RANNANKYLÄN MARTAT RY

TOIMINTAKALENTERI 2021 

Toimintakalenteri on yhdistyksen hallituksen hyväksymä suunnitelma vuoden tapahtumista. Suurin osa tapahtumista on kaikille avoimia. Osa tapahtumista on yhdistyksen jäsenille. Tapahtuma on hyvä aina vielä tarkistaa tapahtumakalenterista, jossa on uusimmat tiedot.
Toimintakalenteri lähetetään maaliskuun lopussa sähköpostin liitteenä yhdistyksen jäsenille, joilla on sähköposti, ja toimitetaan paperisena niille jäsenille, joilla ei ole sähköpostia.

 

Koronaviruksen takia toimintaa on suunniteltu alkuvuodelle hyvin vähän. Seuraamme tilannetta miten toimintaa voidaan järjestää myöhemmin.
Ke 17.3. klo 18.00 VUOSIKOKOUS Opinportti luokka 12, Koulutie 3.

 

Teemme useampia MARTTAKÄVELYJÄ. Ensimmäinen on su 18.4.21 klo 15. Myös ystäväsi voi tulla mukaan.
Lähdemme liikkeelle torilta ja palaamme lenkin päätteeksi siihen kahvittelemaan. Reitti, jota kävelemme: tori – Toritie – Ikäläntie – Irjalantie – Kyöstiläntie – Pieksupetäjäntie – Rantaraitti – Puustellintie – tori
Leppoisasti kävellen, tarinoita kertoen, kuunnellen, yhdessäolosta nauttien. Tavoitteena on kertoa, kuulla ja koota osallistujien omia muistoja, tarinoita kirkonkylän olemassa olevista sekä aiemmin siellä olleista rakennuksista, asukkaista ja elämästä. Ota mukaan omat termospullokahvit ja istuinalusta. Huomioimme voimassa olevat suojarajoitukset.
Myöhemmin teemme lisää Marttakävelyjä.
 
Huhtikuun lopulla tai toukokuussa ULKOILUTAPAHTUMA Pajuskylän kodalla. Rannankylän martoille. Yhdistys tarjoaa kahvit, kahvileivät ja makkarat. Jos haluat, voit opetella ohjaajan opastuksella hulavanteen käyttöä, omat hulavanteet mukaan. Siellä voi ulkoilla myös muuten.
Toukokuussa OMPELEMME YHDESSÄ KASSEJA, ESILIINOJA YM.  Teemana vanhasta uutta. Myydään yhdistyksen toiminnan hyväksi kesällä torilla ja joulukuussa Joulupuodissa.
 
Touko-heinäkuussa KIRPPISTAPAHTUMIA torilla. Rannankylän Martat mukana teemalla kierrätys ja vanhasta uutta. La 29.5. PERENNANVAIHTO torilla, saa tuoda ja / tai ottaa perennoja.
Ruukutamme etukäteen perennoja ja myymme niitä kesän aikana torilla. Tästä tiedotamme myöhemmin lisää.
Kesällä PUUTARHARETKI.
Kesällä RETKI LEHTONIEMEN PUUTARHAAN Saarelaan. Rannankylän martoille, yhdistys tarjoaa kahvit.
La 24.7. Perinnepäivä Kotiseutumuseolla. Tarvitaan paljon vapaaehtoisia.

 

Elokuussa ROSKAPIKNIK. Rannankylän Martat haastavat kuntalaiset, paikkakunnalla toimivat muut yhdistykset ja nuorisovaltuuston keräämään roskia katujen ja teiden varsilta sekä multa julkisilta paikoilta. Martat tarjoavat kahvia ja muurinpohjalettuja, jonka saa ilmaiseksi kun tuo keräämänsä roskapussin.
Elo-syyskuussa METSÄNANTIMET RETKI ja vierihoitona KASVISRUOKAKURSSI.
Syyskuussa KYNTTILÄKURSSI Rannankylän martoille Jaanan opastuksella.
 
Lokakuussa HAPANKAALIN VALMISTUSTA Jaanan opastuksella.
 
Marras-joulukuussa JÄSENILTA JA JOULUKAHVIT Ikälässä. Suunnitellaan vuoden 2022 toimintaa.
 
Marras-joulukuussa JOULURUOKAILU. Yhdistys tarjoaa jouluruoan kunniajäsenille, yhdistyksen toimihenkilöille, tänä vuonna yhdistyksen talkoolaisina / vapaaehtoistyössä toimineille. Muut ruokailijat maksavat itse ruokansa.
Joulukuussa LEIVOTAAN YHDESSÄ leivonnaisia Joulupuotiin ja myös arpajaisten päävoitoksi.
Joulukuussa  JOULUPUOTI, yhtenä päivänä.

 

Tänä vuonna ei järjestetä käsityötempausta. Koko ajan otetaan neulottuja sukkia vastaan. Niitä voidaan myydä yhdistyksen toiminnan hyväksi ja mikäli niitä tulee paljon, niin myöhemmin mietitään minne niitä voidaan lahjoittaa.

 

Toimintakalenterin tarkennetut tiedot voit tarkistaa tapahtumakalenterista kotisivuiltamme osoitteesta https://www.martat.fi/marttayhdistykset/rannankylan-martat-ry/
Tarkemmat tiedot löytyvät myös Pielavesi-Keitele lehden ”seurat ja järjestöt” palstalta lähempänä tapahtuman ajankohtaa.
Muista tutustua myös Savon Marttojen eli marttapiirin tapahtumiin ja kursseihin osoitteessa
https://www.martat.fi/savo/tapahtumat/
 
Rannankylän Martat ry
Puheenjohtaja Jaana Pietikäinen, puh. 0400 138 775
Varapuheenjohtaja Raija Hakkarainen
Sihteeri Liisa Ikäläinen, puh. 040 7313085
Muut hallituksen jäsenet:
Lahja Hakulinen, Kyllikki PartanenEija Päivike, Irene RutonenMaija RönkäToini Savolainen.
Lahja Hakulinen ja Toini Savolainen ovat ruokamarttoja. Kyllikki Partanen on käsityömartta.
Seija Partanen ja Eeva Räsänen ovat puutarhamarttoja.
Kun haluat tietoja toiminnastamme, ota yhteyttä, kerromme mielellämme. Olet tervetullut marttatapahtumiin. Marttoja on kaikenikäisiä, kokoisia ja näköisiä. Heitä yhdistää yhdessä tekemisen meininki ja halu vaikuttaa. Tule mukaan toimintaamme.