KIVIMAALAUSKURSSI 22.5.2018

Olipa jälleen mukavaa Rannankylän Marttojen järjestämällä kivimaalauskurssilla. Opettajana tuttuun tapaan Seija ja meitä maalareita oli 8. Jatkokurssia taas toivottiin.

KIVENMAALAUSKURSSI 16.10.2018

Rannankylän Marttojen järjestämällä kivenmaalauskurssilla oli osanottajina 4 aikuista ja 3 lasta. Opettajana tuttuun tapaan Seija. Etenkin lasten maalaamista oli kiva seurata, kun he maalasivat taidokkaasti tuosta noin vain.
TÄSSÄ MEIDÄN KAIKKIEN TUOTOKSIA.

VARPULUUTAKURSSI 14.11.2018

Rannankylän Martat järjestivät varpuluutakurssin. Opettajana oli Urpo, osanottajia 9. Olipa mukava tehdä meille useimmille jotain ihan uutta.
VARPULUUTIEN TEKEMISTA ”LAPSI” KOIVUISTA. ISOMPIIN LUUTIIN TEHDÄÄN VIELÄ KOTONA VARRET.

PALOJEN KOKOAMISTA 16.11.2018

Rannankylän Martoilla on ollut tänä vuonna ”TYHJENNÄ LANKAVARASTOSI” tempaus. On neulottu, virkattu, huovutettu paloja kotona ja yhteisissä tapaamisissa. Tässä tapaamisessa oli torkkupeiton suunnittelua ja aloitimme myös kokoamaan sitä paloista. Kokoamista jatkamme kotona ja vielä yhdessä 30.11. Arpajaisvoitoksi. Koska paloja on yli 160 kpl, saamme niistä torkkupeiton lisäksi mm. tyynynpäällisiä. Myös patalappuja on kertynyt vuoden mittaan melkoisesti, 78 kpl.

PIELAVESI – KEITELE LEHTI 21.11.2018
PALOJEN KOKOAMINEN 30.11.2018
Jatkoimme virkattujen / neulottujen palojen kokoamista torkkupeitoksi. Torkkupeittoon tarvittiin 117 palaa. Arpajaisvoitoksi Joulupuotiin 15.12. Saimme torkkupeiton reunavirkkausta vaille valmiksi.

 

VALMIS TORKKUPEITTO. 117 PALAA. ARPAJAISTEN PÄÄVOITTONA JOULUPUODISSA 15.12.2018.

JOULUPUOTI 15.12.2018

RANNANKYLÄN MARTTOJEN NÄYTEIKKUNA – KÄSITYÖNÄ TEHTYJÄ TONTTUJA.
ARPAJAISTEN PÄÄVOITTONA OLI MARTTOJEN YHDESSÄ TEKEMÄ TORKKUPEITTO, JOKA HERÄTTI JOULUPUODISSA KÄVIJÖISSÄ IHASTUSTA. MUKAVA PÄIVÄ. MIETITTIIN ETTÄ MYÖS ENSI VUONNA JÄRJESTETÄÄN TÄLLAINEN JOULUPUOTI.
TORKKUPEITON VOITTI PARTASEN KYLLIKKI.

KOIVUNRISUJA KERÄÄMÄSSÄ JA PUSSITTAMASSA 5.3.2019

Kävimme aurinkoisena pakkaspäivänä Kyllikin pihapiirissä keräämässä ja pussittamassa koivunrisuja parin viikon päästä pidettävää risulintukurssia varten.

MARTTOJEN RISULINTUKURSSI 20.3.2019.

Ohjaajana Paula Toivainen. Koivunrisuista syntyi hienoja lintuja. Olipa jälleen mukavaa.

SUKKIA PIELAVEDEN NEUVOLAAN

18.3.2019 luovutimme 61 paria sukkia Pielaveden neuvolalle jaettavaksi perheille, jotka saavat tänä vuonna vauvan. Sukista 20 paria olivat äideille & isille, 19 paria sisarusten sukkia ja 24 paria vauvajunasukkia. Olemme jo alku vuodesta vieneet sukkia neuvolaan ja viemme vielä lisää tämän vuoden aikana.

 

BETONIASKARTELUA 19.8.2019

Kahdeksan marttaa ja betoniaskartelu. Teimme liinoista kukkien tai kynttilöiden alusia. Betonissa uitettiin nalleja, kissa, apina, ötökkä. Täytettiin saappaita. Oli hyvin sateinen ja tuulinen päivä Pielavesi järven rannalla, mutta autotallissa oli hyvä touhuta.  Vietimme hauskan iltapäivän Kyllikin kesämökillä ja Kyllikki tarjoili meille maittavat kahvit.

HIMMELEITÄ ARPAJAISVOITOIKSI

Rannankylän Martoilla on joulukuussa Joulupuoti ja siellä myös arpajaiset. Olemme lokakuussa kaksi kertaa kokoontuneet tekemään olkihimmeleitä arpajaisvoitoiksi. Kaksi himmeliä on valmiina. Kolmas himmeli on vielä kesken eli himmelin ja muiden käsitöiden tekeminen Joulupuotiin jatkuu 15.11. Nämä kuvat on lokakuulta. Ohjaajana Paula.

KOLMAS HIMMELI JA MUITA KÄSITÖITÄ

Marraskuun 15. päivä teimme loppuun kolmannen arpajaisvoitoksi Joulupuotiin tulevan himmelin ja teimme muitakin käsitöitä Joulupuotiin.

Tässäpä vielä kaikki meidän yhdessä tekemät valmiit himmelit, jotka ovat siis arpajaisvoittoja Joulupuodissa, joka on siis 14.12. Kahvikulman päädyssä olevassa tilassa torin laidalla.

JOULUPUOTI 

Rannankylän Marttojen Joulupuoti oli nyt Joulu Pop-up myymälän yhteydessä 14.12.2019. Myymälässä on ollut parin viikon ajan hyvin esillä ja myynnissä paikallisia ja lähialueiden tuotteita ja palveluita. Martoilla oli myynnissä käsitöitä, leivonnaisia ja arpoja.

LANKOJEN VÄRJÄYS

Värjäsimme lankoja Jaanan kodin pihapiirissä 31.8.2020.

 

MAKRAMEESOLMEILUKURSSI 6.10.2020

Marttayhdistyksemme osti makrameesolmeilukurssin Käsityökeskus Pumpuliinalta. Teimme kukka-amppeleita.

Koronasta johtuen nämä edellä mainitut kaksi tapahtumaa ovat olleet niitä harvoja tapahtumia, joita olemme voineet järjestää maaliskuun puolen välin jälkeen.

 

RANNANKYLÄN MARTTOJEN KÄSITYÖTEMPAUS:

Vuoden 2020 aikana Rannankylän Martat ja muutamat ystävät ovat neuloneet sukkia ja lapasia, jotka on  annettu Pielaveden Pelastakaa Lapset ry:lle marraskuussa. He tekevät joulupaketteja, jotka annetaan paikkakunnan vähävaraisille perheille.
Sukkia tuli yli 60 paria, Lisäksi lapasia. Lapsille, nuorille, aikuisille. Lasten sukkia tuli niin paljon, että niistä jää todennäköisesti annettavaa myös paikkakunnan päivähoitopaikkoihin, koska niissäkään ei kaikilla lapsilla ole tarpeeksi omia sukkia.