PERINNEPÄIVÄ KOTISEUTUMUSEOLLA 21.7.2018

Rannankylän Martat tarjoilivat perinneruokaa: vanhan ajan lihakeittoa, jälkiruokana raparperikiisseliä maidon kanssa, juomina kotikaljaa ja vettä, lisäksi ruisleipää ja levitettä.

Myynnissä oli leivonnaisia ja perinnepäivän aamuna tehtyjä karjalanpiirakoita.

Samalla vietettiin kansallispukujen tuuletuspäivää.

Tilaisuuden järjestäjinä olivat Rannankylän Martat ja Pielaveden kunta.

PERINNEPÄIVÄN AAMUNA KLO 5 TALKOOMARTAT ALOITTIVAT KARJALANPIIRAKOIDEN TEKEMISEN. NIITÄ VALMISTUI MYYNTIIN 550 KPL. KAIKKI MENI JA OLISI MENNYT ENEMMÄNKIN.
VARHAIN AAMULLA ALOITETTIIN MYÖS LIHAKEITON VALMISTAMINEN.

TALKOOMARTTOJA.
OSSI LUOMI JA URPO TOLONEN OPASTIVAT SAUNAVASTAN TEKEMISTÄ JA NIIDEN SUOLAKUIVAAMISTA.
YLHÄÄLLÄ VASEMMALLA: AILA LAPPI KERTOI PÄRE- JA TUOHITÖISTÄ. YLHÄÄLLÄ OIKEALLA: TANJA NISSINEN ESITTELI HUOVUTUSTA. ALHAALLA OIKEALLA: ARTO TOPPINEN SOITTI HAITARIMUSIIKKIA.
KIITOS KAIKILLE TALKOOLAISILLE KOTISEUTUMUSEOLLA JA MONITAITOSTEN KEITTIÖSSÄ.
Jaa sivu