”MARTAT PILVESSÄ”.
ÄLYPUHELIN- JA LAITENEUVONTAA MARTTAILLASSA 9.5.2018 PETRI MARKKASEN OPASTUKSELLA. MYÖS PILVIPALVELUJA.

SENIORIMEININKIÄ – TAPAHTUMA IKÄIHMISILLE PIELAVEDEN LIIKUNTAHALLILLA 9.10.2018
RANNANKYLÄN MARTAT TARJOSIVAT TALKKUNAPUUROA JA TIRRIPAISTIA JA TIETYSTI KAHVIA VEHNÄSEN KANSSA NOIN KOLMELLE SADALLE TAPAHTUMAN OSALLISTUJALLE. MYÖS TILAISUUDEN ESIINTYJÄ MIKKO ALATALO SAI PUUROLAUTASENSA.
JOULURUOKAILU KAHVIKULMASSA 9.12.2018
OLIPA JÄLLEEN HERKKULLINEN JOULUATERIA.

MAAILMAN SUURINTA MARTTAILTAA

vietettiin torstaina 31.1.2019 klo 17 – 19 Kahvikulmassa.
Rannankylän Martat olivat kutsuneet Pielaveden kaikkien marttayhdistysten jäsenet juhlimaan. Mukana oli 50 Rannankylän, Heinämäen ja Joutsenniemen yhdistysten marttaa.
Maailman suurin marttailta käynnisti Marttojen 120-vuotisjuhlavuoden. Martat kokoontuivat samaan aikaan ko. torstaina eri puolilla Suomea juhlimaan yhdessä. Juhlapäivä oli marttajärjestön yhden perustajajäsenen, Alli Nissisen, nimipäivä.
KAHVIKULMAN AMMATTILAISET TEKIVÄT KAKUN KOTIMAISISTA AINEISTA, PÄÄLLÄ MUSTIA VIINIMARJOJA JA KARPALOITA.

PIELAVESI-KEITELE LEHDESSÄ 6.2.2019

PÄIVÄKOTI TARULINNASSA 26.2.2019

RANNANKYLÄN MARTAT TEKIVÄT LASKIAISPULLIA JA TARINOIVAT LASKIAISPERINTEISTÄ LASTEN KANSSA.

LAAJAKUMMUN TILALLA 24.4.2019

Rannankylän Martat vierailivat Laajakummun tilalla Pielavedellä. Tilalla on hevosia ja paljon, paljon lampaita. Kiitos tarjoilusta ja tilan esittelystä laajakumpulaisille.

TEATTERIRETKI KUOPIOON 11.5.2019

Äidinmaa musikaali kaupunginteatterissa.

MUURINPOHJALETTUJA PIELAKODISSA 17.6.2019

Rannankylän Martat ja Säviän Martat paistoivat muurinpohjalettuja Pielakodin asukkaille ja työntekijöille. Etukäteen oli tilattu 110 letun tarpeet. Haitarin soitto ja yhteislaulut viihdyttivät vanhuksia. Sääkin suosi ja osa vanhuksista oli ulkona. Rannankylän Marttojen puolesta kiitos meidän talkoolaisille ja oli mukava ilahduttaa vanhuksia Säviän Marttojen kanssa. Sovimme jo, että ensi kesänä uudestaan.

MUURINPOHJALETTUJA PAISTETTIIN NELJÄLLÄ PANNULLA.

Vanhusten omaiset, martat ja palvelukodin työntekijät avustivat vanhuksia. Esko soitti haitaria ja hänen mukanaan oli laulajia. Yhteislaulu sujui hienosti.

 

SENIORIMEININKIÄ

Rannankylän Martat tarjosivat ohrasuurimopuuroa ja marjakeittoa sekä kahvia ja pullaa Seniorimeininkiä tapahtumassa Pielaveden liikuntahallissa 8.10.2019.

Tapahtumassa oli 358 osallistujaa ja ruokailijoita oli noin 330.

TALKOISSA MAIJA, MIRJA, RAIJA, JAANA, SIRKKA, ANNA-LIISA, LIISA JA EIJA. TOINI JA EINE PUUTTUVAT KUVASTA.

JOULURUOKAILU 

Sunnuntaina 1.12.2019 saimme herkutella yhdessä jouluruoalla Lounaskahvila Palkossa.
Jouluruokailuun osallistui 27 henkeä.

MAAILMAN SUURIN MARTTAILTA 13.2.2020

Marttayhdistykset eri puolilla Suomea viettivät Maailman suurinta marttailtaa ystävänpäivän aattona. Pielavedellä mukana illan järjestelyissä olivat kaikki paikkakunnan marttayhdistykset eli Heinämäen Martat, Rannankylän Martat, Saarelan Marttayhdistys ja Säviän Martat.
Jokaisella martalla oli mahdollisuus kutsua yksi tuttavansa / ystävänsä, joka ei vielä ole martta, tutustumaan marttatoimintaan. Tänä vuonna teemana oli ilmastoystävällinen ruoka: Nyt tehdään hyvää – ruokaa kestävään arkeen.
Pielavedellä tapahtuma järjestettiin Kahvikulmassa. Tarjolla oli Marttaliiton suositusten mukaisesti alkujuomana mausteinen omenajuoma, kahvin / teen tai lämpimän omenajuoman kera punajuurileipää ja puolukka-porkkanakääretorttua. Tapahtumaan osallistui 69 henkeä – 50 marttaa ja 19 ystävää.
”Kaikista hetkistä, joita meillä on elämämme varrella, virkistymme eniten niistä, jotka jaamme ystävien kanssa.”