MARTTAKÄVELY, ASKELEITA KYLÄNRAITILLA 18.4.2021

Ensimmäisellä Marttakävelyllä lähdimme liikkeelle torilta. Reitti, jota kävelimme oli tori – Toritie – Ikäläntie – Irjalantie – Kyöstiläntie – Pieksupetäjäntie – Rantaraitti – Puustellintie – tori.
Käveltiin leppoisasti, tarinoita kertoen, kuunnellen, yhdessäolosta nauttien. Tavoitteena oli kertoa, kuulla ja koota osallistujien omia muistoja, tarinoita kirkonkylän olemassa olevista sekä aiemmin siellä olleista rakennuksista, asukkaista ja elämästä. Paljon muistoja löytyikin reitin varrelta. Juteltiin miten täällä on ennen eletty.
Lopuksi nautimme omat termospullokahvit torilla. Aurinko helli meitä, kävelijöitä oli 23. Tapahtuma oli kaikille avoin.

 

MARTTAKÄVELY, ASKELEITA KYLÄNRAITILLA 16.5.2021

Tällä Marttakävelyllä lähdimme liikkeelle ev. lut. kirkon parkkipaikalta ja palasimme lenkin päätteeksi kirkkorannan penkeille kahvittelemaan. Reitti, jota kävelimme oli kirkko – Kirkkotie – Oikopolku – Harjutie – Saraheinäntie – Pappilantie – srk-talon oikopolku – Rantaraitti – kirkko.
Jälleen käveltiin leppoisasti, osallistujien muistoja kuunnellen, yhdessäolosta nauttien.  Ennen kävelyn alkamista näytti siltä, että tulee ukonilma, ei tullut. Kun tapahtuma oli puolentoistatunnin päästä ohi, ukkospilvet alkoivat nousta taivaalle. Jälleen sää suosi meitä. Osallistujia oli 9.  Tapahtuma oli kaikille avoin.

MARTAT TORILLA 10.6.

Myynnissä oli kierrätysmateriaaleista tehtyjä kasseja, essuja ja hedelmäpusseja sekä villasukkia, muurinpohjalettuja ja mehua sekä ruukutettuja perennoja. Puutarhamartat neuvoivat puutarhakasvien hoitoa. Salohiili Oy esitteli biohiilen käyttämistä puutarhassa.

MARTTAKÄVELY, ASKELEITA KYLÄNRAITILLA 04.08.2021

Voisiko sanoa, että toinen kerta toden sanoo. Tätä marttakävelyä yritimme tehdä jo heinäkuun puolivälissä. Silloin oli tosi helteinen päivä. Kävelijöitä oli vain muutama. Emme lähteneet kävelemään, vaan menimme silloin suoraan kahville torille.

Nyt lähdimme kävelemään kunnantalon parkkipaikalta (Puustellintie 18), johon myös palasimme. Kävelyreittimme oli Puustelli – Puustellintie – Laaksotie – Kiukoistentie – Lehtolammin hautausmaa – Kisapolku – Puistotie – Puustelli. Saimme kävellä auringon paistaessa vilvoittavassa tuulessa leppoisasti, osallistujien muistoja kuunnellen, yhdessäolosta nauttien. Osallistujia oli 5 ja tapahtuma oli kaikille avoin.

MARTAT TORILLA 13.8.2021

Tällä kertaa oli myynnissä monta sataa karjalanpiirakkaa, jotka olimme yhdessä leiponeet edellisenä päivänä. Jälleen kerran ne loppuivat kesken. Myös ruukutetut perennat menivät hyvin kaupaksi. Käsitöitäkin oli myynnissä, mutta niitä ostettiin vähemmän.
Puutarhamartat neuvoivat puutarhakasvien hoitoa. Oli mukavaa, kun marttojen juttusille tultiin, vaikka joka kerta ei ollutkaan ostamista.

MUURINPOHJALETTUJEN PAISTAMINEN PIELAKODISSA 24.8.2021

Rannankylän Martat ja Säviän Martat paistoivat ulkona muurinpohjalettuja Pielakodin asukkaille. Oli kylmä ja sateinen päivä, joten vanhuksilla oli musikkiohjelmaa sisällä ja sisällä he nauttivat muurinpohjaletun kahvin kanssa. Sisällä oli marttoja avustamassa.

METSÄNANTIMETRETKI JA ULKOILUTAPAHTUMA 2.10.2021

Rannankylän martat ulkoilivat Kakkomäen kodan ympäristössä ihaillen upeaa ruskaa luonnossa ja mielenkiintoisia sieniäkin löytyi. Kodassa Äijäpiirin miehet keittivät meille kahvit ja paistoivat makkarat ja muurinpohjaletut. Muitakin herkkuja oli tarjolla. Laulettiin ja nautittiin yhdessäolosta.

LEIVOTAAN YHDESSÄ 15.12.2021

Olipa oikein tekemisen meininki, kun 11 Rannankylän marttaa leipoi kakkuja Monitaitosten keittiössä. Kakut myyntiin Joulupuotiin. Yhdessä oli niin mukava puuhata.

JOULUPUOTI 18.11.2021

Rannankylän Martoilla oli myynnissä kakkuja, saaristolaisleipää, piparkakkuja, salaattikastiketta ja sukkia. Arpajaisissa oli runsaasti voittoja. Päävoittona oli upea jouluinen matto. Myös toinen voitto, tuotekori jossa oli itsetehtyä mehua, hilloja, sinappia ja kuivattuja omenansiivuja, houkutteli arpojen ostajia. Teimme jälleen yhteistyötä Sylvi ry:n kanssa ja saimme käyttää PopUp myymälän tiloja.
Kakkuja oli kaksinkertainen määrä kahden vuoden takaiseen edelliseen Joulupuotiin ja ne loppuivat ensimmäisen myyntitunnin aikana (kaikkiaan myyntiaika kolme tuntia).