RANNANKYLÄN MARTAT RY

TOIMINTAKALENTERI 2022 

Toimintakalenteri on yhdistyksen hallituksen hyväksymä suunnitelma vuoden tapahtumista. Suurin osa tapahtumista on kaikille avoimia. Osa tapahtumista on yhdistyksen jäsenille. Tapahtuma on hyvä aina vielä tarkistaa tapahtumakalenterista, jossa on uusimmat tiedot.
Toimintakalenteri lähetetään maaliskuun lopussa sähköpostin liitteenä yhdistyksen jäsenille, joilla on sähköposti, ja toimitetaan paperisena niille jäsenille, joilla ei ole sähköpostia.

 

To 3.2. ja to 24.2. ja to 10.3. ja su 27.3. KÄVELLÄÄN YHDESSÄ. Lähtö Kahvikulman edestä tai muusta yhdessä sovitusta paikasta. Tapahtuman tarkoituksena on yhdessä oleminen ja ulkoilu. Mihin kävellään, ratkaistaan sen mukaan, miten kävelijöitä tulee ja miten pitkiä kävelyjä halutaan tehdä. Osa voi kävellä pitemmälle ja osa lyhyemmän matkaa oman kunnon mukaisesti. Mukaan voi ottaa myös ystävän / ystäviä, jotka eivät ole marttoja. Seuraava kävely su 27.3. lähtö klo 15 Kahvikulman edestä.
 Ke 16.3. klo 18.00 RANNANKYLÄ SANOIN JA KUVIN Opinportti luokka 23. Muistoja kylän raitilta. Jatketaan viime vuonna toteutettujen Marttakävely, askeleita kylän raitilla teemaa eli omien muistojen kertomista Pielaveden kirkonkylän rakennuksista, asukkaista ja elämästä. Kaikille avoimeen tapahtumaan voi tuoda myös omia kuvia.
Ke 23.3. klo 18.00 VUOSIKOKOUS Ikälä, Toritie 6.
La 2.4. klo 10-14 KASVISRUOKAKURSSI Puustellin koulun kotitalousluokka. Raija Hakkarainen vetäjänä. Yhdistyksen jäsenille. Yhdistys maksaa kulut. Tehdään arkiruokaa, ei täysin vegaania. Mukaan mahtuu enintään 20 henkeä. Ilmoittautuminen viimeistään sunnuntaina 27.3. Liisa Ikäläiselle.
Huhtikuussa MARTTAKÄVELY, ASKELEITA KYLÄN RAITILLA. Kävellään, kerrottaan omia muistoja Pielaveden kirkonkylän rakennuksista, asukkaista ja elämästä. Kuunnellaan lintujen ääniä, opetellaan tunnistamaan lintuja. Voimme tehdä näitä kävelyjä myöhemmin lisää.
Ke 27.4. klo 18.00 PUUTARHAKURSSI Opinportti ruokasali. Päivi Saikkonen / Savon Martat. Monimuotoinen kotipiha. Kaikille avoin, ei ennakkoon ilmoittautumista. Järjestäjänä Rannankylän Martat sekä Pielaveden ja Keiteleen kansalaisopisto.
MARTAT TORILLE huhtikuussa. Toripäivä liittyy Art&Local storytelling eli Taidetta ja paikallistarinoita-projektiin. Viron Viljandista on silloin nuoria Pielavedellä.
Kesäkuussa ennen juhannusta TORIPÄIVÄ. Myydään perennoja, muurinpohjalettuja ja kahvia.
Juhannusviikolla LETTUJEN PAISTAMINEN PIELAKODISSA Säviän Marttojen kanssa. Sään salliessa vanhusten ulkoilutusta Pielakodin sisäpihalla.
PUUTARHARETKI kauemmaksi ja / tai PUUTARHARETKIÄ LÄHIALUEILLE.
Heinäkuussa PITSAILTA satamassa. Yhdistys tarjoaa sen kunniajäsenille, yhdistyksen toimihenkilöille, tänä vuonna yhdistyksen talkoolaisina / vapaaehtoistyössä toimineille. Muut ruokailijat maksavat itse pitsaillan aterian.
Pe 22.7. KARJALANPIIRAKOIDEN PAISTAMINEN perinnepäivään.
La 23.7. PERINNEPÄIVÄ Kotiseutumuseolla.
MARTTATAPAAMINEN Säviän laavulla / kuntoportailla Säviän Marttojen kanssa.
LUONTORETKI Rillankivelle Säviän Marttojen kanssa. Ja / tai Kirkkosaareen.
Syksyllä PUMPULIINAN KURSSI. Yhdistyksen jäsenille. Ostetaan Taitokeskus Pumpuliinalta.
Loka-marraskuussa JÄSENILTA JA JOULUKAHVIT. Suunnitellaan vuoden 2023 toimintaa.
Joulukuussa ennen itsenäisyyspäivää JOULURUOKAILU. Rannankylän Martat täyttää tänä vuonna 105 vuotta. Yhdistys tarjoaa sen kunniaksi jouluruoan yhdistyksen jäsenille.
Joulukuussa LEIVOTAAN YHDESSÄ kahvikakkuja Joulupuotiin ja JOULUPUOTI, yhtenä päivänä.

 

Toimintaa lapsille ja perheille. Työryhmä suunnittelee sitä.
Työryhmässä: Irene Rutonen, Jaana Pietikäinen, Kyllikki Partanen ja Eija Päivike.

 

Sukkien ja lapasten neulominen: Vauvojen sukkia meillä on jo riittävästi.
Tänä vuonna neulomme jälleen villasukkia lahjoitettavaksi syksyllä Pielaveden Pelastakaa lapset ry:n ja sosiaalitoimen kautta vähävaraisten perheiden joulupaketteihin. Erityisesti toivotaan neulottavan miesten ja isojen poikien sukkia sekä naisille isompia sukkia (nro 40 ja isompia). Myös muille perheenjäsenille saa neuloa. Lasten lapasiakin voi neuloa.
Lisäksi tarvitsemme paljon 3-6-vuotiaiden sukkia yllätyslahjaan, josta kerromme myöhemmin.
Pielakotiin ja Ilonakotiin voisimme viedä villasukkia, joissa on leveämpi lesti ja väljä sukanvarsi.
Syksyllä voimme myös laittaa villasukkia myyntiin yhdistyksen toiminnan hyväksi.
Sukkia ja lapasia voi tuoda marttatapahtumiin ja / tai antaa tavatessaan alempana mainituille yhdistyksen toimihenkilöille.

 

Useimmista tapahtumista tarkemmat tiedot löytyvät myös Pielavesi-Keitele lehden ”seurat ja järjestöt” palstalta lähempänä tapahtuman ajankohtaa.

 

Rannankylän Martat ry Toimihenkilöt 
Puheenjohtaja Jaana Pietikäinen, puh. 0400 138 775
Varapuheenjohtaja Raija Hakkarainen
Sihteeri Liisa Ikäläinen, puh. 040 7313085
Muut hallituksen jäsenet:
Lahja Hakulinen, Kyllikki Partanen, Eija Päivike, Irene Rutonen, Maija Rönkä, Toini Savolainen.
Lahja Hakulinen ja Toini Savolainen ovat ruokamarttoja. Kyllikki Partanen on käsityömartta.
Seija Partanen ja Raija Hakkarainen ovat puutarhamarttoja.

 

Rannankylän Martat ry

 

Toimintakalenterin tarkennetut tiedot voit tarkistaa tapahtumakalenterista kotisivuiltamme osoitteesta https://www.martat.fi/marttayhdistykset/rannankylan-martat-ry/