamme. Kun emme pääse koronaviruksen takia retkeilemään kauemmaksi.

 

MUURINPOHJALETTUJEN PAISTAMINEN PIELAKODISSA

Aika: Tiistai 24.8. kellonaika tarkentuu myöhemmin
Paikka: Pielakoti, Savikontie 17
Rannankylän Martat ja Säviän Martat paistavat ulkona muurinpohjalettuja Pielakodin asukkaille. Letunpaistajien lisäksi toivotaan, että mahdollisimman moni martta osallistuisi tapahtumaan. Vanhuksien kanssa voi seurustella ja / tai myös avustaa heitä.
Toivotaan, että koronavirus ei aiheuta estettä tälle tapahtumalle.

 

Toimintakalenterissa on suunniteltuja seuraavia tapahtumia ei järjestetä: Perinnepäivä kotiseutumuseolla (koronan takia) ja Roskapiknik.

 

 

Alennukset savolaisille martoille löytyy Savon Marttojen kotisivuilta: https://www.martat.fi/marttapiirit/savo/marttailu/alennukset/

 

RANNANKYLÄN MARTTOJEN TOIMINNASTA ON TEHTY KUVAKIRJA ”RANNANKYLÄN MARTAT KUVIA VUOSILTA 2010 – 2016”. NIITÄ TILATTIIN KAKSI. TOINEN MENEE KOTISEUTUARKISTOON JA TOISEEN PÄÄSEE TUTUSTUMAAN MARTTATAPAAMISISSA.